Jeroen en ik zijn deze maand 16 jaar samen. Iets waar ik erg trots op ben en ik denk dat Jeroen daar net zo over denkt. Toen we een relatie kregen als 18 en 21-jarigen, hadden we vast niet kunnen bedenken dat we 16 jaar later zo’n 13 jaar samen zouden wonen, 9 jaar getrouwd zouden zijn en bijna 2 kinderen zouden hebben.

Automatisch

Voor mijn gevoel zijn die 16 jaar echt omgevlogen. Het ging bijna automatisch. We hebben het ontzettend goed en leuk samen, maar er zijn ook momenten waarop dingen niet vanzelf gaan en waar we alle zeilen bij moeten zetten om het leuk te houden. Dat is bij tijd en wijle hard werken. Je moet dan echt je eigen ego opzij zetten  en ook de ander zijn belangen en wensen willen zien. Het scheelt dat wij elkaar ontzettend veel gunnen en de ruimte geven om de dingen te doen waar we zelf blij van worden. Daarnaast weten we hoe we elkaar kunnen ondersteunen, waarin ik wel wil zeggen dat Jeroen daarin het grootste aandeel heeft. Hij is ontzettend goed in het zorgen en ontlasten van mij op de momenten dat ik dat nodig heb.

Hulp bij je relatie

Hulp bij je relatie

Maar hoewel het meestal goed en lekker loopt, zijn er ook momenten in je relatie dat het niet lekker gaat. Dat zijn vaak de momenten waarop anderen het door laten sudderen, uiteindelijk uit elkaar groeien en het bijltje erbij neergooien.
In veel gevallen zijn relaties prima te redden, veel mensen weten alleen niet waar ze moeten aankloppen. Voor veel mensen is een relatietherapeut een grote drempel en schamen zich om hier bij hun partner over te beginnen.
Als het iets minder gaat in je relatie hoef je hiervoor niet te schamen. Iedereen heeft dat wel eens. Een auto onderhoud je ook, evenals je huis, dus waarom je relatie niet?

Grote veranderingen

De komst van Max, nu vier jaar geleden, was voor ons best een grote verandering. Je hele ritme verandert, je hebt minder tijd voor elkaar, kan niet zo spontaan handelen als je eerder deed. Tel daar ook nog wat hormonale schommelingen, lichamelijke veranderingen en slapeloze nachten bij op en je kunt je voorstellen dat een relatie om minder knapt. Hoewel we nu weten wat ons te wachten staat met de komst van nummer 2, vind ik het toch wel spannend. Ik weet dat ik op Jeroen kan bouwen, maar er zullen gewoon momenten komen waarop we elkaar slecht trekken.

LoveSync

Ik had een enthousiast en open gesprek met Jonathan Bakker, de oprichter van LoveSync. LoveSync is een online programma dat helpt je relatie te verbeteren. Jonathan vertelde mij dat hij LoveSync oprichtte omdat hij zich verbaasde over de redenen dat stellen uit elkaar gaan. Samen met psychologen wil hij koppels helpen. Om je relatie te verbeteren of bijvoorbeeld je goede relatie verder te verdiepen. Maar ook als je relatie hulp van buitenaf nodig heeft, maar de stap naar een relatietherapeut te groot is.

LoveSync doet dit op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via de gratis RelatieCheck. Op basis van je antwoorden krijg je advies en kun je lezen hoe jij je relatie kunt verbeteren. Ook heeft LoveSync een betaald programma dat je uitdaagt om in de praktijk aan de slag te gaan met het verbeteren van je relatie.  Het handige van dit online programma is dat je dit kunt uitvoeren wanneer en waar je wilt. Je hoeft de deur niet uit naar een relatietherapeut en je kunt direct aan de slag met alle technieken en praktische tools.

De komende 6 weken gaan Jeroen en ik aan de slag met dit programma. Met officieel nog een week of 9 op de teller voordat onze tweede zoon geboren zal worden, leek het me goed om alvast een lekkere fundering aan te leggen voor die momenten waarop het minder zal gaan. Binnenkort kun je meer lezen over het programma zelf en hoe wij dit ervaren, dus houd zeker mijn website in de gaten!

Heb jij wel eens hulp gehad bij het verbeteren van een relatie?

Dit artikel bevat een samenwerking.

27 Comments

 1. Goed om inderdaad je relatie goed te houden oook wanneer je kinderen krijgt. Hoop dat lovesync werkt voor andere koppels!

