Body Positivity is al een tijdje een hot item: blij zijn met je lichaam. Of je nu dun bent of wat zwaarder. Een tegengeluid voor alle perfecte lichamen die je op social media, op tv en in de bladen ziet. Het doet mij nadenken hoe ik hier in sta. Ben ik blij met hoe ik er uit zie? Ik vertel je daar meer over. En niet alleen over mijn uiterlijk, maar ook over mijn binnenkant. Je komt nu alles te weten over mijn zelfbeeld en wat ik van mijn uiterlijk en innerlijk vind.

Wat vind ik van mijn uiterlijk?

Nu gaan we het maar eens hebben over wat ik van mijn eigen uiterlijk vind. In grote lijnen ben ik best tevreden, denk ik. Toch vraag ik mij wel eens af of dat echt zo is, of dat ik me dat inprent zodat ik niet kritisch naar mijzelf hoef te kijken of iets moet veranderen. Want hey, ik ben te zwaar. En goed ook. Ik denk dat ik zo de drie cijfers aantik op de weegschaal. Een reguliere winkel hoef ik voor broeken niet in te gaan. Want mijn maat 48 bips past niet in een kekke skinny van Only. (Oké, ik vond dat dus best wel een ding om mijn ware maat zo neer te zetten…). Een bovenstuk kan ik nog wel kopen in een doorsnee zaak, maar alleen als de stof meerekt. Hoe vaak ik niet met pijn en moeite mij uit een top heb weten te werken waarbij ik bijna een schaar nodig had, haha.

Maar goed, to the point: Tuuuuuuurlijk zou ik het liefst gewoon slank zijn. Maat 42 is dan echt al prima hoor. Dat buikje weg, ik hoef echt geen six pack, maar deze zwembanden zijn ook wel too much. Maar dan moet je sporten he. En hoewel ik getrouwd ben met een van de meest sportieve mannen op aarde, kun je goed stellen dat wij ying en yang zijn, haha. Mijn haat voor beweging ligt voor een groot deel bij het feit dat ik nul conditie heb en daardoor alles pittig is. Daar moet ik doorheen, maar ik stop vaak al voordat ik er aan gesnuffeld heb. Maar buiten dit bovenstaande vind ik dat ik een leuk hoofd heb, goed haar en veel om van te houden. Het is vooral het innerlijk wat mij tegenhoud wat van mijn uiterlijk te maken.

Wat vind ik van mijn innerlijk?

Wat vind ik van mijn innerlijk?
Wat vind ik van mijn innerlijk?

De afgelopen jaren heb ik flink gestruggled met mijn innerlijk. Ik heb een karakter ontwikkeld waardoor ik het lastig vind om na te gaan wat ik echt vind en voel bij sommige dingen. Daardoor ging het twee keer mis de afgelopen 4 jaar. Trots ben ik op het feit dat ik opgevoed ben met het credo “niet zeiken, maar doorgaan”. Maar dat heeft ook als gevolg gehad dat ik niet goed naar mijn ware ik heb geluisterd en soms nog steeds niet doe. Zo heb ik jarenlang hetzelfde werk gedaan en niet in de gaten gehad dat ik totaal uitgekeken was op het werk. Ik had toch een baan? Waarom dan verandering? Ik zou niet eens weten wat ik dan zou willen! En dan hebben we het nog niet eens over het kunnen!

Maar na twee keer een hele vervelende periode door te gaan, wat ik liever niet meer wil meemaken, ben ik ontzettend beducht op hoe ik mij ergens bij voel. En hoe ik het dan anders aan kan pakken zodat ik niet zo snel meer richting een burn-out over oververmoeidheid ga. Het zou goed voor mij zijn om uit te zoeken (wellicht met een professional) wat mij op werkgebied echt gelukkig maakt en concrete stappen te zetten. Tot nu toe heb ik aardig wat excuses om daar nog niet aan te beginnen (nieuwe baan, kinderen zijn nog jong, de kosten van een traject of opleiding), dus schuif ik dat nog even voor mij uit.

Verder vind ik mijzelf een leuke vrouw. Om de grappen of opmerkingen die ik maak, kunnen redelijk wat mensen lachen, ik ben bijna altijd vrolijk en behandel iedereen op een vriendelijke manier. Mijn assertiviteit groeit door mijn nieuwe baan en op sommige vlakken zou ik echt wel wat meer geduld en doorzettingsvermogen willen hebben. Maar al met al vind ik mezelf van binnen en van buiten best leuk. Zou ik mezelf nog leuker vinden in een slankere versie?

Hoe kijk jij naar jezelf? Ben je blij met je binnen- en buitenkant?

3 Comments

 1. Je bent wie je bent en ik vind je een mooie en denk ook lieve vrouw en moeder
  Ja ik begrijp de maat 48 ik worstel daar mee oké ik zie er ook leuk uit hihih vind ik en ben best happy met me zelf .
  Maar ben toch aan me kilo,s gaan werken niet sporten houd ik ook niet van ,maar wel op voeding gaan letten .
  Noteer alles in myfitnes pal dus weet wat ik eet
  Ik ben de afgelopen jaren van 48 naar 44 gegaan voelt beter en kan gewoon een broek kopen buik is minder geworden
  Oké wel op en neer en dat blijft ik moet altijd opletten en dat maakt me best wel eens boos .
  Maar goed voor de rest ben ik blij met mezelf hoor
  Zo dat was mijn verhaal hihihi

 2. Pingback: Dingen die ik echt niet lust - EkeBrouwer.nl

 3. Pingback: Het taboe op laten sleutelen aan jezelf: mijn mening - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.