The Master Bedroom. De meest hysterische ruimte van ons huis en tegelijkertijd ook de meest rustige. De meeste drukte komt af van het behang achter ons bed. De rest proberen we zo rustig mogelijk te houden, juist omdat het de kamer is waar we slapen. Een iets minder uitgebreide tour dit keer, maar zeker niet minder leuk. Lees en kijk je snel verder?

Het bed

Zoals je ziet slapen we niet in een superdeluxe boxpring, maar hebben we twee bedbodems met kwalitatief goede matrassen. Het bed en de matrassen zijn extra lang, omdat we dit zelf ook zijn. Het beddengoed is wel nieuw, dat kochten we bij Klaas Vaak in Dronten. Het merk weet ik niet, maar het is een soort satijn-katoen. Het ziet er prachtig uit, maar het slaap verschrikkelijk, hahaha. Maarja, de andere set die we tegelijkertijd kochten matcht iets minder mooi met het behang, alles voor de foto dus.

Behang

Het behang achter ons bed en in het behang in de rest van de kamer kochten we bij Kwantum. In eerste instantie leek het behang wat er op de muren zat nog prima, totdat het beschadigde tijdens het klussen. Ik moest dus op en stel en sprong behang uitkiezen. Ik ben erg blij met het bloemenbehang, ondanks dat het bruut hysterisch is, maar achteraf zou ik het oudroze behang liever in een andere kleur gehad willen hebben. Ik was op het moment zo moe van al het geklus en had geen zin om meer veldwerk te verrichten naar ander bijpassend behang. Daarnaast waren er niet van andere favorieten genoeg rollen over. Voor nu doen we het er maar mee, meestal hebben we toch de ogen dicht in deze ruimte.

Gordijnen

De rolgordijnen en overgordijnen hebben de vorige bewoners laten hangen. Ze zijn nog in prima staat en aangezien een nieuwe set van beiden best wat duiten kost, laten we het zo. Ik zou best graag wat meer bijpassendere kleuren willen, maar voor nu vind ik het zonde om dit te veranderen. Wellicht in de toekomst, als we opnieuw gaan behangen.

Nachtkastjes

Jeroen vond het niet echt nodig, een nachtkastje. Hij had deze in het vorige huis ook niet. Maar omdat ik een enkel nachtkastje zo gek vond staan, heb ik er toch twee gekocht. Ik kocht de nachtkastjes bij Kwantum. In de online webwinkel lijkt het hout bruin, maar zoals je op de foto in onze slaapkamer ziet, zijn ze zwart.

Op het nachtkastje staat een lampje van Leen Bakker (helaas kan ik hier geen link meer van vinden). Het glazen kastje is van Jysk en heb ik ter decoratie gevuld met een aantal parfumflesjes.

Spiegel

Oorspronkelijk heeft onze kledingkast drie delen. Twee hanggedeeltes met geintegreerde lades en een deel met planken. Dit laatste deel heeft deuren met spiegels erop. Omdat de kast in zijn geheel niet in onze nieuwe slaapkamer past en ik toch graag een spiegel wilde, kochten we een lange spiegel met zwarte omlijsting bij Ikea. Er is ook een variant in een maatje groter, deze hangt in de hal beneden.

Dit was hem dan, de slaapkamer. The Room Where the Magic Happens maar waar er vooral ook veel geslapen wordt, haha. De editie van de Eetkamer is ontzettend goed gelezen. Volgende keer neem ik je mee naar een volgende ruimte in ons huis. Tot snel!

2 Comments

  1. Pingback: Mijn persoonlijke tips om heerlijk te slapen - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.