 2. Wij zijn al ruim 6 jaar samen en bijna een jaar getrouwd πŸ™‚ tot nu toe gaat alles top πŸ˜€
  Kinderen waren er al van beide dus toen wij samen onze zoon kregen was er geen verandering in de relatie gelukkig (die bekende dip door het krijgen van een kindje) πŸ™‚

  Maar ik kan me voor stellen dat er mensen zijn die er baat bij hebben πŸ™‚ Goed dat er zulke initiatieven zijn.

 3. Een relatie moet je inderdaad onderhouden. Ik en mijn man zijn dit jaar 15 jaar samen, en dat gaat, zoals bij de meeste, met ups en downs. Liefde is een werkwoord πŸ™‚

 4. Gefeliciteerd, 15 jaar samen is al een prestatie op zich! Hopelijk helpen de tips andere mensen πŸ™‚

 5. Interessant! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat je online “hulp” kon krijgen. Mijn vrouw en ik zijn ruim 11 jaar samen en nog steeds dol gelukkig. Gelukkig! πŸ˜‰

 6. Super dat jullie hier zo open over zijn! Zelf ben ik nu bijna 3 jaar samen met me vriend, dit begon toen ik 17 was en hij 18, ik herken veel dingen, de tijd vliegt inderdaad voorbij en we vullen elkaar zo goed aan, maar tuurlijk kan nooit alles perfect blijven gaan!

  Ik wens jullie alle liefde, geluk & succes met de theraphie!

 7. Wij zijn in juni 1 jaar getrouwd maar kennen elkaar al 10 jaar. We hebben in die 10 jaar al heel wat stormen overwonnen dus we hebben een hele stabiele basis maar tijd voor elkaar vrij maken is zo ontzettend belangrijk!

 8. Ben erg benieuwd ernaar. Zelf gaat het hier goed. Beide wel erg spontaan en kunnen elkar ook lekker los laten om met andere wat te doen. Maar beide vinden we het erg fijn om samen te zijn, te sparren over knutsel ideeen etc.

 9. Ik ben ook van de Longterm relationship!
  Nog nooit hulp hoeven roepen. Maar goed om te weten dat er een geweldig online hulp programma is!

 10. Wow, 16 jaar. Dat klinkt bij mij wel echt heel lang, haha. Wij zijn nu bijna 6 jaar bij elkaar waarvan 1 jaar getrouwd. We hopen in de komende jaren ons eerste kindje te verwelkomen en nog veel jaren daarna gelukkig te zijn.

 11. wij zijn al bijna 20 jaar samen. en twee kinderen verder. je moet je relatie niet als vanzelfsprekend beschouwen en sa,men leuke dingen blijven doen

 12. Wauw, wat leuk om te horen dat zoveel mensen zo’n lange relatie hebben. Ik ben maandag precies 1 jaar samen met mijn vriend, maar ik hou deze tips zeker in mijn achterhoofd!

 13. Wij hebben ook absoluut wel flinke ups en downs gehad tijdens onze relatie tot nu toe. Maar het valt en staat in mijn optiek met communicatie en tijd voor elkaar maken. Ik weet niet of ik aan zo’n ‘app’ zou beginnen, maar dat is puur mijn eigen gevoel πŸ™‚

 14. Wat grappig dat er nu een speciale site bestaat voor hulp bij koppels. Zullen vast mensen zijn die daar wat aan hebben.

 15. Inmiddels nu negen jaar samen met mijn vriend en het voelt nog steeds ontzettend goed. Als het moeilijker zou zijn zou ik misschien een relatietherapeut o.i.d. inschakelen. Maar op dit moment absoluut niet. Fijn dat het er is voor de koppels die de hulp wel goed kunnen gebruiken!

 16. Ik zie mijn vriend niet zo vaak, maar daardoor blijft het wel altijd weer extra leuk πŸ™‚

 17. nee, maar het is fijn dat dit er is. ik zelf vind het enorm belangrijk om te communiceren. als dat weg is, dan heb je denk ik een groot probleem.

 18. Ik ben alweer bijna 23 jaar samen. Zoals alle relaties heb je ups en downs. Ik heb ooit een keertje een relatiecheck gewonnen, soort APK. We vonden het allebei niet echt iets voor ons, dus hebben het maar bij die ene sessie gelaten.

 19. Wij zijn al bijna 6 jaar samen en bijna 1 jaar getrouwd en hopelijk snel in verwachting, dus alles gaat hier op rolletjes haha πŸ™‚

 20. Pingback: LoveSync: hoe gaat het met onze relatie? - EkeBrouwer.nl

 21. Pingback: Let's talk about sex - EkeBrouwer.nl

 22. Pingback: 9 persoonlijke tips hoe je je relatie laat slagen - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.