Jeroen en ik proberen zeker één keer in de maand een avond of dag vrij te maken om heel bewust samen tijd door te brengen. Even zonder kinderen, just the two of us. Vaak gaan we tijdens zo’n Date Night de deur uit, maar als dat er even niet van komt, plannen we een Date Night thuis. Wil jij ook meer bewuste tijd met je lief doorbrengen? Lees dan snel mijn vijf tips voor een Date Night at home.

Tip 1: een net huis

Voor mij is een fijne sfeer tijdens een Date Night wel een vereiste. Ik kan namelijk niet optimaal genieten en ontspannen als er nog een sloot vaat op het aanrecht staat of er nog speelgoed rondslingert. We zorgen er dan ook altijd voor dat het huis netjes aan kant is zodat je niet in je achterhoofd nog lijstjes voor morgen aan het maken bent.

Tip 2: een romantische sfeer creëren

Tip 2: een romantische sfeer creëren

Gordijnen dicht en die tl-balk mag uit 😉 Tijd om her en der wat kaarsjes neer te zetten en aan te steken. Een lekkere geurkaars mag wat mij betreft zeker niet ontbreken. Zelfs een strak huis ziet er veel gezelliger uit met kaarsjes aan!

Tip 3: lekker eten en drinken

Of je nu samen iets lekkers gaat koken, iets thuis laat bezorgen of allerlei lekkere borrelhapjes klaarzet: maak het een beetje speciaal. Dus niet die stamppot die je al elke week eet of dat glas cola wat je elke avond wegtikt. Kies iets uit wat jij en je lief heel erg lekker en bijzonder vinden.

Tip 4: kleed je een beetje leuk aan

Tip 4: kleed je een beetje leuk aan

Werkkleding uit en maak je mooi. Neem even een lekkere douche om de beslommeringen van je af te spoelen. Doe je haar een beetje leuk, smeer een beetje make-up op je snoet en doe een lekker geurtje op. Je hoeft echt niet in driedelig pak of je galajurk aan tafel te zitten, maar besteed er wel een beetje aandacht aan. Denk daarbij ook aan fijn ondergoed. Wedden dat je je een stuk sexier voelt in een kanten setje dan in je heerlijk comfortabele Hemaslip met dito beha? En dat je als kerel ook echt wel even je best mag doen op je ondergoed? Dus laat die boxer met “grappige” cartoon in de kast liggen en trek een mooie strakke boxer aan met een mooi aansluitend hemd of shirt. Echt, je vrouw is je dankbaar voor die paar minuten dat ze je straks ziet in mooi getailleerd ondergoed.

Tip 5: let the magic happen

Je bent vast moe na het opruimen van het huis en de lekkere boodschappen in huis halen voor jullie Date Night, maar sta open voor wat Tender, Love and Care. Heb je geen zin, maak het. Tuurlijk moet je niets doen wat je echt niet wil, maar na mijn bovenstaande tips kom je beiden vast in The Mood om elkaar dat mooie ondergoed te laten zien. En snel uit te trekken om de avond op een leuke, spannende en vast heel lekkere manier af te sluiten.

Wat is jouw ultieme tip voor een Date Night at home?

Dit artikel bevat een samenwerking.

26 Comments

 1. Ik terugkijken wat jou samenwerking dan was, er was me nl. niets opgevallen. De boxer! Natuurlijk. Helemaal gelijk. Zo’n ding met een zogenaamd grappige tekst vind ik niks. Dat doe je maar op je sokken, haha! Wij plannen al weken een museumbezoek maar er komt steeds wat tussen. Klinkt misschien niet spannend maar ik kan daar echt van genieten, en daaromheen heb je natuurlijk ook tijd samen. Uit eten vind ik ook leuk maar een beetje statisch. At home vind ik lastig maar wat ik vaak leuk vind is een klus samen doen. Je bent dan echt samen bezig. Moet je natuurlijk niet lopen mopperen, wel er wat van maken. Je ziet elkaar dan even opnieuw, itt op de bank hangen :-). Rollende spierballen enzo.

 2. Een leuke film mag er voor mij ook altijd bij! Maar wel belangrijk dat je er op voorhand aan denkt om even langs de bib of bij een vriendin een dvd te halen, want er is niet altijd iets op televisie 🙂

 3. Wij hebben ook regelmatig een datenight binnen de deur. Toch wel makkelijk on je kindje niet onder te hoeven brengen ;). Ben het helemaal met je eens qua vaat en leuke kleding (de rest ook overigens) – dat maakt het allemaal toch net wat romantischer haha

 4. Leuke tips! Ik heb met Valentijnsdag zoiets gedaan; huis netjes gemaakt, mooi kaarsjes aan, movie & pizza night, dus lekkere hapjes gehaald, pizza besteld en vriend mocht de film kiezen. Dan ben je gewoon thuis, maar het is toch even anders. En als je het wat zuiniger wilt doen, kun je natuurlijk ook gewoon lekker koken!

 5. Leuke tips heerlijk geschreven ook. Moest gelijk lachen om één omdat het bij mij echt zo is

 6. Absoluut een goed idee om dit te doen! Zeker met kinderen schieten die dates er mega bij in hier thuis. Tweede kindje komt bijna, maar als we door die eerste periode zijn en weer lekker in het ritme zitten ben ik zéker voor de datenight!

 7. Elke donderdag blijft ons zoontje bij mijn ouders slapen maar die avond gebruik ik altijd om mijn huishouden wat te doen, vooral strijken dan. Een echte date night is al lang geleden bij ons

 8. Goede tips, maar helaas heb ik geen date of partner 🙁 Heb je ook nog tips over waar je leuke mannen vindt? haha

 9. Leuke tips geef je en ik kan me hier eigenlijk wel in vinden. Wij gaan niet zo vaak een avondje weg van huis, maar thuis een datenight doen wij wel vaak.

 10. Goede tips. Wij eten eens in de zoveel tijd iets dat we écht lekker vinden als de kinderen op bed liggen. Echt ideaal. Wel de datenight, maar geen oppas hoeven regelen. Dat én eten waar je gek op bent, zonder dat er drie kinderen doorheen schreeuwen, zeuren dat het niet lekker is of dat ze nog een stukje van jou willen, is soms echt hemels!

 11. Toffe tips geef je. Wij maken het regelmatig gezellig nadat we de kinderen op bed gelegd hebben. Kaasplaatje erbij. Helemaal leuk!

 12. Wat een leuke tips. k merk dat de laatste tijd zovaak de datenight er tussendoor schiet. Misschien werkt het om het meer thuis te plannen. Ik ga je tips onthouden!

 13. Leuke tips! Vooral sfeer creëren en een lekker hapje/drankje plus natuurlijk een serie/film die we beide leuk vinden x

 14. Leuke tips! Wij doen dat ook wel eens, sushi bestellen. Dan eten de kinderen eerst en als ze naar bed zijn, zetten wij een film op en dan gaan we samen dineren. Echt heel gezellig!

 15. Als wij een date night thuis hebben dan gaan we lekker met z’n tweetjes gourmetten. Flesje wijn erbij en zo komen we de avond wel door. Beetje burgerlijk misschien maar wel lekker en gezellig!

 16. Leuke tips! Dat is voor ons wel heel lang geleden maar wel een leuk idee om eens te doen ( als ik niet te moe ben haha)

 17. Leuke tips! Ik denk dat het inderdaad wel weer eens tijd wordt voor een gezellige date-nicht thuis!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.