Herken je dat? Dat het je leuk lijkt om een taart te bakken, maar je rode vlekken in je nek krijgt van alle benodigdheden die daarbij komen kijken? En zeg nou eerlijk: die kant en klare pakken van de supermarkt waar alleen water bij moet, zijn nou niet bepaald de meest tongstrelende baksels. Daarom bestel ik meestal voor verjaardagen in huize Brouwer een aantal taarten bij Good old Hema. Totdat ik op Instagram iets tofs voorbij zag komen: De Bake It! Box.

Wat is Bake It!?

Bij Bake It! kun je boxen bestellen met daarin alle ingrediënten om een prachtige en heerlijke taart of cupcakes te maken. En dan geen appeltaart of vanillemuffins, maar the real deal zoals Carrot Cakes, Drip Cakes en Red Velvet mini’s. Kiki, een HBO-studente Hotel- & Eventmanagement en een fervent taarten- en cupcakebakster, startte voor een minor Bake It! op. In eerste instantie als hobby, maar inmiddels is Bake It! uitgegroeid tot een jong bedrijf. Kiki wil anderen graag inspireren en laten zien dat bakken echt niet zo moeilijk hoeft te zijn.

In de boxen die je kunt bestellen, zitten alle ingrediënten, afgewogen en wel. Ook zit er in de box uitgebreide instructies, zodat je meteen kunt beginnen met bakken. Het is wel aan te raden om een elektrische mixer tot je beschikking te hebben. Mocht je nog meer materialen nodig hebben, zoals springvormen en spuitmondjes, dan kun je dit lezen in je de mail die je krijgt zodra je je bestelling hebt geplaatst. Bake It! werkt samen met Deleukstetaartenshop en daarom ontvang je in diezelfde mail een kortingscode om deze materialen te bestellen. Vind ik allemaal superfijn en handig!

Confetti Taart

Storm’s eerste verjaardag leek mij de de ideale reden om een Bake It! Box te bestellen. De Confetti Taart it is, want hoe vrolijk en tof ziet die er uit? Ideaal voor een kinderverjaardag, toch? Vanaf het eerste moment was de communicatie super. Zo stuurde Kiki een berichtje zodra zij de box verstuurd had en ook op het moment dat zij van PostNL doorkreeg dat de box bij de buren was afgeleverd, liet zij dit weten. Ook mijn vragen over wanneer ik de taart uiterlijk moest gaan bereiden en of de box koel bewaard diende te worden werden ontzettend snel beantwoord.

Tijd om de box eens beter te bekijken! Toen ik de box opende viel mijn oog direct op een lief en attent kaartje.

Lief en attent kaartje

Bij het kaartje zaten een chocolaatje en de instructies voor het maken van de taart.

Een chocolaatje en de instructies

Onder een gezellig roze vloeipapier zaten alle ingrediënten goed ingepakt.

Alle ingrediënten goed ingepakt

De Confetti Taart dient in twee delen gemaakt te worden: als eerste de cake en daarna de botercrème om de taart mee af te maken. De bakinstructies zijn erg duidelijk en stap voor stap loodst dit je door het bak- en afwerkproces heen.

Als eerste bak je dus de cake. Deze bestaat uit drie lagen, dus het is handig om drie springvormen te hebben of het na elkaar te bakken. Omdat onze oven een persoonlijkheidsstoornis heeft en je dus nooit weet hoe een baksel of gerecht eruit komt, besloot ik met drie springvormen te werken. Dat onze al uitpuilende kastjes nu nog voller zijn, vergeten we maar even, haha. Mijn aura had blijkbaar een positieve kleur, want de cakes zijn fantastisch gelukt (oké, een had iets te donker randje, maar dat heb ik weggesneden).

Het is de bedoeling dat je de cakes goed af laat koelen, dus na een uur begon ik met het maken van de botercreme. Omdat je zelf kan aangeven welke kleur botercreme je graag wilt hebben, zit er wat voedingskleurstof bij. Zo kun je zelf de juiste kleur geven aan de botercreme. Als de botercreme klaar is, ga je beginnen met het afsmeren en stapelen van de cakes.

Afsmeren en stapelen van de cakes

Je smeert dus een laagje op een cake, legt de volgende cake daar boven op, smeert daar weer een laag op und so weiter. Als alledrie de cakes op elkaar liggen, smeer je een dun laagje op een rondom de taart die je nu hebt opgebouwd. Dan mag je even met je pootjes omhoog (of je begint vast aan de vaat), want de taart moet even de koelkast in.

De rest van de botercreme

Na een half uur smeer je de rest van de botercreme op de taart en kun je nog wat sprinkels op de creme aanbrengen. Omdat ik al wat andere versiersels had, besloot ik dit niet te doen.

Het resultaat

Tja, de foto zegt genoeg toch? Naast dat ik de taart er super uit vind zien, was het ook ontzettend leuk om te maken. Ik voelde me helemaal queen of the kitchen en ben echt trots op het eindresultaat! Storm vond de taart heerlijk, vooral de “frosting” maar de cake was ook echt heerlijk luchtig, zacht en smeuig. Het was zo ontzettend leuk om te maken en het smaakt zo ontzettend goed, dat ik niet kan wachten om nog een box te bestellen.

Ik ben best kritisch en eerlijk, maar ik kan geen enkel minpunt bedenken waarom je geen Bake It! Box zou gaan bestellen. De communicatie is echt ontzettend fijn: bij vragen krijg je snel een reactie. De instructies zijn enorm duidelijk en naast dat de taart heerlijk is, was het ook ontzettend leuk om te maken. Oké, het is niet goedkoop in vergelijking met een Dr. Oetkermixje, maar hey, dat is ook Dacia’s met Audi’s vergelijken…

Wil je ook gaan bakken met Bake It!, dan kan ik je vast blij maken met onderstaande kortingscode: EKEXBAKEIT met deze code krijg je 10% korting op je bestelling. Dus huphup, snel naar BakeIt.nl om te kijken of er iets voor je bij zit!

1 Comment

  1. Lieve Eke, wat ontzettend leuk om jouw ervaring te mogen lezen. Dankjewel voor al je lieve complimenten , echt wauw! En wat een prachtige taart als eindresultaat, fantastisch! Nogmaals dankjewel Eke, zo lief!

    En voor alle lieve volgers van Eke, als jullie vragen hebben. Stuur gerust een DM en ik zie je heel graag op http://www.bake-it-box.nl

    Liefs Kiki

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.