Een tijdje geleden was het weer zo ver: tijd voor de jaarlijkse schoolfoto’s! Een ontzettend leuk moment, vooral om te zien hoe je kinderen veranderd zijn ten opzichte van vorig jaar. Want hoe cliché ook: het gaat zo verrekte snel! Maar ook dit jaar ging het niet zonder slag of stoot en kan ik je meenemen in het leed wat schoolfoto’s heet…

Schoolfoto’s bij Max op school

We zijn van Max inmiddels drie schoolfoto’s rijker. Ik vond vooral de eerste keer wel spannend, hij zat toen namelijk pas net een paar weken op school en ik had me zo in kunnen denken dat hij het te heftig zou vinden. Maar ik was blij verrast met het resultaat! Het jaar erna is school overgestapt van fotograaf, volgens de ouderraad zou dit een flinke vooruitgang zijn. Ook was inmiddels Storm geboren en biedt school de mogelijkheid om broertjes en zusjes die (nog) niet bij elkaar op school zitten, toch samen op de foto te laten gaan. Het werden prachtige foto’s die ik ontzettend koester!

Kleding

Kleding

Hoewel ik doorgaans ook wil dat mijn kinderen er tiptop in orde uitzien, vind ik het voor de schoolfoto helemaal belangrijk. Het is zelfs zo dat ik dit jaar speciaal kleding kocht voor de jongens. Ik zorgde dat ik de keuze had uit drie verschillende setjes. Ik twijfelde eerst nog of ik een twinning outfit zou doen, maar heb daar uiteindelijk toch niet voor gekozen. Wel vind ik het belangrijk dat het goed matcht en bij elkaar past.

Het leed…

Ondanks dat ik zoiets als dit altijd goed probeer voor te bereiden, ging er dit keer het nodige mis:

  • Zo had ik de mail van school over het inschrijven voor de broertjes/zusjes-foto gemist en hoorde dit pas op het schoolplein na school. De lijst was inmiddels vol en weggehaald. Gelukkig mochten de jongens na een mail naar de directeur toch nog samen op de foto.
  • En dan begint na mijn werkdag het gerace. Samen met Max Storm ophalen van de gastouder, snel terug naar school. Max wil nog even kort op het schoolplein spelen en ondertussen kleed ik Storm om. Max komt jankend binnen want gevallen met de schommel en dus een flinke rode plek op zijn voorhoofd. Dat kon natuurlijk niet wachten tot na de foto, haha.
  • Ondertussen probeer ik Storm zoet te houden met een koekje. Na een slokje drinken verslikt hij zich en proest hij zijn mooie shirt voor op de foto onder. Gelukkig had ik alledrie de shirts voor de jongens meegenomen, dus omkleden kon gelukkig.
  • Dan moeten we nog wel een tijdje wachten. Storm is moe na een lange dag en we proberen hem wat te sussen door hem rond te laten lopen. En als het moment eindelijk daar is, zet Storm het op een brullen omdat hij echt geen zin heeft om gedwongen op de foto te moeten. Een namiddag waarin ik me 40 jaar ouder geworden voel, haha.

Foto laten afdrukken

Foto laten afdrukken

Het eindresultaat is prachtig geworden, daarom besloot ik dat we deze foto echt moesten laten afdrukken. Het was wel even goed nadenken op welk materiaal dit moest gebeuren, want er is enorm veel keuze tegenwoordig. Een foto van Fotocadeau.nl op doek, hout, aluminium, glas of forex maakt de keuze niet makkelijker, het moet namelijk maar net in je interieur passen. Een foto op hout of een foto op linnen spreekt me het meest aan, maar toen kwam ik iets nieuws tegen: je foto af laten drukken als een schoolplaat! De posters lijken op de schoolplaten die vroeger in het klaslokaal hingen, maar je kunt ze nu bestellen jouw foto naar keuze. De textielposter wordt geleverd met zowel onder als boven magnetische latten. Deze latten zijn in het zwart, wit of blank hout verkrijgbaar. Wij hebben gekozen voor blanken houten latten, die we desgewenst nog kunnen schilderen als we dat willen. Ik ben ontzettend blij en trots met het eindresultaat!

Wat vind jij het mooiste materiaal om je foto’s op af te laten drukken?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.