We wonen inmiddels twee maanden in ons nieuwe huis. Vanaf dag één voelt het zo ontzettend goed en fijn. Echt thuis! Hoewel ik mij aardig verkeken heb in hoeverre alles af zou zijn, zijn we druk plannen aan het smeden voor volgende projectjes. Want nu we er wonen ondervinden we gemakken maar ook ongemakken van onze woning. Wat we nog willen aanpakken in ons nieuwe huis? Ik vertel je er vandaag alles over!

Oprit en voortuin

We hebben een vrij lange oprit die we delen met onze buren. Daarnaast hebben we voor onze erker nog een groot stuk voortuin waar nu vooral beplanting staat. Omdat we niet de meest groene vingers hebben, willen we een stukje van de voortuin opofferen om een bredere oprit te maken. Dat scheelt mij vooral veel schade op onze auto, gok ik… Hoe dit eruit komt te zien, da’s nog niet helemaal helder, maar wel iets wat we beiden prettig zouden vinden.

Uitbouw en keuken

Langzaamaan komen we erachter dat de keuken erg onpraktisch is ingedeeld. Het is klein, weinig werkruimte en logisch opbergen is er ook niet bij. Heel veel mogelijkheden zijn er niet direct, dus denken we nu serieus na om de woning ook aan de achterkant uit te bouwen. Zo hebben we plek voor een fijne woonkeuken en kunnen we intern naar de garage, wat ons ook fijn lijkt. Maar aan deze wens zit ook een flink kostenplaatje. Inclusief een nieuwe keuken en een andere vloer zit je als snel richting de 40.000 euro en dan is alles vrij basic. Het is dus nog even een dingetje hoe we dit gaan betalen. Een deel krijgen we bijeen gespaard, maar er zal ook een deel gefinancierd moeten worden. Dit kan door onze hypotheek op te hogen of een persoonlijke lening te nemen. Dit laatste kun je uitzoeken op verschillende vergelijkingssites. Een verbouwing waar ik best tegenop zie, maar ook wel weer naar uit kan kijken!

Zolder

Je bent vast al bekend met de wensen voor onze zolder, want ik heb het daar al over gehad in een eerder artikel. Een deel van de zolder, of eigenlijk een groot deel, is bedoeld voor mij. Denk roze flamingobehang op de ene muur, gouden behang op de andere muur. Een leuke kaptafel en een heus bad. Jawel, na jarenlang zonder word ik hopelijk snel weer herenigd met een bad! We zijn druk plannen aan het maken en hopelijk kunnen we rond maart/april beginnen met het opbouwen van deze fijne ruimte! Er moet een nieuwe vloer komen, zoals je net al las gaan we behangen en hier en daar een likje verf. Maar natuurlijk ook een bad wat geïnstalleerd moet worden. Omdat we het helemaal perfect willen maken, sparen we nog even hard door.

Meer specifieke wensen en plannen voor onze zolder kun je hier lezen!

Toilet

Het toilet beneden is zo lelijk dat het pijn doet aan je ogen. Een oud-roze schrootjeplafond, een net niet terrakleurige vloer en een sierstrip in oud-roze en zwart. De toiletpot en het fonteintje zijn van dusdanige goedkope kwaliteit dat het plastic lijkt. Het enige voordeel lijkt te zijn dat er een inbouwtoilet in zit. Tijd voor een nieuw plafond, tegels op de muur en vloer en nieuw sanitair. Ik denk dat het best mee kan vallen met de kosten als we het simpel houden.

Zoals je kunt lezen hebben we nog genoeg zaken om aan te pakken. Ik zie er naar uit om zoveel tijd en geld als mogelijk in ons paleis te stoppen, want we willen hier graag nog zeker 20 jaar (of langer wonen)!

Wat zou jij graag willen aanpakken in jouw woning?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.