Oh jongens, het is zo ver! We hebben een pracht van een woning bezichtigd en nog geen 24 uur later is ons bod geaccepteerd. Ik doe je precies uit de doeken hoe dit verkoopavontuur ging. Van de notificatie op Funda, het bezichtigen tot het bieden. Ook vertel ik kort een aantal details van het huis. Ik ben zo enthousiast, dus laten we snel beginnen! Alvast benieuwd naar het huis? Je kunt het voorlopig onder deze link vinden.

Funda

Woensdagochtend, de start van mijn vrije dag. Ik lig nog wakker te worden en scroll wat op mijn telefoon als ik een melding krijg van Funda. Al maanden ontvangen we notificaties van woningen in een bepaalde prijsklasse. Af en toe zit er echt een interessante woning bij, maar veel tijd om na te denken is er niet. De meeste woningen zijn binnen no time verkocht. Maar terug het huis wat op Funda verschijnt. Het is een type woning wat we interessant vinden en ook nog in een buurt die onze goedkeuring kan wegdragen. Er zijn in de afgelopen twee maanden een aantal woningen in deze straat verkocht die we erg leuk vonden. Ik bel dus direct voor een bezichtiging met het makelaarskantoor en de afspraak staat ingepland voor de vrijdagmiddag, drie dagen later.

Bezichtiging

Het is zo ver: de bezichtiging! En dat is toch een beetje gek in deze Corona-tijd. We kregen plastic handschoentjes om aan te trekken en de makelaar liet ons zelf door het huis heen gaan. Het is natuurlijk lastig om 1,5 meter afstand te houden, helemaal als je naar de bovenverdieping en zolder gaat. Zoals we op Funda al zagen, was het huis in het echt net zo prachtig. Een mooie, brede tuin, fijne woonkamer met erker en zes kamers op de eerste verdieping en de zolder. Je kon zien dat hier mensen wonen die zuinig zijn op hun huis en klussen hebben uitbesteed. We waren op slag verliefd en er in ieder geval over eens dat we een bod uit wilden brengen.

Twijfel?

Die zaterdagmorgen ben ik vroeg wakker. Waar het normaal me wel lukt om na mijn nachtelijke wc-gang weer in slaap te vallen, lig ik nu nog net niet te stuiteren in mijn bed. We gaan straks een bod uitbrengen! Is het echt wel het huis wat we willen? Doen we hier wel goed aan? Ik besluit om om 05:30 uur toch het bed maar te verlaten en beneden verder te kniezen. Jeroen is na een tijdje ook wakker en stuurt me een andere woning door die zojuist op Funda is verschenen. Deze woning is met recht een uitdaging te noemen. Alles is uitgeleefd en oud. Maar wel vrijstaand en in een prachtige wijk. En spotgoedkoop. De twijfel slaat even toe, bij Jeroen veel harder dan bij mij, maar we besluiten toch te gaan bieden op de woning die we bekeken hebben.

Bieden

Je bent vast op de hoogte van de gekte op de huizenmarkt. Met tien mensen tegelijk bezichtigen, weinig tijd om echt goed na te denken en dan via email je bod uitbrengen. En dan maar hopen dat je bod in de buurt komt van wat de verkopers graag willen en jouw bod uiteindelijk het gunstigst is. De verkopers hebben op deze manier zelf een flink aantal huizen aan hun neus voorbij zien gaan en wilden dit met hun eigen woning ander aanpakken. Vanwege Corona was een groepsbezichtiging sowieso geen optie, maar de verkopers kozen er ook voor om te onderhandelen met geïnteresseerden.

Ik belde de makelaar om een bod uit te brengen en Jeroen onderhield contact met de hypotheekadviseur om die kant vast in gang te zetten. We brachten een wat lager bod uit omdat we vooral wilden peilen wat er voor tegenbod zou komen. Zou zouden we direct weten of we überhaupt elkaar tegemoet konden komen. De makelaar gaf aan dat ons bod laag was en waarschijnlijk niet geaccepteerd ging worden. Het tegenbod kwam al binnen anderhalf uur en wij deden direct ons eindbod. Twee uur en heel wat ge-ijsbeer later kwam het telefoontje van de makelaar. Ons bod werd geaccepteerd, met een aantal voorwaarden van de verkoper. Ik schrijf dit artikel nu amper een dag later en het voelt nog heel surreëel. Geen maandenlange zoektocht vol concurrentie. Gewoon, hoppa, het huis van je dromen gerealiseerd. ik voel me opeens zo volwassen. Een echt grote mensen-huis. Weg uit onze starterswoning. Een nieuw begin. Wat heb ik er zin in!

De komende tijd neem ik je mee in onze hectische periode waarin we ons huis als een malle moeten gaan afwerken en te koop zetten. Het tekenen van het voorlopig koopcontract. Het regelen van de financiering. Notaris uitzoeken. De inrichting bepalen. Kiezen of we toch geen andere keuken willen. Ik houd jullie op de hoogte!

6 Comments

  1. Gefeliciteerd, heerlijk zo meteen leuke spullen voor huis zoeken .zo,n leuke tijd

    • Eke Reply

      Dankjewel! Zodra we al het geregel en de verkoop van ons eigen huis achter de rug hebben, dan gaan we inderdaad plannen maken voor ons nieuwe huis, zo’n zin in!

  2. Pingback: Huizen-update: hypotheek regelen en ons eigen huis verkopen - EkeBrouwer.nl

  3. Pingback: De plannen voor de zolder - EkeBrouwer.nl

  4. Mooi om te lezen dat jullie je droomhuis hebben gekocht! Het ziet er prachtig en ruimtelijk uit. Een bod uitbrengen blijft inderdaad spannend. Gelukkig hebben jullie dit lastige gedeelte achter de rug.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.