Het heeft waarschijnlijk niet de eerste prioriteit bij ons nieuwe huis, maar het is natuurlijk altijd leuk om na te denken en te fantaseren over hoe we onze nieuwe tuin zouden willen zien. Ik neem je, net als eerder in het artikel over onze wensen van de woning, mee in hoe wij onze tuin het liefste voor ons zien en welke opties er zijn. Lees je snel verder?

Onze huidige tuin

Op dit moment hebben we een flinke tuin van zo’n meter of 20 diep en zes meter breed. Ongeveer een jaar nadat we ons huis kochten, kregen we van de Gemeente een aanbod om een stuk grond achter onze tuin erbij te kopen. Zo zouden wij een flinke tuin krijgen en de Gemeente had weer een stukje minder groen te onderhouden. In de 15 jaar dat we in ons huidige huis wonen, deden we een aantal halfslachtige pogingen om de tuin een beetje knap te maken. We misten daarbij echt groene vingers, die hebben we niet en we hebben zo’n vermoeden dat we deze ook niet gaan ontwikkelen, haha. Om voor onze twee jongens toch een leuke speelplek te creëren (want ze zijn dol op buitenspelen), hebben we een terras voor in de tuin en achter in de tuin aangelegd. Omdat eerdere pogingen tot het hebben van een netjes ogend gazon jammerlijk mislukten, besloten we kwalitatief goed en mooi kunstgras aan te leggen. Iets wat ik, ondanks mijn grote weerstand, iedereen kan aanraden. Een speelhuisje met glijbaan, trampoline, zand- en watertafel en een grote kist vol met speelgoed maken het paradijs voor de kinderen compleet. Gelukkig staat er ook nog een grote picknicktafel, zodat we lekker buiten kunnen eten op de momenten dat het weer het toelaat.

Onze nieuwe tuin

Bron foto: Verasol

Onze verwachting is niet dat we weer zo’n grote tuin zullen hebben, als we eenmaal verhuisd zijn. Wat mij betreft ook geen must, al hoeft het ook geen postzegel te zijn. En hoewel we er weer net zo’n fijne plek van willen maken voor de kinderen, vind ik het zelf ook wel prettig om op een zomeravond buiten te kunnen genieten. Die mega picknicktafel is superfijn, maar om daar nu een avondje op door te brengen, is ook niet supercomfortabel. Een terrasoverkapping, achterin de tuin, met een heerlijke loungebank en een houtkachel. Een boek, lekker drankje of goed gezelschap, dat lijkt me echt het einde. Maar ook een tuinkamer van Verasol aan je huis vast, waardoor je ook in de winter (oké, dan wel met een heater) van je tuin kan genieten, lijkt me hemels. Je leest het al, dit keer willen we niet alleen de kinderen een fijne plek geven, maar ook voor onszelf een fijne tuin maken. Op naar de aankoop van een nieuwe woning!

Welke wensen heb jij voor jouw droomtuin?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.