Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, zijn Jeroen en ik aan de slag gegaan met het programma van LoveSync om je relatie te verbeteren en te versterken. Zo leerden wij wat de behoeftes van de ander zijn in onze relatie, waarom we verliefd op elkaar zijn geworden en wat de grootste ergernissen zijn. Inmiddels hebben we het programma afgerond en vertel ik wat er in de laatste modules behandeld werd en wat het volgen van het online programma van LoveSync ons heeft opgeleverd.

Let’s talk about sex

De voorlaatste module gaat over sex. Wat mij betreft een essentieel onderdeel van relatie en als hierin dingen niet lekker lopen, kan dat veel druk leggen op je relatie. Hoewel ik vrij taboeloos ben en geen moeite heb met het onderwerp sex, wil ik toch voorzichtig zijn met het delen van details hoe dit in onze relatie zit. Wel kan ik zeggen dat we hierin veel hobbels hebben gekend, je echt je best moet doen om er wat van te maken (zeker in een lange relatie) maar dat we op dit moment beiden zeer tevreden zijn met hoe het gaat op dit vlak. We merken echt dat het onze relatie sterker maakt als ook dit onderdeel goed zit en vinden het beiden belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het fijner maken van je sexleven? LoveSync geeft een aantal tips in hun programma en degene die voor ons helpend (zouden kunnen) zijn kun je hieronder lezen en licht ik toe:

 • Ga eerder naar bed. Dit voorkomt dat je gelijk wilt gaan slapen. Je bed is niet alleen een plek om te
  slapen maar ook om veel lol te hebben met je partner. Ga dus bewust eerder naar bed, zet de tv
  eens wat eerder uit. Laat je telefoon beneden en zet al helemaal niet de tv aan in je slaapkamer.
  Sterker nog, haal de tv daar weg. Een TV in je slaapkamer is dodelijk voor je seksleven.  Een tip die wij zeker zouden kunnen toepassen. Een TV hebben wij niet in de slaapkamer, maar vaak gaan we te laat naar bed en zijn we te moe om nog in actie te komen.
 • Plan het hebben van seks. Het klinkt misschien wat vreemd maar soms ben je zo druk dat het er
  simpelweg niet van komt. Relax samen minimaal één keer per week. Het klinkt inderdaad niet spontaan, maar mocht het niet lekker lopen met je sexleven, dan is dit echt de eerste stap. Maak er echt tijd voor, want voor je het weet ben je een paar weken verder en dat kan voor veel frustratie en onbegrip zorgen. Zin maken helpt echt!
 • Laat je partner zich niet schuldig voelen over de dingen die er die dag zijn gebeurd. Anders gezegd:
  Laat de dingen die je partner overdag verkeerd doet, geen invloed hebben op je seksleven. Veel
  vrouwen hebben de neiging om dit te doen. Het is lastig om de dingen die overdag gebeurt zijn los
  te zien van seks, maar probeer dit wel te doen. Deze tip is niet alleen toepasbaar op sex, maar op je gehele relatie. Maak het elkaar niet te moeilijk en ga er ook van uit dat je partner niet in je leven is om het je bewust moeilijk te maken.
 • Doe niet altijd hetzelfde maar, maak het spannend. Probeer eens wat anders. Seks hoeft niet altijd
  thuis plaats te vinden. Doe het op andere plekken. Maar bespreek het eerst wel even met je
  man/vrouw. Sowieso gaat de rechttoe rechtaan sex echt vervelen na  16 jaar.  Communiceer vooral ook over je behoeftes en fantasieën. Je hoeft hier niet direct iets mee te doen, maar als je weet wat je partner  leuk of lekker lijkt, kun je hier wel op inspelen. 

Woorden en daden

Woorden en daden

De laatste module, woorden en daden, begint met oude koeien uit de sloot halen en negatief praten. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, zien wij beiden hier geen heil in. Eerder misschien omdat we het lastig vonden om bepaalde pijnpunten weer aan te halen en het dus maar in de doofpot stopten, maar inmiddels omdat we zien dat het geen zin heeft. We gaan er beiden van uit dat we dingen deden en doen met de juiste intentie en dat scheelt al enorm.

