In mijn vorige huizenjacht-update kon je lezen dat wij een woning bezichtigden, biedingen uitbrachten en deze uiteindelijk kochten. In de tussentijd is er een hoop gebeurd en is het tijd je weer even bij te praten over deze hectische periode. Ik denk dat ik geen woord lieg als ik stel dat we de afgelopen periode ontzettend geleefd zijn door alle dingen die geregeld moesten worden. En nog moeten worden, want ook dat is nog steeds aan de orde. Lees je snel verder?

Een woning gekocht: de financiële kant

Als je een woning koopt, moet de financiering natuurlijk ook geregeld worden. Voordat we een bod uitbrachten hadden we al contact gehad met een (onafhankelijke) hypotheekadviseur. Familie van ons had goede ervaringen met Lody van JFTA, een vriendelijke, hardwerkende man die op afstand meer dan zijn best deed (en doet!) om ons zo duidelijk mogelijk te informeren en ondertussen binnen no time onze hypotheek geregeld had. Ik ben Lody ontzettend dankbaar dat hij het geduld heeft om mij keer op keer zaken uit te leggen. Hierdoor verliep de afgelopen anderhalve maand al stukken minder stressvol omdat ik geen moment zorgen heb gehad dat dit gedeelte mis zou kunnen lopen. Mocht je op zoek zijn naar een hypotheekadviseur, dan geef ik je met alle liefde zijn gegevens! Inmiddels is de financiering rond en kunnen we dit van ons ellenlange lijstje schrappen.

Ons eigen huis verkopen

Ons eigen huis verkopen
Ons eigen huis verkopen

Het pittigste tot nu toe, vond ik wel het verkoop-klaar maken en te koop zetten van onze eigen woning. Dit had best wel haast, omdat we medio augustus de sleutels van ons nieuwe huis krijgen. Vier dagen nadat ons bod geaccepteerd was, kwam een makelaar langs om onze woning op te nemen. De dagen erna hebben we geschilderd, opgeruimd en schoongemaakt als nooit te voren om ons huis zo mooi mogelijk te maken voor de verkoop. We hebben daarbij fantastische hulp gehad van mijn broers en schoonzussen, mijn ouders en mijn geweldige vriendin Sharon. Eeuwig dankbaar! De maandag na het inspannende klus/opruim/schoonmaak-weekend werden foto’s gemaakt door de makelaar en op dinsdag stond onze woning op Funda. Voor de week erna werden er 30 bezichtigingen ingepland en werd ik meerdere malen via social media benaderd door geïnteresseerden. We kregen zelfs al een hoog bod ruim voor de kijkdagen, maar besloten hier niet op in te gaan en adviseerden deze persoon eerst te kijken en mee te bieden met de andere kijkers.

Kijkdagen en biedingen

De twee kijkdagen waren aangebroken en dat voelde enorm gek. Vreemde mensen in je huis, in alle ruimtes, zonder dat je erbij bent. Wat was ik blij dat we de avond na de laatste bezichtiging thuiskwamen en dit achter de rug was. De dag erna konden de kijkers tot 17.00 uur een bod uitbrengen en dit werd ook goed gedaan. Maar liefst 12 biedingen zijn er gedaan en we schrokken positief van de hoogste biedingen. Uiteindelijk hebben we een prachtig bod geaccepteerd met de meest gunstige voorwaarden. De bouwtechnische keuring en de taxatie die hier uit voortvloeide vond ik wel nog spannend, maar ook daar waren en zijn geen zorgen meer over. Het voorbehoud van financiering van de koper loopt binnenkort af en we gaan er van uit dat we in september de sleutel aan hem kunnen overdragen.

En nu? Achterover leunen zit er nog even niet in, want voor het nieuwe huis moeten we een hoop zaken regelen. Denk aan vloeren, energiebesparende maatregelingen, aanpassingen aan de keuken en nog een hoop meer. Daarvan houd ik je snel op hoogte!

Wat is jouw gouden tip voor huizenkoop/verkoopstress?

8 Comments

  1. Ik snap heel goed dat je het idee hebt dat je geleefd wordt. Het is ook zoveel wat er op je afkomt, `het lijkt me ook heel raar dat er dan mensen jouw huis komen bekijken. Hier geen tips, ik kocht een huis en zit daar nog steeds in 🙂 Sterkte en succes.

  2. dat je geleefd word geloof ik graag. er gebeurd veel en wat er allemaal gebeurd is super belangrijk waar je al je aandacht bij nodig hebt. ik heb verder geen tips voor je maar wens je wel su6!

  3. Wat een hoop dingen moet je regelen zeg! Lijkt me niet fijn als er andere mensen door je huis heen lopen zonder dat je erbij bent om het in de gaten te houden.

  4. Oh wauw, zoveel bezichtigingen?! En wat is het dan toch uiteindelijk snel gegaan?!
    De gouden tip van een appeltaart bakken hoef ik je dus niet meer te geven hahaha. Succes met wat nog komen gaat.

  5. O wat fijn zeg, zoveel bezichtigingen en zo’n mooi bod. Kan me voorstellen dat het stress opleverde, maar nu lekker toeleven naar de volgende stap. Gefeliciteerd!

  6. Wat heerlijk wanneer je huis verkocht wordt. Ik vond ons huis kopen ook best een spannende tijd. Er komt zoveel bijkeuken. Ik heb nog niet eerder een huis verkocht. Dat ga ik wel een keer ervaren want we gaan ooit wel verhuizen.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.