Zoals je weet was onze wens voor een andere woning al ruime tijd aanwezig. Ik heb dus al best even de tijd gehad om na te denken wat we in ons nieuwe huis willen en hoe we het ons eigen gaan maken. Je hebt al eens eerder kunnen lezen over onze wensen en eisen, maar het is zo fijn om deze nu concreter te maken. Ik vertel je alles over hoe we ons nieuwe huis helemaal eigen gaan maken. Van grote veranderingen tot kleine details. Lees je snel verder?

Grote aanpassingen

Ons nieuwe huis ziet er best goed uit uit. Alles is netjes, maar daardoor wel een beetje veilig. We zouden ons huis zo kunnen betrekken, want eigenlijk is alles af. Maar ik wil het wel echt ons huis maken, dus een aantal aanpassingen gaan we zeker doen. De grote aanpassingen zijn:

  • De vloer op de begane grond. Er ligt een mooie, houten vloer in de woonkamer, maar deze loopt niet door in de hal en keuken. Dat vind ik wel mooier, zeker omdat de tegelvloer in de keuken niet zo mooi is en het tapijt in de hal niet handig is met onze katten. We willen de vloer vervangen door een doorlopende vloer met visgraatmotief. Iets waar ik echt verliefd op ben!
  • De keuken. Deze is een jaar of vijf oud en functioneert nog prima. Wel gaan we wat aanpassingen doen. We zijn gewend aan een hoog aanrecht, dus de keuken willen we ophogen. Ook willen we graag een inductiekookplaat en willen we de tegels op de muur verwijderen. Wat we daarvoor terug willen, moeten we nog uitvogelen. Een Quooker staat ook op ons wensenlijstje, dat lijkt ons superfijn!
  • De zolder. Wat een heerlijkheid dat we nu een extra verdieping hebben! Op de zolder staat de CV-ketel en daar willen we het een en ander aan aanpassen. We zijn ons aan het orienteren op een warmtepomp en zonnepanelen. Maar bovenal komt er op zolder een ruimte voor mij, met mijn langgewenste bad! Maar ook een ruimte om te bloggen en foto’s te maken. Helemaal mijn Girl Cave dus!

Kleine aanpassingen en decoratie

Foto op Hexagon
Foto op Hexagon

Na de lijst hierboven, is het zaak ook enige finishing touch aan te brengen. Dat willen we (nou ja, ik, haha) op de volgende manieren doen:

  • Foto op Hexagon van Canvascompany.nl. Ik weet niet meer waar ik dit voor het eerst zag, maar toen ik deze fotodecoratie voor het eerst zag, was ik verliefd! Je kunt je favoriete foto’s laten afdrukken op een formaat welke bij jou past. Het fijne vind ik dat je kunt uitbreiden. Ik wil onze hexagons op de muur langs de trap hangen en periodiek een aantal bestellen om het uit te breiden. Overigens ook een prima fotocadeau, als je iemand wilt verrassen.
  • De muren. In het zitgedeelte in de woonkamer wil ik twee muren donkerblauw verven. Een vrij heftige kleur en ik ben wel iets bang dat het te donker zal zijn, maar ik denk dat we de gok gewoon moeten wagen.
  • De buffetkast. We hebben een enorm fijne, grote buffetkast in het wit. Deze zou perfect staan tegen de witte, lange muur. Hoe gaaf zou het zijn om deze in de zelfde blauwe kleur te verven van de zithoek? Ik gok dat de kast zal veranderen van een klassieke naar een stoere kast.
  • Goud! Yes, je leest het goed. Ik ben dol op goud en wil dit zeker terugbrengen in ons interieur. Zo ben ik gouden spiegels aan het verzamelen die we op een van de blauwe muren kunnen hangen. Dat maakt de donkere muur vast een stuk ruimtelijker.

Wil je ook zo’n gave hexagon (je hebt ook de keuze uit een circle of square), dan mag ik je 50% korting aanbieden met de kortingscode MP50. Je kunt deze kortingscode tot 1 november 2020 inwisselen op Canvascompany.nl

Bedankt dat je je hebt laten onderdompelen in mijn ideeën. Ik ben hartstikke benieuwd naar wat jij in jouw droomhuis zou willen. Laat je een reactie achter?

Dit artikel bevat een samenwerking.

1 Comment

  1. Pingback: Wat willen wij nog aanpakken in ons nieuwe huis? - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.