Ook ligt de nadruk in deze module op het erkennen van je eigen tekortkomingen en deze ook uit te spreken naar je partner. Door hier beiden open en eerlijk over te zijn, zul je merken dat de lucht zal klaren. Het kan bijna niet anders dan dat je energie zult krijgen om weer iets moois te maken van je relatie. De laatste opdracht is misschien wel de lastigste: er wordt gevraagd om de misstappen die je zelf hebt begaan niet nogmaals te maken. Dat lijkt simpel, maar in de praktijk nog best lastig.

Startmeting vs. Eindmeting

Startmeting vs. Eindmeting

Aan het begin van het programma is Jeroen en mij gevraagd om een startmeting in te vullen. Aan het einde van het programma hebben we de eindmeting ingevuld en zo kunnen we exact zien waar we stonden toen we begonnen en waar we nu staan. Per onderwerp kun je lezen hoe Jeroen en ik scoorden en of er verbetering is.

Bij de startmeting had ik een gemiddeld cijfer van 7.3. Bij de eindmeting was dit een 8.4. Jeroen had bij de startmeting een gemiddeld cijfer van 8.1. Bij de eindmeting was dit een 8.5. We vinden dus allebei dat het LoveSync-programma onze relatie heeft verbeterd!

Communicatie

Mijn score op communicatiegebied bij de startmeting was een 6.5. In de eindmeting kom ik uit op een 7. Jeroen’s score op communicatiegebied bij de startmeting was een 7. In de eindmeting komt hij uit op een 6. Opvallend niet, dat ik ervaar dat we op communicatiegebied vooruitgang hebben geboekt, maar Jeroen dat niet ervaart. Tijd om even te communiceren waar dit verschil in ervaring vandaan komt! In het kort komt het er op neer dat Jeroen ervaart dat we momenteel door de gebroken nachten net iets te moe zijn om diepe gesprekken te houden. Dat ben ik absoluut met hem eens, ik keek nog terug op de fijne avonden die we tot een paar weken terug hadden. We gaan ons best doen, zodra we weer wat meer slaap hebben, om de avondjes vol goede gesprekken terug te laten keren.

Vertrouwen en respect

Op het gebied van vertrouwen en respect scoorde ik bij de startmeting een 9.5. In de eindmeting scoorde ik ook een 9.5. Op het gebied van vertrouwen en respect scoorde Jeroen bij de startmeting een 9.5. In de eindmeting scoorde hij een 10. Wat dat betreft zit het bij ons goed, erg fijn om dat ook van elkaar te weten!

Seks

Bij de startmeting had ik op seksgebied een score van 6. Bij de eindmeting was dit een 9. Bij de startmeting had Jeroen op seksgebied een score van 6.5. Bij de eindmeting was dit een 8. De net voldoendes bij aanvang waren vooral te wijten aan mijn hoogzwangere toestand. Zonder teveel details te geven: er zit weer schot in de zaak, haha.

Frustratie

Mijn score bij de startmeting op het gebied van frustratie was een 6.5. In de eindmeting is mij op basis van mijn ingevulde antwoorden een 7 gegeven. Jeroen’s score bij de startmeting op het gebied van frustratie was een 9. In de eindmeting is hem  op basis van de ingevulde antwoorden een 9 gegeven. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik echt geen idee heb waarom ik hierop lager “scoor” dan Jeroen. Voor mijn gevoel was dit onderwerp weinig op ons van toepassing omdat er niet veel frustraties spelen. Toch maar eens over praten!

Veiligheid en verbondenheid

Op het gebied van veiligheid en verbondenheid ben ik van een 8 naar een 9.5 gegaan. Op het gebied van veiligheid en verbondenheid is Jeroen van een 8.5 naar een 9.5 gegaan. Dit is toch wel het fundament van je relatie en wat is het fijn om te weten dat wij allebei hoog scoren op dit vlak. Voor ons gevoel zit het met veiligheid en verbondenheid ook ontzettend goed. Is dat de reden dat wij al 16 jaar zo goed gaan samen?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.