Laten we vooropstellen dat ik niet per se een Fashionista ben, maar ik vind het wel leuk om een beetje mooie kleding te dragen. Zeker nu ik aan het afvallen ben en ik mij wat meer comfortabel voel in wat minder wijde kleding, vind ik het leuk om te shoppen. Mijn doel is om uiteindelijk een goede basisgarderobe te hebben en niet meer altijd eindeloos items te kopen. Met als reden dat ik het printje zo vet vind, het mijn mindere kanten “covert” of een van de miljoen andere argumenten waarmee ik een aankoop goedpraat voor mezelf. Ik zocht uit wat nou dus echt die Must haves zijn die je echt in je kledingkast moet hebben. Lees je snel verder?

Ondergoed

Ik ben van mening dat ondergoed je outfit nog beter uit kan laten komen, of totaal kan laten verpesten. Zelf vind ik het daarom belangrijk om goedpassend ondergoed te dragen. Zo af en toe ga ik naar een speciaalzaak en laat ik mijn maten opmeten. Met een tas vol mooie en goed zittende spulletjes vertrek ik. Dat we dan een paar honderd euro armer zijn, nemen we maar voor lief, haha.

Little black dress en zwarte rok

Een Little Black Dress en een zwarte rok zijn toch wel twee Must haves. Maar net als veel andere vrouwen vind ik het vinden van het perfecte jurkje en rok best een uitdaging. Het is namelijk wel fijn als het je sterke punten benadrukt en de delen van je lichaam die je iets minder mooi vindt toch enigszins verdoezelt. Zelf vind ik een LBD en een rok wat op de knie valt erg mooi, zeker als het ook de taille benadrukt.

Pantalon en jeans

Een goede broek om de kont is goud waard. Welke maat je ook hebt, een goede broek is ook voor jou te vinden. Zeker op een webwinkel als OTTO, daar kun je elk model in uiteenlopende maten vinden. Zelf ben ik dol op een goed strakke skinny jeans en een wat meer losvallend Boyfriend-model draag ik ook graag. Ik moet alleen nog op zoek naar een goede zwarte pantalon. Zo eentje voor net wat gekledere gelegenheden zoals een receptie, uitvaart of sollicitatie.

Witte blouse, mooi vest en goede blazer

Een goede witte blouse staat zeker nog op mijn must have-lijstje. De exemplaren die ik tegenkwam waren vaak te doorschijnend, slap, te kort of te lang of niet getailleerd genoeg. Mijn nieuwe uitdaging is dus een mooie en goedzittende witte blouse. Voor een casual look (en ideaal voor deze koukleum) kan een tijdloos vest een goede toevoeging zijn. Wil je net wat netter voor de dag komen? Een mooie getailleerde blazer is your friend!

Jassen

Meerdere jassen zijn voor mij zeker belangrijk. Een goede trenchcoat ontbreekt niet, maar ook een zwart leren jasje is een van mijn favorieten. Zo kun je of voor wat meer netjes gaan of net die stoere twist geven aan je outfit. Wat mij betreft zijn beiden zowel met een leuk laarsje te dragen, maar ook sneakers kunnen het net even wat leuker maken.

Schoenen

Ik stipte het net hierboven al even aan, een paar schoenen kan je outfit helemaal sexy maken. Zelf word ik stapelgelukkig van schoenen en heb er ook wel een flink aantal. Een aantal must haves wat mij betreft zijn een paar goede, witte sneakers, een leuk laarsje met hak, een goede pump en een goed sandaaltje voor de warme dagen.

Tassen

Hoewel ik doordeweeks vooral mijn niet sexy, maar wel enigzins hippe en praktische Fjallraven rugzak gebruik, ben ik wel toe aan een leukere tas. Een grote tas heeft als nadeel dat er in loop van de tijd een hoop spullen in gaan zitten die daar niet per se horen. Maar een te kleine tas kan ook een hoop frustraties met zich meebrengen als het proppen geblazen is met je telefoon, portemonnee en je lipstick. Op jacht dus naar een medium size zwarte tas die tijdloos is en net groot genoeg voor dat extra dingetje.

Hier kun je meer lezen over mijn haat/liefdeverhouding met shoppen.

Wat zijn voor jou de absolute must haves voor je garderobe?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.