Het gaat ontzettend snel, over een maand of drie gaan we de stap zetten om onze woning te koop te zetten en een andere woning te kopen. Natuurlijk houden we al een tijdje Funda in de gaten en sturen we elkaar linkjes als we een woning tegenkomen die we interessant vinden. We zijn het niet altijd eens met elkaars keuze, maar krijgen zo wel een aardig beeld van wat we allebei willen en wat vooral ook niet. Lees je verder voor de zes wensen die we hebben voor onze nieuwe woning?

Eerst nog even wat inside info: 15 jaar geleden kochten we ons huidige huis als jonge mensen van 21 en 23 jaar. Een woning die we een jaar of twee, drie zouden bewonen om daarna een grotere woning te kopen. Maarja, toen kwam de crisis en stond ons huis de jaren erna financieel flink onder water. Inmiddels is dat al een hele tijd niet zo, hebben we onze financiën stabiel gemaakt en is het bijna tijd om wat anders te gaan kopen. Nog even wat geld opzij en wat dingen in huis afwerken en de volgende stap in ons leven kan gezet worden!

Zijkamer of garage

Onze huidige woning is klein. Ontzettend prima voor die eerste jaren samen en zelfs met een eerste kind ging het prima qua ruimte. Maar ik heb het gevoel dat we continu tussen het kinderspeelgoed zitten en dat het waar je ook kijkt vol staat met spullen. Het lijkt me heerlijk om een zijkamer te hebben waar je dit soort dingen kwijt kan. Dat je de woonkamer een beetje gezellig kan maken en niet tegen een Lego-bouwwerk of een Duplotoren aan kijkt. Deze ruimte hoeft echt niet spic en span te zijn, zolang het maar van binnen benaderbaar is. Dan maken we er zelf wel een mooie ruimte van met materialen van Bouw-handel.

Lichtval

Een huis waar veel licht valt, lijkt natuurlijk ook groter. Mocht het in de zijkamer nog wat te donker zijn, dan willen we kijken of een lichtkoepel een optie is. Dit zorgt voor natuurlijk licht en dat is mooier en gezelliger dan een gemiddelde lamp.

Energiezuinig

Energiezuinig
Energiezuinig

We vinden het ook belangrijk dat een woning energiezuinig is. Hierbij kun je denken aan dubbele beglazing, goede isolatie en zonnepanelen staan ook zeker op ons wensenlijstje. We proberen steeds milieubewuster te gaan leven en bovenstaande aanpassingen horen daar wat ons betreft ook bij.

Badkamer

We vinden het belangrijk en prettig om een badkamer te hebben in een ruimte waar een raam open kan. Een inpandige badkamer lijkt ons dus helemaal niets. Ook heb ikzelf nog een grote wens. In de jaren voordat wij kinderen hadden, beschikten we over een heerlijk bad. Nog regelmatig heb ik enorm veel spijt dat we besloten hebben dit bad niet meer terug te laten keren na de verbouwing van onze badkamer. Wat lijkt het me heerlijk om op een koude avond mij even terug te trekken met een boek in een heerlijk heet bad. Of de jongens lekker samen te zien spelen en spetteren in een laagje water. Dat bad gaat er hoe dan ook komen, haha.

Zolder

Zolder
Zolder

Waar het vooral om gaat is meer ruimte. Ik zou het enorm fijn vinden om weer een eigen kamertje te hebben waar ik mijn kaptafel en andere spulletjes kan neerzetten en me terug kan trekken uit het mannengeweld van ons huishouden. Een zolder waar we naast mijn boudoir, ook nog eens lekker veel bergruimte hebben, lijkt me enorm fijn. Lekker volstouwen en niet te veel naar om kijken!

Kinderrijke buurt

In onze huidige buurt wonen we ontzettend prettig wat betreft de mensen die om ons heen wonen. Geen Rijdende Rechter-taferelen of andersoortige overlast. Het is een diverse buurt met singles, stellen, stellen die net een kindje hebben gekregen en senioren. We missen echt kinderen in de buurt die aansluiten bij de leeftijd van onze kinderen. Er is geen gespeel op straat of in de hofjes achter de huizen en dat is enorm jammer, vooral voor onze zoon Max van vijf. Hij speelt graag buiten en hoewel hij dat alleen ook kan, is het natuurlijk gezelliger om, net als wij deden vroeger, met buurtgenootjes de wereld te ontdekken.

Zoals je hebt kunnen lezen hebben we geen bizar onmogelijke wensen en weet ik zeker dat we ons droomhuis gaan vinden. Ik vind het enorm spannend, want we gaan ons fijne huisje (met enorm veel herinneringen) en prettige buurt verlaten voor een nieuw avontuur. Ik ben ontzettend benieuwd waar we volgend jaar rond deze tijd wonen!

Welke wensen heb jij voor een volgende woning?

Dit artikel is een samenwerking.

2 Comments

  1. Wat spannend dat jullie bijna voor een nieuwe woning gaan! Ik zou ook best wat groter willen wonen (nu nog niet nodig, maar met oog op de toekomst). Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden om ons huidige huis wat groter te maken. Dus ik denk dat wij voorlopig lekker blijven zitten waar we zitten 🙂

  2. Pingback: Wat willen we veranderen in een nieuwe tuin? - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.