Ik had nooit gedacht dat het zo lang zou duren voordat alles in ons huis een plekje zou krijgen en het naar mijn zin zou zijn. Veeleisend ben ik nooit geweest, maar in onze nieuwe stek wil ik alles graag goed doen en netjes hebben. De komende tijd neem ik je mee door ons huis. Te beginnen met de plekken die af zijn. Ik vertel je wat er staat, waarom en wat we eventueel nog anders zouden willen. Vandaag beginnen we met onze eethoek. Lees je snel verder?

De eethoek

Eethoek vind ik nogal een corny woord, maar ik wist even niet hoe ik het anders moest omschrijven. Het is de plek waar we eten, zo nu en dan werken, de kinderen spelen en een plek waar we graag zitten als we bezoek hebben. De eethoek bevind zich aan de achterkant van ons huis en kijkt uit op de tuin. De tuin ligt op het zuiden, dus als het zonnig is valt deze hoek in de zon.

Gordijnen

Ik vind gordijnen altijd prachtig, maar het is altijd een enorm prijzige uitgave. Zeker als je ze op maat moet laten maken. Kant en klare gordijnen associeerde ik altijd met een cheapy ogende roede. Totdat ik bij Kwantum ontdekte dat je ook kant en klare gordijnen hebt met haakjes voor aan een gordijnrails. Ik wilde er in principe twee stuks kopen, meer voor de sier. Maar uiteindelijk hebben we er in totaal vier gekocht. Ze zijn door middel van strijkband goed op maat te maken en op die manier hebben we ze per twee stuks ook aan elkaar gemaakt. We kochten donkergroene exemplaren en waren inclusief haakjes ongeveer €125,- kwijt.

Highlander

Toen we plannen maakten nadat we ons huis gekocht hebben en online inspiratie opdeden, kwam ik regelmatig de prachtige afbeeldingen van dieren tegen. Het leek me ontzettend gaaf om zoiets in huis te hebben hangen. We hebben ervoor gekozen om een afbeelding van een Highlander op dibond te bestellen. De afbeelding is 120 cm hoog en 180 cm breed en kostte €289,-.

Lamp

In onze vorige woning hadden we lichte meubels in een landelijke stijl. In dit huis wilde ik meer de stoere, industriële kant op met hier en daar een gouden twist. Omdat ik een goudkleurige eettafellamp er niet doorheen kreeg bij de man, besloten we dat er maar een stoere lamp boven de tafel moest komen te hangen. De lamp, zonder verlichting, kostte €109,-. De verlichting kocht ik bij Ikea á € 12,50 per lamp. Achteraf te groot, maar het stoort Jeroen niet en ik ben zelf te gierig om dan maar meteen een nieuwe set te kopen. Dat komt dus wel als deze niet meer werken.

Eettafel

De eettafel is onze grote trots. Het blad is een boomstam uit een stuk van beukenhout. We kochten dit blad bij Houthandel Bos in Amersfoort. Dit bedrijf haalt het hout wat zij verkopen uit de bossen rondom Amersfoort. Jeroen heeft urenlang geschaafd en geschuurd om tot een prachtig resultaat te komen. Je ziet alle tekeningen van de boom ontzettend goed terug en dat geeft een heel levendig blad. Het onderstel kochten we via Bol.com en past goed in ons industriële interieur.

Bank en stoelen

In eerste instantie was het voor ons geen prioriteit om een nieuwe bank en stoelen te kopen. We wilden het wel en hielden er ook rekening mee met de formaten van de afbeelding en de eettafel, maar echt nodig was het niet. Toch zijn we er zo ontzettend blij mee. Zowel de bank als de stoelen hebben we gekocht bij Zitmaxx Wonen, een fijne zaak in de buurt van Alphen aan de Rijn. We hebben met onze vorige meubels en nieuwe meubels goede ervaringen met hen, dus de keuze was snel gemaakt toen we ze eenmaal zagen. De bank is 185 cm breed en kostte €539,-. De twee stoelen kostte €169,- per stuk.

Ik vond het ontzettend leuk om je vast een kijkje te laten nemen in ons huis. Binnenkort kun je meekijken in de volgende ruimte!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.