Ik heb het, ondanks dat ik toch echt wel “gezegend” ben met een isolerend speklaagje, eigenlijk te vaak koud. Thuis draag ik altijd sloffen, op mijn werk begin ik direct te miepen als er een raam opengaat (en dat terwijl het qua frisse lucht echt beter is) en als ik met 25 graden in de schaduw zit, begin ik al te bibberen. Hoe ik mijzelf toch warm hou? Ik geef je 5 tips voor de die hard koukleum!

Tip 1: denk niet aan het feit dat je het koud hebt

Gewoon echt niet doen, eraan denken of het benoemen dat je het koud hebt, want geloof mij: je begint dan alleen maar meer en harder te bibberen en te klappertanden. Dus denk niet aan het feit dat je het koud hebt. Gewoon niet doen.

Tip 2: drink iets lekker warms

Hup, in de benen! Loop naar de keuken en maak een lekker warm drankje! Een grote mok thee, een lekkere kop koffie, chocomel, voor mijn part Glühwein, maar drink jezelf warm! En blijf dit ook herhalen want drinken is immers goed voor je! Tenzij je takkelam raakt van de Glühwein, das dan weer minder.

Tip 3: leg een kruik in bed

Tip 3: leg een kruik in bed

Tijdens hele koude dagen legt mijn lief een kruik aan mijn kant van het bed. Zo ontzettend lief en zo heerlijk! Je slaapt gewoon net even wat lekkerder als een deel van je bed lekker warm is!

Tip 4: Kom in beweging

Een tip van een lui mens als ik, wie had ooit gedacht dat ik dit zou zeggen? Maar het is echt zo. Zit je te rillen op de bank, doe dan even wat actiefs zoals een wasje draaien, de vaatwasser uitruimen, stofzuigen. Je zult merken dat je het echt sneller warm hebt en ook blijft houden!

Tip 5: Vloerverwarming

Tip 5: Vloerverwarming

Vloerverwarming hè, het klinkt als een luxe, maar ik ben maar wat blij met de vloerverwarming in ons badkamertje. Zo blij dat ik het eigenlijk wel door het hele huis zou willen hebben liggen.

In een andere woning, waar we hopen in een van de komende jaren naar toe te verhuizen, wil ik zeker vloerverwarming aanleggen, zodat ik de volgende tip niet meer hoef te gebruiken!

Tip 6: Sloffen of warme sokken

Je hebt het al kunnen lezen, ik draag dus altijd sloffen. Ook als het 25 graden is, want koude voeten heb ik altijd! Elk jaar in oktober koop ik een nieuw paar en soms al wel eerder want je kunt je wel voorstellen dat ze snel slijten als je elke dag sloffen draagt.

Ben jij, net als ik, ook zo’n koukleum? Wat is jouw tip om warm te blijven?

Dit artikel bevat een samenwerking.

34 Comments

 1. Youandi van Riet Reply

  Ik herken dit heel erg, ik heb het echt altijd koud. Ik heb overal elektrische warmte kussens en dekend 😛 Tnx voor de tips 😀 een warme kop thee doet inderdaad ook altijd wonderen.

 2. Ah ja heel herkenbaar. Ik heb het ook altijd koud. Doe veel t zelfde als jou heb alleen geen vloerverwarming.

 3. Bewegen is inderdaad ook een goede manier om warm te worden. Tijdens het hardlopen breekt altijd na 10 minuten het zweet me overal uit!

 4. Wat een grappig thema voor een artikel. Heel leuk! Ik ben zelf ook een echte koukleum dus ik kan hier wel iets mee. Gelukkig hebben we vloerverwarming maar desondanks lig ik snel onder een kleedje!

 5. Ik heb altijd een kruik in de wintermaanden, heerlijk vind ik dat. En ja iets warms te drinken helpt ook altijd een lekkers warme kop citroenthee neem ik dan

 6. Gelukkig heb ik niet niet zo heel snel koud maar ken wel genoeg dames die hier wat aan hebben. Ik zal je tips eens doorsturen.

 7. Ik ben een mega koukleum. Heb dan ook overal in huis huissokken liggen die ik zo aan kan doen. En op bank een heerlijke dikke deken

 8. Ik ben niet echt een koukleum, maar houd wel van cosy warmte enzo… dekentjes, pantoffeltjes, kleedjes, vloerverwarming, thee’tjes… Gluhwein krijg ik er echt niet in, haha!

 9. Thuis draag ik altijd sokken en inderdaad het liefst in van die dikke halfhoge sloffen (die er wel een tikje kek uitzien, dat dan weer wel). Omdat ik vanuit huis werk, veel stilzit en niet continu in de ongezonde verwarmingswarmte wil zitten (nou ja, zo ongezond is het ook weer niet, maar je snapt wat ik bedoel) draag ik altijd in huis een dik vest. Wat als ik naar buiten ga uit gaat, want het is zo dik dat het bijna niet onder een jas past.

 10. Volgens mij hebben wij precies hetzelfde sprei als op de foto! En ik draag dan inderdaad graag warme sokken en zit ook gerust een halve dag ‘in’ een deken. Als de verwarming te hoog staat, krijg ik daar ook weer hele droge lippen en hoofdpijn van, dus ik probeer dat altijd wat uit te stellen/te beperken.

 11. Ha! Deze is me echt op het lijf geschreven!
  Wat voor mij ook wel wil werken is verschillende kersenpitkussentjes!
  Eentje in mijn nek, eentje onder mijn T-shirt en eentje bij mijn voeten! pf, en mijn speklaagje is ook niets waard, heb je dat ook weer… :p

 12. Heel herkenbaar. Ik heb het ook altijd koud. Maar vooral als ik aan het werk ben en stil achter de computer zit. Als iemand daar nog goede tips voor heeft.

 13. O a ik ben ook echt een koukleum. ‘ s Avons trek ik altijd een dikke trui aan en zit onder een denken. Ik denk altijd maar zo, ach het is nog knus ook 🙂

 14. Lekker onder een dekentje op de bank. Met sokken en warme thee. En chocolade maar dat heeft niet zoveel met de kou te maken haha 😉

 15. Een kruik in bed vind ik maar niets en sloffen heb ik eigenlijk nooit aan. Dan toch maar een extra dekentje pakken.

 16. Warme thee en een kruik helpen bij mij altijd! Of gewoon een huispak van fleece aandoen. Echt heerlijk!

 17. Goede tips, ik heb een elektrische deken, ook heerlijk voor in bed… Vaak helpt douche bij mij heel erg goed dan ben ik echt opgewarmd en bijna niet meer koud te krijgen.

 18. Ik ben ook gezegend met wat vetjes op dat vlak , maar toch heb ik steeds bij mijn vriend thuis in bed altijd koude voeten!

 19. Ik houd me meestal al aan alle tips, maar ik denk dat tip 1 best wel eens kan helpen! Gedachten kunnen een hoop met je doen

 20. Haha! Gelukkig een lotgenoot die 25 graden ook al koud vindt. Het is nu winter, 27 graden, en wij lopen allemaal in een dikke fleece! Vloerverwarming zou ideaal zijn

 21. Hier de kachel en een kersenpittenkussentje en we hebben het weer lekker warm 🙂

 22. Pingback: Mijn must haves voor in je kledingkast - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.