Een tijdje terug heb je kunnen lezen hoe Jeroen en ik ons best doen om te zorgen dat onze relatie leuk en goed blijft. Om onze relatie te versterken, zijn we begonnen met het online programma van LoveSync. Vandaag geven we je graag een update over hoe het gaat met onze relatie sinds we met LoveSync zijn gestart!

Trouble in Paradise?

Je vraagt je misschien af waarom we begonnen zijn met het online programma van LoveSync. We hebben een goede, stabiele relatie van inmiddels 16 jaar en zijn hartstikke gelukkig. Natuurlijk hebben we wel eens onze ergernissen en discussies, maar dat is dan op momenten waarop we het razend druk hebben of gigantisch moe zijn. Met de komst van onze tweede zoon was onze verwachting dat we weer in zo’n roerige periode zouden belanden en besloten we door middel van het online programma van LoveSync onze relatie alvast te versterken.

Op de helft

Tijdens het schrijven van dit artikel zitten we op de helft van het 6-weekse programma en dat leek mij een prima moment voor een update. Nog even kort wat je van het programma kunt verwachten:

 • Het programma dat wij volgen duurt 6 weken;
 • Elke dag krijg je een email met daarin een link naar een korte video en een aansluitende opdracht;
 • Op deze vaste avond neem je samen het programma door en bespreek je de module en de bijbehorende opdracht van de voorgaande week.

Modules en opdrachten

Je bent vast benieuwd welke thema’s de modules hebben en welke opdrachten je krijgt. De zes modules hebben als onderwerp Liefde, Verschillen overbruggen, Frustraties overwinnen, Liefdestalen, Seks en Woorden en daden. In de eerste “sessies” ga je terug naar de begintijd van je relatie. Wat trok jou zo aan in je partner? Waarom ben je verliefd geworden? Wat vult jouw “Liefdestank”? Dit laatste klinkt misschien een beetje wollig, maar heeft wel onze ogen geopend. Daarover vertel ik je zo meer. Ook krijg je meer uitleg over overbruggen dat jij en je man verschillende communicatietypes zijn. Ergernissen worden ook niet onbesproken gelaten en in de module waar we op dit moment mee bezig zijn gaat het over liefdestalen. Na een uitgebreide test weet je precies welke liefdestaal jij “spreekt”.

De tussenstand

De tussenstand

Inmiddels hebben we aardig inzicht in wat het programma tot nu toe met ons en onze relatie gedaan heeft. De vaste avond is erg fijn en na de eerste avond waarop we uitgebreid spraken over wat ons zo in elkaar aantrok waren we enthousiast. Een eyeopener voor mij was onder andere het fenomeen liefdestank. Iedereen heeft andere manieren waarop en waarmee deze tank gevuld wordt. Vooral waarmee de liefdestank gevuld wordt. Ik was mij er helemaal niet van bewust dat Jeroen daarin hele andere behoeftes heeft en ik vind het fijn dat ik nu precies weet wat voor hem belangrijk is.

Ook is ons gevraagd een lijstje te maken met zaken waaraan je je ergert bij je partner. Ook om dit bespreekbaar te maken in de hoop dat dit verandert of dat je het uiteindelijk zelf accepteert. Misschien dat we al 16 jaar doorhebben dat dat laatste het beste werkt, want het kostte behoorlijk veel moeite om zaken te vinden die belangrijk genoeg waren om ons aan te ergeren. Wat ons betreft helemaal prima!

Nu heb ik het bovenstaande grotendeels vanuit mezelf geschreven, maar ik heb ook Jeroen gevraagd hoe hij er in staat en hoe hij tot nu toe het programma ervaart:

Ik  moet eerlijk bekennen dat ik de filmpjes niet kijk, maar direct doorga naar de opdrachten. Ik vind het goed dat er ingezet wordt op communicatie, omdat ik denk dat daar een relatie mee valt of staat. Ook de avonden die we samen praten over het programma vind ik erg waardevol. Teruggaan naar de tijd dat we verliefd werden vond ik erg leuk, zo komt weer even de herinnering naar boven waarom je voor elkaar gekozen hebt.”

 Conclusie

Tot dusver zijn we erg tevreden met de invloed van LoveSync op onze relatie. Het brengt ons dichterbij elkaar en we ontdekken dingen van elkaar die we niet wisten of waar we niet bij stil stonden. Het is echt fijn om te weten welke behoeftes je partner heeft en hier naar te kunnen handelen. Zijn er dan echt geen nadelen? Nou, je moet jezelf er soms even toe zetten om de filmpjes te bekijken en de opdrachten te doen. Het komt wel eens voor dat een van ons in het weekend een inhaalslag moet maken, maar zelfs dan kost het niet veel tijd.

Ben je benieuwd hoe jouw relatie er voor staat? Dan kun je een relatiecheck doen om erachter te komen hoe jij je relatie kunt verbeteren. Zoals je bij ons merkt, hoeft je relatie echt niet slecht te zijn om nog beter te worden!

16 Comments

 1. Het klinkt goed! Mijn grootste struikelblok zou zijn dat het weer iets is dat ik óók nog weer moet gaan doen. Hoewel dat natuurlijk ook meteen een erg slechte attitude is…. Schaam.

 2. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klinkt best goed. Het is altijd goed om even stil te staan bij diverse aspecten van een relatie

 3. Wat Jeroen zegt lijkt mij zo waar! Lijkt mij leuk om te praten over het begin van de relatie, wanneer je verliefd wordt.

 4. Wat een mooie manier om aan je relatie te werken zeg! Dit lijkt me echt een uitkomst en stiekem zou ik dit zelf ook wel graag willen proberen…

 5. Ooooh, dit soort dingen zijn echt niks voor mij hihi. Dit soort geforceerde dingen helpen mij niets, maar ik kan me wel voorstellen dat het voor veel mensen juist wel heel nuttig is! Fijn dat het voor jullie ook goed uitpakt 😀

 6. Je relatie is iets waar je aan moet werken;
  Als dit dat een toffe manier is om dat te doen? Waarom niet!

 7. Je moet in je relatie blijven investeren, tof dat jullie dit doen. Ik heb geen relatie momenteel dus kan er niets over zeggen op dit moment.

 8. Hmmmm, heel eerlijk gezegd weet ik niet wat ik hiervan zou vinden om zelf te doen. Gek genoeg ga ik steigeren bij iets als het ‘moet’. En bij opdrachten helemaal. Terwijl we alweer een flinke tijd terug – toen het even niet zo lekker liep – zelf hadden ingevoerd om elke dag minimaal een half uur écht met elkaar te praten. Dat was wel heel zinvol herinner ik mij.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.