Al sinds dat de mobiele telefoon opkwam, zo’n 20 jaar geleden, heb je de mogelijkheid om een abonnement met telefoon af te sluiten. In de eerste jaren kon je elk jaar verlengen met een gloednieuw toestel, inmiddels is de gemiddelde termijn twee jaar én mag je het toestel niet meer vanzelfsprekend houden na afloop. Vaak betaal je ook elke maand een flinke rekening om met een flitsende smartphone te lopen. Gelukkig kan het ook anders en bestaat er Sim Only. Inmiddels maken Jeroen en ik hier al enige tijd gebruik van en ik vertel je vandaag meer over de voordelen van een Sim Only-abonnement.

Duurzaam

Elk jaar of elke twee jaar een nieuw toestel klinkt misschien erg leuk, maar hoeveel zou de gemiddelde volwassene er wel al niet versleten hebben na zo’n 20 jaar? Juist… Ik denk dat we allemaal wel een lade hebben met wat oude smartphones. Echt duurzaam is de keuze dus niet om elke twee jaar een nieuw toestel aan te schaffen. Het verkoopargument dat een toestel maar een jaar of twee mee gaat is ook te verwaarlozen wat ons betreft. De smartphones van de man en mij gaan al 5 tot 6 jaar mee. Het is dus hartstikke duurzaam om een smartphone zonder abonnement te kopen en een Sim Only-abonnement af te sluiten.

Hypotheek

Een kneiternieuwe smartphone met abonnement is leuk, totdat je een (nieuwe) hypotheek wilt afsluiten. Je smartphone-abonnement is BKR geregistreerd en wordt door banken gezien als krediet. Dit betekent dat je een minder hoge hypotheek kunt krijgen. Da’s helemaal niet handig als je net als wij op zoek bent naar een (andere) koopwoning. Bij een Sim Only-abonnement krijg je geen BKR-registratie, superfijn!

Besparing

Besparing
Besparing

Je snapt vast dat een Sim Only-abonnement een fikse besparing ten opzichte van een smartphone-abonnement is. Dit merkte ik ook bij het Sim Only samenstellen bij Simyo. Met een smartphone-abonnement betaalde ik elke maand rond de € 60,-. Bij Simyo betaal ik al een jaar of zes zo’n € 10,- per maand. De afgelopen jaren heeft mij dat dus ruim € 2800,- gescheeld! En dan heb ik de kosten die Jeroen niet meer maakte niet eens meegerekend.

Flexibel

Een abonnement met smartphone heeft een bepaalde abonnementsduur. Je snapt dat ik het megafijn vind dat Sim Only maandelijks opzegbaar en daardoor enorm flexibel is. Je kunt overigens ook kiezen voor een jaarabonnement, dat scheelt je maandelijks een aantal pegels. Maar net wat goed bij jouw situatie past en welke vastigheid je zelf prettig vindt.

Wat voor smartphone-abonnement heb jij?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.