Het is donderdag, 28 december, het einde van het jaar is in zicht en de Kerstdagen zijn achter de rug. Vandaag ben ik 15 weken  zwanger en hebben we een mijlpaal achter de rug: de geslachtsbepalingsecho! Ik praat je weer lekker bij over hoe de afgelopen weken vergaan zijn en hoe ik me voel. Maar waar denk ik iedereen het meest nieuwsgierig naar is: ik vertel je of we een jongetje of een meisje verwachten!

Misselijkheid en onzeker

Zo fijn, de misselijkheid is op slag verdwenen, ook niet zo gek natuurlijk, want meestal verdwijnt dit na de 12e week. Bij mij dus ook! Nu vond ik het niet superpittig ofzo, ik had het er maar graag voor over. Af en toe komt het nog wel opzetten, maar ik hoef niet meer direct nadat ik mijn ogen open te eten om het te temperen.

Misselijkheid en onzeker

Ook had ik lang het gevoel van ongeloof, een onzeker gevoel waardoor het me niet echt lukte om volop te genieten van deze grote gebeurtenis. Dat gevoel is gelukkig weg en daar ben ik zo blij mee! Het begon met dat Jeroen me op mijn kop gaf. Hij stuurde me de deur uit om even wat babyspulletjes te gaan kopen. Aanvankelijk sputterde ik wat tegen omdat ik het onzinnig vond omdat we het geslacht niet wisten, maar ik heb toch wat leuke items kunnen scoren. Hoe cute zijn die luipaardschoentjes?

Champagnebubbeltjes

Champagnebubbeltjes

Met 13 weken voelde ik al een aantal dagen wat gekriebel. Ik dacht in eerste instantie dat het mijn shirt was wat tegen mijn buik schuurde, maar ik begon het steeds vaker en regelmatiger te voelen. Na een vraag aan vriendinnen en op Twitter werden mijn vermoedens bevestigd: ik voel de baby! Enorm onwerkelijk, want Max voelde ik rond de 17 weken, dat verschilt gewoon 5 weken! Inmiddels geniet ik er heerlijk van, dat snap je natuurlijk wel!

Gynaecoloog

Gynaecoloog

Vorige week was het weer tijd voor een controlebezoekje aan de Gynaecoloog. Mijn bloeddruk was goed, wel moest er nog even bloed geprikt worden voor mijn leverwaarden en mocht ik weer wat urine inleveren om er zeker van te zijn dat mijn blaasontsteking weg is. De uitslag zou ik telefonisch horen, maar ik vergat mijn telefoon op te nemen waardoor ik de belafspraak gemist heb. Er was ook geen voicemail ingesproken, dus ik ga er maar even vanuit dat alles goed was.

Ook mochten we weer even naar onze baby kijken en luisteren, het blijft toch prachtig om te zien! De baby was flink eigenwijs en keerde ons continu de rug toe, haha. Ach, we weten nu in ieder geval dat het wel ruggengraat heeft :-D.

Gender reveal

Oké, genoeg ge-emmer, jullie willen natuurlijk gewoon weten wat het geslacht van onze baby is. Dat vertel ik de volgende keer. Haha, nee hoor. In onderstaande video krijg je te zien wat het geslacht is.

Nog even een vraag aan jullie: zouden jullie het geslacht nog even geheim willen houden en niets specifieks willen noemen in de comments? Zo blijft het voor iedereen die kijkt een verrassing. Enorm bedankt voor het lezen en het kijken en tot snel!

 

 

46 Comments

 1. Bij een tweede voel je sneller hem/haar (no spoilers!) bewegen. Ik voelde mijn 2de ook rond die periode al bewegen. Nu op 27 weken zijn dat el echte schoppen (auw) :p

  • Eke Reply

   Wat leuk dat jij je kindje ook al zo vroeg voelde, ik dacht echt dat ik me vergiste, haha.

 2. Prachtig om je Uk te zien op video! Wat een mooie echo en leuk bordje/kaartje met het geslacht erop trouwens! Van harte gefeliciteerd <3 – Ik had het fout bij jou, haha. Dikke kus

  • Eke Reply

   Dankjewel! En je bent niet de enige die het mis had, haha. Zo benieuwd naar jouw “uitslag”! Geniet ervan morgen!

 3. Wat leuk, gefeliciteerd!! En ook een leuke onthulling op de video.

 4. Suuuuper leuk! Wat een heerlijke echte video. Ik vind het kaartje van het echobureau erg leuk trouwens. En dat pakje!

 5. Gefeliciteerd! Super leuk. Die misselijkheid is wel echt waardeloos maar fijn dat je daar geen last meer van hebt. En die bubbels ; ik hoor heel veel dat ze dat bij een tweede veel sneller voelen. Had ik zelf helaas niet omdat er een mega placenta voorlag

 6. wat prachtig om je kleine zo op de echo video te zien en wat origineel om het zo te onthullen met een enveloppe en een kaart. Geniet van je zwangerschap lieverd!

 7. Super leuk om zo te lezen! Ik ben nu net een week weer thuis (na de bevalling) en wauw wat vliegt de tijd. Geniet er van!

 8. Super gefeliciteerd leuk gedaan lekker genieten voor je het weet is het voorbij de zwangerschap

 9. gefeliciteerd met dit leuke nieuws! Leuke video zo en bijzonder .. Nu je de uitslag weet kun je heerlijk aan de shop..

  Lekker genieten ! Op een mooi jaar

 10. Super leuk gedaan! Mooie handlettering ook 🙂
  Ik vond het heel erg tof om het hartje te zien kunnen kloppen.

 11. Gefeliciteerd! En wat een superschattige babykleertjes heb je uitgezocht. Ik wens je een voorspoedige zwangerschap.

 12. Ik heb de film niet gekeken. Niet erg ook 🙂 Wat het ook mag worden, zolang he maar gezond is. En die luipaard slofjes zijn écht wel té cute!

 13. Yay! Wat leuk om het eindelijk te weten. Ondanks de misselijkheid, geniet van je zwangerschap 🙂

 14. Wat leuk! En wat voelde je de baby al vroeg zeg, heerlijk! Geniet er nog maar lekker van en shop ze, nu je bericht kan kijken 😉

 15. Proficiat, ik ben echt zo blij voor jullie. Het geslacht is niet wat ik in gedachten had, maar dat is net het fijne eraan. Jij kan al beginnen aftellen naar de “eerste, echte ontmoeting” met je kleine schat 🙂

 16. Pingback: De eerste babyshoplog na onthulling geslacht + unboxing Blije Doos - EkeBrouwer.nl

 17. Wat een leuke video! Altijd spannend om te horen wat het geslacht is van je baby! Gefeliciteerd

 18. Pingback: Zes zwangerschapsclichés ontrafeld - EkeBrouwer.nl

 19. Pingback: Gender Disappointment: niet blij met het geslacht van je (ongeboren) baby - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.