Iedereen heeft wel bepaalde gerechten of ingrediënten wat je liever niet eet of zelfs ronduit van walgt. Hoewel ik dol ben op eten (hello, curvy body!), sta ik niet bekend als de persoon met een breed smakenpalet. Vandaag neem ik je mee in de gerechten en ingrediënten die ik liever oversla of zelfs weiger te eten.

Hoe het vroeger bij ons thuis ging

Ik kom uit een groot gezin. Naast een vader en moeder, heb ik vier broers. Ik ben niet streng opgevoed en kan me ook niet echt herinneren dat we bepaalde regels hadden. Er waren dus ook geen regels rondom het eten. We aten elke avond om een bepaalde tijd en we zorgden allemaal dat we thuis waren rond etenstijd. Meestal aten we een AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten) en er was altijd keuze uit twee a drie verschillende soorten groenten. Er was dus altijd wel iets wat iemand lustte. Ik kan me slechts een keer herinneren dat ik echt mijn bord leeg moest eten, voordat ik van tafel mocht. Aangezien ik aardig vasthoudend, eigenwijs en koppig ben, gaven mijn ouders het op en mocht ik naar bed.

Toen ik Jeroen leerde kennen en dus ook regelmatig bij zijn ouders at, vond ik het bijzonder dat zij maar een soort groenten aten. Dit leidde er overigens wel toe dat Jeroen en zijn broer bijna alles eten en ik vanaf mijn 18e toch bepaalde gerechten leerde eten. Ook toen we samen gingen wonen probeerden we steeds meer gerechten uit en nu we sinds ruim een jaar gebruik maken van een maaltijdbox, leer ik nog elke week dingen eten die ik eerder niet (zo snel) zou eten.

Maar wat ik dus echt niet eet

Maar wat ik dus echt niet eet
Maar wat ik dus echt niet eet

Toch blijven er gerechten of ingrediënten die ik echt niet wil eten. Een opsomming, speciaal voor jullie:

 • Koriander. Dat is toch niet te eten? Ik vind het echt naar zeep smaken, zo goor! Het schijnt dus dat het genetisch bepaald is hoe koriander smaakt. Bij de een heeft het dus echt een zeepsmaak en voor een ander is het heerlijk;
 • Salades (voor op toastjes). Hoe krijg je die kleffe, koude bende weg joh? Alleen het idee van de substantie zorgt er al voor dat ik moet kokhalzen;
 • Feta. Heb je gezien in wat voor ranzig, olieachtig spul dat zit? Uberhaupt. De naam alleen al. Brr.
 • Rode ui. Ik vind vooral rauwe rode ui verschrikkelijk smerig. Het heeft zo’n alles overheersende smaak. Alleen heel erg fijn gesneden en gebakken wil ik het nog wel in een gerecht hebben.
 • Champignons. Dit is schimmel, jongens. Dat eet je toch niet?
 • Garnalen. Ik vind dat garnalen er uit zien als larven. Nuff said.
 • Pittig eten. A pinch of spicy food vind ik nog wel lekker, maar niet zo pittig dat je bekkie in brand staat en je dus niets meer van de overige ingrediënten van een gerecht proeft.

Nou, ik kan nog wel wat dingen opnoemen, maar ik vind dat de lijst nu al belachelijk lang is, hahaha.

Van welk eten krijg jij de rillingen?

4 Comments

 1. Isabel François Reply

  Net als jou proef ik het kleinste plukje koriander in een gerecht en heb ik dus ook die enorme zeepsmaak.Bah!Waar ik ook moet van kokhalzen,jaja zo erg is het,is van rijstpap (rijstebrij in Nederland?) Of een rijsttaart..In melk gekookte rijst met suiker..bah die brokken in je mond,gruwelijk!Precies al een keer gegeten.En al gooi ik er een kilo bruine suiker over..nee!Of americain preparé en rauw gehakt,steak tartare..als kind at ik het wel maar na er eens ferm van over mn nek geweest te zijn eet ik dat zeker al meer dan 35 j. niet meer.(ben er 46)Maar een lekkere carpaccio kan ik dan weer verslinden.En alle orgaanvlees,daar loop ik ook met een grote boog omheen,behalve kalfszwezerik die krokant gebakken is,das dan wel weer een delicatesse voor me.En zo kan ik nog wel even doorgaan.Het rare is dat ik sommige dingen in combinatie dan wel weer lust,bv.vanillepudding..als onderlaag op een taart met vers fruit lust ik het wel, maar zo uit een pak dan weer niet.Chocoladevla dan weer wel.Idem met rijst,gekookt of gebakken..heerlijk!Als dessert,dus hartig..no thanks!✋Al denk ik wel van mezelf dat ik een makkelijke eter ben en toch veel lust.Bij ons thuis was het ook steevast gva elke dag,en zo kook ik ook.Wat maakt dat ik heel graag groenten eet,en ik zit zelf ook heel goed ‘in het vlees ‘zodus….

  • Eke Reply

   Wat leuk dat je zo uitgebreid deelt waar je van walgt, hahaha! Maar inderdaad filet American, bleh

 2. Ik heb een vriendin, ik noem geen namen maar ze heet Eke… Het is een ramp om met haar wat te gaan eten!!!!! Ze lust niks hahahaha.

  Ikzelf lust vrij veel. Eten wat de pot schaft was thuis het devies. Erwten, tuinbonen en vis moet je ver uit mijn buurt houden terwijl je mij voor snert echt wakker mag maken.
  Orgaanvlees lust ik niet puur door het idee en verder eet ik geen kinderboerderij dieren. Konijnen, schapen en geiten moet je aaien, niet eten. Eend hoef ik ook niet, het zwemt, net als vis en ik eet niks dat zwemt, dus ook geen kreeft en garnaal.
  Maar verder…… eet ik alles!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.