Over een aantal weken is het zo ver: onze Storm gaat dan zijn eerste verjaardag vieren! Een enorme mijlpaal, want geen baby meer en dit jaar vloog al zo voorbij. Het is tijd om na te gaan denken wat we hem willen gaan geven en misschien heb jij wat aan de kado’s die ik leuk vind voor onze kleine kerel. Lees en kijk je snel verder?

Oh ja, wel even een disclaimer: zo’n eerste verjaardag is best een ding, maar vooral voor de ouders. Je kind krijgt er nog heel weinig van mee, dus als je geen honderden euro’s uit wilt geven voor een kado, dan is dat niet meer dan logisch. Wij doen dat in ieder geval niet. Ook gaan we er geen urenlang feest van maken, 2 of 3 uurtjes tussen de slaapjes in vinden wij meer dan voldoende. Maar iedereen doet het op zijn eigen manier en jij moet vooral doen waar jij blij van gaat worden, toch?

Little Dutch Speelgoedgarage

Little Dutch Speelgoedgarage
Little Dutch Speelgoedgarage

Toen ik deze houten Speelgoedgarage van Little Dutch zag, werd ik verliefd! Ik vind houten speelgoed nu eenmaal stukken mooier dan de felgekleurde plastic attributen en de prijs (€ 39,95) is ook nog eens superfijn. Eigenlijk is hij pas geschikt voor de leeftijd 3+, maar ik denk dat het een prima cadeau kan zijn voor een 1-jarige.

Boer Boris

Boer Boris
Boer Boris

Ikzelf ben dol op lezen en op Max heb ik mijn liefde hiervoor zeker overgebracht. Hoewel we al flink wat boeken hebben, kunnen er altijd nog meer bij! Zo zijn we dol op de boeken van Boer Boris (13,99) en langzaamaan begin ik ook met Storm te lezen. De volgende boeken van Boer Boris staan nog op ons verlanglijstje: Boer Boris en de eieren, Boer Boris gaat naar zee, Boer Boris en het gebroken been en Boer Boris gaat naar Oma.

Houten truck met auto’s

Houten truck met auto's
Houten truck met auto’s

Deze Houten truck met auto’s van Hema is zo ontzettend leuk en ook nog eens oké geprijsd (€ 12,-). Prima cadeau van Opa&Oma of een van de ooms&tantes. Sowieso heeft Hema ontzettend veel leuke houten items, ook voor meisjes. Zo ben ik namelijk verliefd op alle houten beauty-items, haha.

Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt
Ssst! De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt’ (€ 13,99) is een verrassend en interactief prentenboek van Britta Teckentrup. De ballonnen in de tekeningen zijn glanzend, waardoor ze net op echte ballonnen lijken. Het boek is interactief door dat je tijdens het lezen aangemoedigd wordt doordat je de dieren moet helpen, superleuk dus! 

Houten stapelraket

Houten stapelraket
Houten stapelraket

Hoewel ik stapelverliefd ben op de magneetpuzzelraket van Janod (19,95), vond ik bij Hema een iets budgetvriendelijke versie, namelijke deze Houten stapelraket (€ 6,-). De raket is door te stapelen in elkaar te zetten, perfect voor de motorische ontwikkeling van je kindje.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Een klassiek prentenboek, echt zo’n must have voor je collectie. Dat is Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (€ 14,25) zeker. De titel verklapt aardig waar het boek over gaat, de boze mol gaat onderzoeken wie er op zijn kop gepoept heeft. En aangezien de poepgrapjes een hot item zijn in ons huishouden, gok ik dat dat met dit boek nog wel een paar jaar zal aanblijven, haha.

Houten constructie-auto

Houten constructie-auto
Houten constructie-auto

Oké, laatste houten item en dan kap ik hoor! Max kwam met het idee voor deze Houten constructie-auto (€ 12,-) van (jawel, daar is ‘ie weer) Hema. Ik vermoed dat hij dat met een reden doet, haha. Maar leuk is wel toch?

Welterusten, kleine beer

Welterusten, kleine beer
Welterusten, kleine beer

Het laatste cadeau, wederom een boek: Welterusten, kleine beer (€ 14,95). Wederom een klassieker over een thema wat elke ouder wel zal herkennen: een kind wat bang is in het donker. Ik ben benieuwd of dit boek gaat helpen, maar sowieso is het een prachtig prentenboek.

Dat was mijn lijstje met cadeautips, hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren ondanks dat mijn voorkeur voor houten speelgoed en prentenboeken groot is. Wat is wat jou betreft een ideaal cadeau voor de eerste verjaardag?

2 Comments

  1. Leuke tips, en herkenbaar. Ik zocht ook altijd houten speelgoed uit maar toch kwam er via andere kanalen en hoop plastic ons huishouden binnen. Liefst met batterijen en veel lawaai…

    Zo’n garage hebben wij hier ook gehad. Bijkomend voordeel: dit speelgoed kun je later ook nog voor een redelijk prijsje verkopen. Ik geloof dat wij er nog iets van 4 of 5 euro voor hebben gehad en het ding was echt wel gebruikt. Bij hout geeft dat niet zo.

  2. Pingback: Mijn ervaring met de Bake It! Box - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.