Op Instagram peilde ik jullie interesse in onze huizenjacht. Deze was zeer groot, dus heb ik voor jullie een kakelverse update. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, willen wij graag groter gaan wonen. Ons fijne huisje begint echt te klein te worden en het verlangen naar meer ruimte is groot. We houden dus al een tijdje Funda in de gaten om te zien wat er op de markt komt en om onze wensen en eisen te bepalen. Het zou nu maar eens sneller kunnen gaan dan we verwacht hadden.

Financiƫle doelen

Afgelopen voorjaar maakten we concrete plannen om groter te gaan wonen. We namen onze financien onder de loep om zo financieel wat gezonder te worden. Zo stonden we wel eens rood, hadden een creditcard en hebben we een lening. We wilden eerst wachten totdat we bepaalde financiƫle doelen hadden gehaald, maar besloten, nadat er echt een prachtige woning voorbijkwam (en aan onze neus voorbij ging), een afspraak te maken met een financieel adviseur. Dit gesprek was aardig rooskleuring en we besloten kritischer op Funda te gaan kijken.

Ons droomhuis?

Een aantal weken gebeurde er vrij weinig. Maar opeens, op een donderdagmiddag eind oktober, kreeg ik een melding van Funda. Een prachtige woning op een nog prachtigere plek werd te koop aangeboden. Ik belde direct het makelaarskantoor op voor een afspraak, maar werd gesommeerd een reactie te sturen via Funda. Later op die dag kreeg ik mail dat er op een ander moment contact zou worden opgenomen voor een bezichtiging.

Na een leuk gesprek met mijn nicht die recent haar huis had verkocht en een andere had gekocht, besloten Jeroen en ik diezelfde avond toch even contact op te nemen met onze financieel adviseur. Hij gaf ons meer informatie, maar adviseerde ons zeker om zo snel mogelijk een makelaar langs te laten komen die een waardebepaling en verwachte verkoopprijs kon geven. Zo kunnen wij gerichter een bod doen op de woning die we graag willen.

Makelaars op bezoek

Ik had zelf al twee makelaars in het hoofd die ik wilde benaderen en ben op internet gaan zoeken. Drie afspraken met makelaars rijker ging ik het weekend in. Een weekend waarin ik hard aan de bak moest om te ontspullen in huis. Zo konden de makelaars een goede indruk van onze woning krijgen. Ook moeten er nog wel een aantal opknapklussen gedaan worden. Zo moet er in de keuken nog een muur en plafond afgewerkt worden. Kunnen er boven een paar kozijnen wel geschilderd worden en wat muren gewit worden. Misschien zelfs de trap nog een schilderbeurt.

Het lange wachten

Het is nu tijd om de woning te gaan bezichtigen en als we dat willen, een bod uit te brengen. Eerst natuurlijk overleg met onze financieel adviseur en dan worden het spannende dagen met lang wachten. Gaat ons bod geaccepteerd worden? Verkopen we ons eigen huis voor een mooie prijs? Krijgen we de financiering rond? Of laten we deze woning schieten en kijken we rustig verder? Ik houd je op de hoogte! Zie ik je snel weer?

5 Comments

  1. Spannend! En lekker druk ;). Als het zo moet zijn, dan krijgen jullie dit huis. En anders komt er vast nog iets mooiers voorbij!

  2. Pingback: Onze huizenjacht: update 2 - EkeBrouwer.nl

  3. Pingback: Mijn dromen, prestaties en waar je mij 's nachts voor wakker kunt maken... - EkeBrouwer.nl

  4. Pingback: De voordelen van een Sim Only-abonnement - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.