In deze “aflevering” van de populaire Hometour geen ruimte die we verbouwd of drastisch veranderd hebben, maar wel een die er aan toe is. Want wat is deze ruimte lelijk! Ik vertel je en laat je zien hoe onze toiletruimte op de begane grond er uit ziet en wat mijn wensen hierin zijn.

Mooi roze is nie, eh. WEL lelijk!

Ik ben echt niet vies van het gebruik van roze, dat kun je rustig concluderen als je mijn trouwjurk ziet. Maar wat de vorige bewoners in ons toilet gedaan hebben is van andere orde. Een vloertegel die niet bruin is maar ook niet roze, een wandtegel wat een soort grijs/roze/wit-marmer moet voorstellen en dan maar niet te beginnen over de sierstrip. Deze tegels moeten uit een of ander Oost Duits Ort geimporteerd zijn. Dat de Douane deze producten onze landsgrenzen heeft binnengelaten, is te shockerend. Maar dan de klap op de vuurpijl und der kirsche op die torte: het plafond. Heb je ooit roze kunststof schrootjes gezien? Wij zijn de zo niet trotse bezitters!

Maar wat willen we dan in ons toilet?

De grappige prent, de vaas met droogbloemen en de geurstokjes maken het toilet iets meer eigen, maar voor een echte verandering is een verbouwing wel noodzakelijk. Wat we dan willen in ons toilet? Ik vertel het je!

De wanden – Het is je wel duidelijk dat de tegels weg mogen. Ik vind zelf wanden met beton cire echt geweldig. Het is strak, stoer en je hoeft geen voegen meer te schrobben. Ook schijn je dit dus vrij simpel over tegels heen aan te kunnen brengen. Dat scheelt een hoop hak- en breekwerk. Moet ik nog iets noemen om je te overtuigen?

Het sanitair – Een nieuw toilet kopen dus, want ik ben er nog steeds niet achter wat voor materiaal er gebruikt is voor het toilet en het fonteintje. Het lijkt wel een plastic coating. Een strak fonteintje (graag dit keer met een niet-lekkende kraan) en een spiksplinternieuw hangtoilet zijn twee vereisten. Het liefst een beetje strakke modelletjes die ook makkelijk schoon te houden zijn.

Wandplank – In eerdere Hometour-artikelen heb je kunnen lezen dat we mooi hout een fijne toevoeging vinden aan ons interieur. Een mooie robuuste wandplank vind ik daarom erg mooi. Zelfs de simpelste toiletrol of wc-verfrisser zal daarop staan shinen.

Toilet-accessoires – Van het handdoekhaakje tot de toiletrolhouder en de spiegel, alles mag anders. Zouden stoere matzwarte toilet-accessoires niet ontzettend gaaf staan bij zo’n betonnen muur?

Vloer en plafond – Waar het plafond gewoon simpel en strak wit mag, met een paar goede spotjes, is de vloer een ander verhaal. Want hoe schoonmaaktechnisch het handig zou zijn om dan ook te kiezen voor een gladde betonvloer met drie mannen in huis, het gaat er dan wel een beetje te isoleercellerig uitzien. Hoe gaaf is zo’n vloer vol tegels met een Portugees printje? Het toilet blijft dan toch stoer, maar krijgt net even een sierlijker tintje.

Wanneer begint de verbouwing?

Je vraagt je vast af na mijn enthousiaste plannen wanneer de verbouwing begint. Er zijn nog een hoop andere plannen, maar als het echt zo simpel is als het lijkt, dan gaat het geen jaren meer duren voordat wij het toilet aan gaan pakken. Ok√©, ik moet hiervoor Jeroen nog wel even warm laten lopen, maar dat komt ook wel goed…

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.