Belachelijk lang heb ik jullie laten wachten op deze editie van Hometour. Eindelijk is ‘ie daar dan: een kijkje in onze woonkamer! Maandenlang twijfelde ik, want eigenlijk wilde ik toch nog een andere salontafel en tv-kastje, maar dat zie ik op korte termijn even niet gebeuren. Dus perfect stylish is het niet, tenminste niet zoals ik het in mijn hoofd heb, maar toch ben ik dik tevreden en trots op hoe het eruit ziet. Kijk en lees je snel mee?

Mocht je nieuwsgierig zijn hoe de rest van ons huis er uit ziet? Je kunt hier meer zien en lezen over de keuken, het toilet, onze slaapkamer en de eethoek.

De losserommeltjesengeurkaarsenkast

Ons vorige huis was klein en hadden we weinig opbergruimte. Omdat ik wilde voorkomen dat de eettafel weer een verzamelplek zou worden van allerhande meuk zoals post, plakband, pennen en mijn iets te grote geurkaarscollectie. Het duurde takkelang voordat deze kast geleverd werd, maar wat ben ik er blij mee!

De deuren en lade sluiten soft close en boven op de kast is genoeg ruimte om wat accessoires kwijt te kunnen. We kochten de kast (wandkast Friens) bij Woonexpress en hij kostte € 599,-.

TV-meubel en bijzettafeltje

De TV-meubel kochten we een jaar of 2 a 3 geleden bij Jysk (nu niet meer verkrijgbaar) omdat we in onze vorige woning op een andere plek de bank neer wilden zetten, we daardoor een kleinere tv kochten en dus ook een kleiner tv-meubel nodig hadden Ik vind een ander tv-meubel in een wat meer industriële stijl beter bij de inrichting die we nu hebben passen, maar ik heb het perfecte tv-kastje nog niet gevonden (voor een prijs waarvan ik geen hartinfarct krijg…). Voorlopig doen we het hier maar even mee.

Toen ik dit messingkleurige bijzettafeltje zag bij Leenbakker was ik meteen verliefd! Het is verkrijgbaar in twee formaten (40 cm en 50 cm) en stiekem wil ik het kleinere formaat ook nog, want zeg nou zelf, die hoort er toch gewoon naast?

De bank en salontafeltjes

Na jarenlang een een tweezitsbank en een fauteuil te hebben gehad, hadden we nu behoefte aan een lekkere bank waar we goed onderuit gezakt op kunnen zitten met ons gezin. En wat is deze bank een aanwinst zeg! We kochten hem bij ZitMaxx Wonen, waar we eerder naar grote tevredenheid ook meubels kochten. In deze fantastische winkel heb je keuze uit zoveel verschillende modellen bankstellen die je in elke mogelijke kleur of stof kunt bestellen. Omdat dit een elementenbank is, kun je de opstelling ook makkelijk veranderen of zelfs een deel bijbestellen.

Op de muur zie je de kleur Classic Car van Flexa. Een warme en diepe groene kleur die perfect staat bij de bank. Aan de muur hangen de foto’s van onze knullen. Deze prachtige portretten zijn geschoten door Marjon van Pura Vida en zelfs na een jaar vind ik het nog zulke prachtige foto’s! Het karakter van de jongens is perfect gevat wat mij betreft. De lamp in het hoekje aan de muur is goud met zwart en kochten we bij Kwantum.

De salontafel kochten we wederom bij Kwantum. Overigens nog met het oog op dat er een andere vloer op de grond zou komen, maar je weet natuurlijk al alles van ons vloerdrama… Een nieuwe salontafel wil ik dus wel, maar inmiddels ben ik er al redelijk aan gewend en heb ik nog geen beter exemplaar gevonden.

De speelhoek

Wat is het lekker om een plek te hebben waar de kinderen ongegeneerd zooi kunnen maken en hun Lego-bouwwerken kunnen laten staan. De echtgenoot maakte deze speelhoek met zes ruime lades in de erker welke ik schilderde in dezelfde groene kleur als op de muur achter de tv en bank. Het blad bovenop de kastjes is van eikenhouten planken en maakt het een beetje stylish. De stoeltjes kocht ik bij Kwantum, maar meestal zitten de kinderen gewoon bovenop het blad.

Industriële kast

Toch wel een van de meubels waar ik echt ongelofelijk trots op ben: onze stoere en mooie industriële kast. En wat ik het leukste aan alles vind is dat Jeroen deze zelf even maakte. Of even… Hij maakte het stalen frame, liet het matzwart spuiten en legde er na een hoop houtbewerking de eiken plankjes in (van hetzelfde eikenhout als het bovenblad in de erker). Superfijn en mooi, want de kasten die ik in de winkel zag waren schreeuwend duur of net niet groot genoeg. Het is een heerlijke verzamelplek geworden van spelletjes, boeken en accessoires. De mand links gebruiken voor het hout van de houtkachel (en onze robotstofzuiger woont eronder, haha).

Fauteuil

Soms koop je meubels die je net even te weinig gebruikt of je geen lekker plekje voor kunt vinden. Dat is exact aan de hand met deze fauteuil met poef die we tegelijkertijd met onze bank kochten bij ZitMaxx Wonen. Door de kinderen wordt er af en toe wel op gezeten, maar verder gebruiken we hem weinig. Maar hij is wel prachtig, komt alleen niet echt tot zijn recht helaas.

Nou, dit was hem dan! Ik hoop dat je het de moeite waard vond om te wachten op deze hometour van de woonkamer. Bedankt voor het lezen en tot snel!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.