Vandaag precies 1 jaar geleden “lanceerde” ik mijn website en nu, een jaar later, wil ik graag met jullie terugblikken op dit fijne jaar!

Hoe het allemaal begon…

Ik was, voordat ik mijn website publiceerde, al een paar maanden tips, tricks en video’s op het gebied van Beauty aan het delen op mijn Facebookpagina. Hier ben ik begin 2016 mee begonnen omdat ik geïnspireerd raakte door andere beautybloggers. Ik leerde dat het eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld was om er goed uit te zien! Na een aantal weken besloot ik een video te maken en weer een tijdje later startte ik mijn Youtube-kanaal. Een website mocht ook niet ontbreken, want oh, wat was ik inmiddels dol geworden op mijn nieuwe vrijetijdsbesteding! En dat is hoe het allemaal begon…

Dromen

Dromen

Ik merkte dat ik het bloggen zo leuk begon te vinden, dat ik mezelf wilde professionaliseren. Ik wilde kennis opdoen en dat direct omzetten in actie om zo een goedlopend en professionele website te creëren. Ik verslond websites over bloggen, las alle do’s en don’ts, kocht een theme voor mijn website en liet een logo ontwerpen. Voor mijn verjaardag kreeg ik boeken over bloggen, een mooie set lampen voor beter licht tijdens het maken van mijn video’s en voor het maken van foto’s en ik schafte kort geleden een spiegelreflexcamera aan. Ik leerde mezelf editten, (dus niet meer op goed geluk filmen, haha) en ben een gaaf intro en outro voor Youtube rijker.

Ik was en ben er van overtuigd dat de dromen die ik heb, een professionele blog met een groter bereik met zo nu en dan een leuke samenwerking, haalbaar zijn. Wel heb ik ondervonden dat er veel tijd in gaat zitten en een grote portie geduld zeker aanwezig moet zijn. Voorzichtig kan ik zeggen dat het zijn vruchten af begint te werpen. Er staan een aantal samenwerkingen op de planning, iets wat ik toch echt als beloning zie. Dat bedrijven mijn website professioneel genoeg vinden om mij hun producten te laten zien aan mijn volgers. Het is mij niet persé te doen om items gratis te krijgen, want vergis je ook niet in de tijd die ik in een artikel met foto’s stop. En als ik niet enthousiast ben over een product, schrijf ik er niet over of zul je mij niet horen jubelen in een video.

Wat feitjes op een rij

Wat feitjes op een rij

Het afgelopen jaar zijn 224 items online gekomen, waarvan 139 video’s en 85 artikelen. Je kan denken aan reviews, shoplogs, unboxings en persoonlijke verhalen. Vorig jaar had ik 48 volgers op Facebook, nu  268. Op Instagram volgden 87 mensen mij, inmiddels zijn dat er 450. Op Youtube had ik 72 abonnees, vandaag zijn dat er al 665. Mijn website trok de eerste dag 74 bezoekers, inmiddels zijn dit er in totaal 16632 geweest.

Mijn best bekeken video is, hoe verrassend, een AliExpress-shoplog. Bijna 9688 mensen hebben deze bekeken. Ik heb ook slecht bekeken video’s, Deze Beauty Tag is maar liefst 25 keer bekeken, haha. 

Het best gelezen artikel is een persoonlijk artikel. Zoals je misschien weet heb ik geschreven over onze wens tot gezinsuitbreiding en dat dit niet van een leien dakje gaat. Het artikel wat ik na mijn operatie schreef, is het best gelezen stuk. Mijn artikel over proefdiervrije make-up, waarvan ik dacht dat het goed zou scoren, werd het minst goed gelezen, overigens wel de moeite waard hoor!

Plannen voor de komende tijd

Plannen voor de komende tijd

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen, ga ik meer tijd stoppen in kwaliteit van mijn video’s en artikelen en minder in kwantiteit. Dus niet meer standaard een artikel op dinsdag, een video op donderdag en een weekvlog op zondag. Vanaf nu wil ik veelal mooie dingen maken. Een goed geschreven artikel met mooie foto’s. Een fijne video waarin alles klopt en ik niet scheel kijk van vermoeidheid. Hoe vaak er nu content verschijnt durf ik niet te zeggen, omdat ik mijzelf ook geen druk wil opleggen.

Plannen zijn er genoeg voor de komende tijd en ik zal jullie een leuke mix tussen beauty, lifestyle en persoonlijke artikelen en video’s bieden. Ik ga gewoon lekker door en hoop binnen een jaar op 1000 unieke bezoekers per maand te zitten. Voor veel bloggers een lachertje, maar voor mij al heel veel en een doel wat ik zeker wil bereiken. Op Youtube hoop ik dit jaar nog 1000 abonnees te halen. Dat is wel een pittig doel, maar hey, ik kan het altijd nog bijstellen!

Winactie

Om mijn 1-jarig bestaan te vieren, zal er binnenkort ook een winactie online komen. Ik ga hier zeer binnenkort eens goed voor shoppen, dus houd de komende weken mijn website in de gaten en waag een kansje!

