Zodra je heb verkondigt dat je zwanger bent, vliegen de clichés en goedbedoelde adviezen je om de oren. Sommige zijn zo stom en suf dat ik ze echt met je moest delen. Ik geef je mijn, zoals altijd, ongezouten mening en ontkracht ze. Nestel op de bank met wat lekkers en een bakkie thee!

Een onrustige huid? Je krijgt een meisje!

Vanaf het moment dat ik twee streepjes zag, veranderde mijn linkerwang in een mijnenveld vol pukkels en roodheid. Een collega werd helemaal enthousiast en liet mij weten dat ik een meisje verwachtte. Ik zag wekenlang superschattige meisjeskleding, poppen en een huishouden waarin roze de boventoon weer zou voeren voor me. Totdat je dan de uitslag van je Gender Reveal-echo leest. Die jurkjes kan ik laten hangen in de winkel.

Meid, neem gerust nog wat. Je moet immers voor twee eten!

Als je figuur je een beetje lief is, zou ik gewoon normaal eten. Tuurlijk, geef af en toe even lekker toe aan een vreetbui, daar gaat niemand dood van. Maar doe maar even niet drie keer per week een groot Big Mac-menu, negen Chickennuggets en een McFlurry, want die baby eet nog niet zo veel.

Striae voorkomen? Veel smeren!

Striae voorkomen? Veel smeren!

Whahahahahaha. Leuk bedacht joh. Top als het wel werkt voor jou, maar dank dan vooral je goede genen. Speciale Belly Balms en weet ik wat voor wanstaltige namen ze hiervoor verzonnen hebben, zijn gewoon marktetingtrucs. Wil je toch lekker smeren? Gewoon doen hoor, maar dat kan ook met een simpel bodylotionnetje.

Zodra het kindje op je borst ligt, ben je die hele bevalling vergeten!

Ja. Totdat ze twee minuten later aan je pens gaan lopen sjorren om die placenta eruit te krijgen. Of een borduurwedstrijd met minimaal drie man sterk aan je ontplofte egel beginnen. Zullen we eerder inzetten op een jaar of twee?

Iedere vrouw kan borstvoeding geven!

Tenzij je voor je helse bevalling al vier nachten wakker was. Je kindje niet goed aanhapt waardoor je tepels openliggen. Je kolft totdat je een ons weegt en er drie druppels in het flesje zitten. Misschien lukt het iedere vrouw uiteindelijk wel hoor, na een flinke marteling, maar mijn eerste ervaringen met borstvoeden zijn niet heel erg rooskleurig.

Geniet nog maar even van die nachten zonder kind, want dat is straks over!

Na vier maanden sliep Max door. Net op tijd voordat ik weer aan het werk ging, wat was ik blij! We zijn absoluut gezegend met een goede slaper en echt, er zijn wel momenten dat hij mindere nachten maakt en wij dus ook. Ik denk wel dat je als ouders een deel in de hand hebt hoe goed of slecht je kinderen slapen. Daar ga ik niet teveel een ding van maken, want er zijn vast heel veel ouders die het niet met me eens zijn. En ik heb nog een kind af te wachten. Volgend jaar deze vraag evaluaren?

Wat vind jij het allergrootste cliché op het gebied van zwanger zijn?

 

22 Comments

 1. Dit is voor mij niet van toepassing gezien ik geen kinderen heb maar ik kan me voorstellen dat vrouwen die in deze fase zitten veel hulp hebben aan je tips.

 2. Hahahaha wat een leuk lijstje! Het klopt helemaal! Maar natuurlijk.. veel mensen bedoelen het goed!

 3. Eten voor 2 is nergen voor nodig zeggen ze altijd omdat kind toch genoeg uit jou voeding haalt. Wel lekker dat je de nachten door kan slapen

 4. Ik moest ook echt hardop lachen haha. Nou inderdaad als je kindje op je borst ligt… Dan mag je een minuut later gewoon weer aan t werk hoor… Heel leuk geschreven!

 5. Ik heb een absolute hekel aan dit soort cliches ik heb onwijze striae gekregen toen ik al wat was aangekomen, en heb het ook op mijn borsten veel licht idd gewoon aan je eigen genen.

 6. Eigenlijk vind ik het best wel jammer om te horen dat dat smeren echt niet werkt, haha

 7. Striae voorkomen werkt inderdaad niet voor iedereen. Dan kan je smeren wat je wilt. Ik heb aan de andere kant nooit iets gesmeerd en heb ze nauwelijks. Zo kan het ook.

 8. Smeren helpt inderdaad niet altijd, helaas. Zou wel fijn zijn geweest maar ondanks dat ik wel aandelen in ieder smeerproduct leek te hebben heb ik toch mijn strepen

 9. Haha wat een leuk lijstje! Ik heb nog geen kindje dus ik kan er nog niet over mee praten 😉

 10. Interessant om te lezen! Ik ben zelf nog lang niet toe aan kinderen, maar volgensmij helpt het wel om striae te voorkomen als je met een vochtinbrengende bodylotion smeert. Dus niet perce een anti-striae een, maar als je huid heel droog is, is hij ook minder elastisch, waardoor je dus eerder striae krijgt volgensmij!

 11. Haha, goed om te weten dat dit allemaal niet klopt, want deze uitspraken hoor je toch erg vaak!

 12. Dit zijn inderdaad wel clichés die ik vaker heb gehoord. Voor veel van mijn vriendinnen ging bovenstaande niet op. Ik ben benieuwd hoe het straks gaat als ik ooit zwanger mag raken…

 13. ‘ooooo wat heerlijk dat je zo’n snelle bevalling had, dat wil ik ook wel’!
  Dat mijn stuitje 3 jaar later nog niet op zn plek zit laten we dan maar even achterwege… :O

 14. Ik liet me eens wijsmaken dat zwangere vrouwen die veel zoet eten tijdens de zwangerschap in verwachting zouden zijn van een meisje en vrouwen die veel hartig of zuur eten in verwachting zouden zijn van een jongetje. Waarschijnlijk een fabeltje!

 15. Lijkt mij heel fijn om rustige nachten te hebben wanneer je weer aan het werk gaat. Hopelijk gaat dat bij de volgende ook zo!

 16. Haha leuke lijst. Ik heb geen kinderen en ben nog nooit zwanger geweest.. maar ik moest wel om je lijstje lachen. Wat fijn dat je kind vanaf vier maanden doorsliep. Lijkt me heerlijk!

 17. Tsja, ik zit in de (moielijk) zwanger-raken-fase en die laatste zeggen ze tegen mij ook. Mijn buurjingen slaapt heerlijk door vanaf 2 maanden. Maar ik denk dat dat inderdaad wel geluk hebben is.

  En striemen? Ik sta al vol, van de fertiliteit, waar alles uitzet en dan terug krimpt… daar helpt inderdaad niets tegen, ik had er ook al op mijn heupen trouwens en mijn borsten van in mijn bupertijd. 😉 Als ik ooit zwanger ben ga ik ik echt niet meer wakker liggen van nog wat meer van die dingen, ik sta nu al vol! 😉

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.