We wonen alweer een half jaar met zoveel plezier in ons huis. Het is zo fijn om plannen te maken voor elke ruimte. Vooral het idee dat we hier echt nog heel lang blijven wonen geeft ons veel inspiratie om elk hoekje zo te maken als we echt hebben willen. Zo maken we plannen voor een uitbouw, de tuin, een bijkeuken maar natuurlijk ook voor de zolder. De bedoeling is dat de zolder voor een deel mijn ruimte gaat worden. Wat dat allemaal inhoudt? Ik ga alles voor je uit de doeken doen.

Slopen

Als je via de vaste trap onze zolder bereikt, zie je direct dat de zolder is opgedeeld in drie delen. Je komt aan op voorzolder waar de cv-ketel hangt en de wasmachine, droger en wasmanden staan. Naast en achter deze ruimte zijn twee kleine kamers te vinden die we nu voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo staat er een kast met zomerkleding en beddengoed, hangt de was er te drogen, staat mijn make-uptafel er en andere hobbymatige meuk. De muur tussen de twee kleine kamers willen we slopen waardoor er een L-vormige ruimte ontstaat. Ook mag het behang van de muren af en de drie verschillende soorten tapijt en laminaat mogen eruit.

Vloer

Zoals je net kon lezen, ligt er in elke ruimte een andere vloer. De keuze van de vorige bewoner hierin begrijpen we niet zo goed, maar soit. We willen er dus een andere vloer leggen zodat het een mooi geheel is. Voor elke vloer valt wat te zeggen. Tapijt dempt lekker, maar een bureaustoel rolt daar weer niet lekker op. Ik zou ook wel even zuur zijn als ik daar een potje nagellak of een flesje foundation op zou laten vallen. Een parketvloer is prachtig, maar vaak weer aan de prijs en niet geheel onderhoudsvrij. De keuze ligt nu vooral tussen de goedkope oplossing in laminaatvloeren of het meest praktische en duurzame: PVC vloeren. Vooral deze laatste optie is interessant omdat ik ook een grote wens heb voor een bad op zolder. Laat PVC nou net ook prima in natte ruimtes gebruikt kunnen worden. Ook is het een stille vloer (iets wat wel zo handig is met twee verdiepingen eronder) en makkelijk te leggen.

Muren

In de rest van het huis hebben we een redelijk stoere inrichting (oké, met hier en daar een gouden twist, haha), dus de zolder mag best een vrouwelijke ruimte worden. Zo heb ik zachtroze Flamingo-behang op het oog en dit lijkt me prima te combineren met goudkleurig behang. Als we dan ook de knieschotten strak afwerken, hebben we best een leuke basis.

Bad

Je las het net al: mijn wens voor een bad is groot! Een van mijn wensen voor een nieuwe woning was daarom ook een bad of de mogelijkheid daartoe. Op zolder zien we op korte termijn daar de meeste potentie in. Zie je het al voor je? Zo’n vrijstaand bad, onder het zolderraam zodat je ook nog op een koude winteravond naar de sterren kunt staren? Bruisbal in bad, lekker drankje en een tijdschrift mee of even bijkletsen via Whatsapp met een vriendin. Snap je dat ik niet kan wachten totdat de verbouwing van de zolder gereed is?

1 Comment

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.