Verder wil ik jou, als trouwe, nieuwe of sporadische lezer en kijker bedanken! Zonder jouw waardering had ik hier niet geschreven of video’s geplaatst en ik hoop dat ik je nog lang mag vermaken!

31 Comments

 1. Leuk om te lezen! Wat goed dat je zulke duidelijke doelen hebt. En wat veel heb je al bereikt in een jaar. Geniet van deze verjaardag!

 2. Wat leuk om te lezen en wat heb je al veel bereikt in een jaar! Doelen zijn alleen maar goed voor je focus! Van harte gefeliciteerd! Ik kende je website nog niet maar ga meteen even verder lezen:-)

 3. Gefeliciteerd met je 1 jarige bestaan. Superleuk.

  Doe je de video’s op youtube (hoop ik?) Op blogs lees ik altijd het liefst posts. Hoewel ik weet dat veel mensen dol zijn op vlogs. Het is allemaal heel persoonlijk natuurlijk.

  In ieder geval veel succes met alle plannen : )

  • Eke Reply

   Video’s staan inderdaad op YouTube, maar een link ervan deel ik wel op mijn site. Video’s namen wat de overhand, maar probeer nu een goede balans te vinden. Merk dat ik het schrijven echt weer leuk vind!

 4. Gefeliciteerd! Leuk om te lezen hoe je blog in een jaar zo gegroeid is. Ik ben zelf drie maanden geleden begonnen dus dat geeft mij een beetje een idee wat er mogelijk is :). Veel succes voor het komende jaar!

  • Eke Reply

   Dankjewel! Enne, er zijn bloggers die veel sneller groeien hoor, ik duim voor je!

 5. Hey Meis, wat super leuk één jaar vliegt zo voorbij hé. Vooral when you having fun blogging and vlogging! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en hopelijk mogen er nog vele jaren volgen. Blijf lekker zo doorgaan ik vind je super!

 6. Van harte gefeliciteerd met je blog verjaardag! Leuk om te lezen hoe je blog zo snel is gegroeid zeg! Bravo!

 7. Gefeliciteerd! Wat heb je veel gepubliceerd in een jaar :O Ik zit eind deze maand op een jaar en dat voelt inderdaad als een enorme mijlpaal 🙂

 8. Gefeliciteerd! Ik ben nog maar een drietal maanden bezig. Kan me voorstellen dat een jaar toch echt een mijlpaal is!

 9. Wat ontzettend leuk, gefeliciteerd! Ik vind je artikelen heel erg leuk en blijf je zeker nog lang volgen!

 10. Gefeliciteerd! Erg leuk dat je op een mooi en succesvol jaar kan terugkijken. Op naar de 2de!

 11. Gefeliciteerd! Al mooie doelen behaald. En de regel van persoonlijk zijn binnen het bloggen klopt wel weer, hou dat dus ook vast.

 12. Gefeliciteerd! Leuk dat het je allemaal zo goed bevalt. Bloggen is ook gewoon zo ontzettend leuk!

 13. Mooie duidelijke doelen heb je voor de komende tijd. Maar natuurlijk vooral gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan. Nu op naar nog vele mooie jaren.

 14. Gefeliciteerd met je een jarige bestaan! goed dat je gaat voor kwaliteit en niet voor kwantiteit, dat vind ik zelf ook altijd het belangrijkste 🙂 Mooie doelen, hopelijk bereik je ze!

 15. Gefeliciteerd met je eerste jaar! Dat er nog vele jaren mogen komen voor je site!

 16. Helaas heb ik nu pas de tijd om dit artikel te lezen, maar wat mag je trots zijn zeg! Zo leuk om te lezen wat iemand heeft bereikt in zo een tijd. Ook een goed besluit om je meer te gaan richten op kwaliteit dan kwantiteit. Ik kan echt genieten van mooie foto’s maken en ook bekijken bij andere. Nu ik strenger voor mezelf word, merk ik dat ik er ook erg naar kijk bij andere bloggers. Natuurlijk is het leuk om veel online te kunnen hebben, maar dat zegt ook niet alles. Kwaliteit vind ik veel belangrijker!

 17. 1 jaar alweer, gefeliciteerd! In één jaar kun je mooie dingen bereiken, zo zie je maar weer. 23 december bestaat mijn blog ook één jaar, ik ben erg benieuwd hoe die terugblik eruit komt te zien.

 18. Proficiat, Eke! En ook proficiat met de grote groei van jouw blog! Ik zie mijn cijfers niet erg stijgen, maar dat komt deels ook omdat ik nog altijd niet zo thuis ben in het bloggen. Ik post niet elke week en ook niet op vaste dagen, en ik vergis me soms tussen prei- en peterseliesoep! Haha!

  Liefs Laura

 19. Gefeliciteerd met je jubileum! Leuk om te lezen dat je het gelijk al zo professioneel hebt aangepakt, met lampen, een logo etc. Ik zeg altijd maar elke bezoeker is er één, zolang je maar met plezier blogt en het je voldoening geeft 🙂

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.