Omdat er veel interesse is in onze huizenjacht en ik het maar wat leuk vind om jullie mee te nemen in ons avontuur, schrijf ik regelmatig over onze huizenjacht. Vandaag alweer tijd voor update 2! Wat vonden we van de woning tijdens het bezichtigingen? Kunnen we een bod doen? Gaan we een bod doen?

Nieuwsgierig naar update 1? Dat kun je hier lezen!

Bezichtiging

Een dikke week nadat het huis wat we gaan bezichtigen online kwam, is dan eindelijk het kijkmoment. Waar je eerder een afspraak maakte voor een bezichtiging met een makelaar, is het nu een stuk anders. Voor deze woning (en vele anderen) bepaalt de makelaar wanneer je kunt komen kijken. Samen met alle andere geïnteresseerden. De makelaar heette ons welkom en we mochten zelf in colonne het huis door banjeren. We bekeken de garage onder het huis, het toilet, de woonkamer, keuken, tuin, bovenverdieping en zolder. Na nog een paar vragen aan de makelaar gesteld te hebben, hadden we een goede indruk van de woning.

Nadenken

Ik ben met weinig enthousiast te maken, dus ik kan ruimschoots zeggen dat ik ontzettend verliefd ben op deze woning. De woning is mooi, netjes afgewerkt en heeft door de 2e verdieping en de garage flink meer ruimte dan dat we nu hebben. En, bijna het belangrijkste: een mega-fijn bad, waarin ik mezelf al helemaal zie liggen! Jeroen is minder enthousiast en wat hem betreft gaan we er niet wonen. Hij is van mening dat de tuin te klein is (de tuin die we nu hebben is mega), het plafond van de garage niet hoog genoeg is (Jeroen wil de garage vooral gebruiken als sportruimte, maar hij kan geen halterstang gestrekt boven zijn hoofd houden) en dat het kastje onder het fonteintje in het toilet niet handig is, zodat je niet comfortabel kan kakken beneden. Ik heb hem gevraagd om er toch nog eens goed over na te denken, omdat ik me erg fijn voel bij deze woning.

Doorrekenen en bieden?

Omdat als Jeroen toch overstag gaat, we snel moeten handelen, belde ik zaterdag toch onze financieel adviseur maar even. Hij kwam dezelfde middag nog langs voor wat laatste details voor zijn berekening. Komende maandag horen wij van hem of het bod wat we willen doen haalbaar is en besluiten we of we wel of niet gaan bieden en met welke voorwaarden. Dus of we krijgen de financiering rond, hebben geboden en horen later deze week of ons bod geaccepteerd wordt, of we besluiten er niet mee verder te (willen of kunnen) gaan en houden het woningaanbod in de gaten.

Later deze week kun je sowieso een update lezen op Instagram. Hou mij daar dus zeker in de gaten!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.