Moederschap: de meest uitdagende, leuke, verrassende, vermoeiende en dankbaarste rol die ik op me mag nemen. Ik vind het een groot goed dat ik dit mag doen. Twee jongens groot laten worden, samen met die leuke man van mij. En dan te bedenken dat we nog maar aan het begin staan! Vandaag beantwoord ik 11 vragen over het moederschap!

Hoeveel kinderen wilde je je voordat je moeder werd?

Ik had niet echt een sterk beeld van het aantal kinderen dat ik wilde. Een jongen en een meisje zag ik wel voor me, maar het aantal niet persé. Jeroen had altijd al de wens om een tafel voor kinderen te willen en zodoende is dat idee bij mij ook gaan leven.

Is dat aantal veranderd nu dat je moeder geworden bent?

Ja, absoluut. Waar ik eerder wel drie+ kinderen wilde, is dat nu echt wel anders. Op dit moment voelt ons gezin voor mij compleet. Dat komt vooral omdat de totstandkoming van de zwangerschap van Storm best lang duurde en de eerste maanden ontzettend pittig waren.

Hoeveel kinderen heb je op dit moment?

Op dit moment hebben we twee prachtige jongens uit maart 2014 en juni 2018.

Was de zwangerschap van je kinderen gepland of een verrassing?

Allebei de zwangerschappen waren gepland. En toch komt het dan als een fijne verrassing!

Hoe heb je bekend gemaakt dat je zwanger was?

Bij de zwangerschap van Max hadden we geloof ik een kledingstuk voor beide opa’s en oma’s. Bij de zwangerschap van Storm had ik voor mijn ouders een boek die ik gaf waar mijn broers en schoonzussen ook bij waren.

Wilde je het geslacht weten tijdens de zwangerschap?

Bij Max wilden we het geslacht niet weten. Bij Storm wel, toen hebben we een geslachtsbepalingsecho laten doen.

Wat vind je het meest lastige en het leukste aan het moederschap?

Ik kom mezelf vaak tegen als het op geduld aankomt. Daar zou ik beslist meer van mogen hebben. Vooral in de ochtenden of als ik moe ben. Het leukste vind ik de een op een-momentjes met mijn kinderen. Even de stad in met Max of het slaapritueel met Storm, waarin ik heel uitgebreid met hem ga zitten en hij lekker tegen me aan komt zitten.

Welk advies zou je willen geven aan mensen die binnenkort een kind krijgen?

Neem de tijd aan de situatie als nieuw gezin te wennen. Ik verkeek me er namelijk op wat voor impact een kind op je leven heeft. Neem ook tijd voor jezelf, als je daar behoefte aan hebt. En de belangrijkste: vergeet elkaar niet. Plan Date Nights in. Je moet het samen doen en de eerste tijd is heftig, dus wees lief voor elkaar.

Vind je het belangrijk om tijd met je partner zonder de kinderen te hebben? Zo ja, wat doen jullie dan graag?

Absoluut! We proberen maandelijks weg te gaan samen. Even ergens eten, naar de bioscoop en zo’n een keer per jaar ook een nachtje weg. Even niet nadenken over de kinderen, maar echt weer terug naar ons als stel. Je hoeft er niet eens de deur voor uit. Vaak is wekelijks samen een mand met was wegvouwen en gezellig kletsen ook al heel waardevol.

Waarin zou je jezelf willen verbeteren als moeder?

Ik zou wel wat meer geduld en een langere adem willen hebben. Ik voel me soms zo schuldig dat ik zo verlang naar het moment dat het rustig is in huis en ik met een kop thee op de bank kan ploffen met een boek of Netflix.

Wat is je favoriete gezinsactiviteit?

We vinden het heerlijk om met zijn vieren naar Bergen aan Zee te gaan. Lekker te lunchen en daarna op het strand te banjeren. Als we maar met zijn viertjes zijn, dan is het al goed!

Wat zou jij willen veranderen in je moederrol?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.