Van kinds af aan ben ik gek op lezen. Ik kon vroeger al langs de rijen boeken in de bibliotheek lopen en op zoek gaan naar boeken die ik nog niet gelezen had. In de drie weken dat je boeken kon lenen, las ik er met gemak een stuk of vier uit. Een jaar of vijf geleden is er de klad in gekomen. Ik kon me tijden niet meer concentreren en raakte daardoor het plezier in lezen kwijt.

Een maand geleden begon het weer te kriebelen. Het snakken naar het lezen van een boek, een gevoel wat ik echt heel lang niet meer gevoeld had, was terug. De afgelopen weken las ik een boek waar ik ooit in begonnen was uit: Shopaholic naar de Sterren van Sophie Kinsella. Wat was dat heerlijk zeg! Toen ik vorige week dit boek uit had, ben ik direct de boekenkast ingedoken om de boeken die ik niet (helemaal uit) gelezen had, erbij te pakken. Ik heb voor dit jaar een mooi stapeltje klaarliggen, kijk je mee welke boeken dit zijn? Dit is deel I, binnenkort kun je het vervolg lezen.

Beauty – Lauren Conrad

Twee jaar geleden kreeg ik Beauty van Lauren Conrad (€ 14,99) cadeau voor mijn verjaardag. Het is nog helemaal ongelezen, ik denk zelfs amper doorgebladerd. Het boek is een stijlvolle Beauty Guide waarin Lauren Conrad (die je wellicht nog kent uit MTV Realityserie The Hills) al haar tips en trucs deelt. Er staan stap-voor-stap-foto’s en illustraties in en is een musthave voor echte beautyqueens.

Nu weet ik natuurlijk best veel over beauty, maar het is altijd lekker om me weer even te verdiepen in bepaalde zaken. Ook staan in het boek uitgelegd wat bepaalde ingrediënten en vitamines doen voor je huid en dat is altijd goed om te weten. Ik denk dat ik in ieder geval al genoeg inspiratie ga opdoen voor een of meerdere artikels voor mijn website.

Wat is nu gezond? – Prof. Dr. Martijn B. Katan

Wat is nu gezond? (€ 16,99) is geschreven door een emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Het boek geeft duidelijk feiten en fabels over voeding weer. Zo kun je lezen over wat het gezondste broodbeleg is en welk drinken je beter kunt laten staan. Het gaat niet mee in de hype van een bepaald dieet, maar geeft feitelijk weer waarom bepaalde voeding wel of niet goed voor je is.

Het boek kwam ik tegen op een andere blog. De review van dit boek maakte me nieuwsgierig en besloot het te kopen voor Jeroen. Jeroen is docent Lichamelijke Opvoeding (gewoon gymleraar dus) en heeft een grote interesse in het menselijk lichaam en voeding. Ik zal binnenkort een artikel schrijven over bepaalde feitjes uit dit boek, het zal je verrassen!

Het hart van een vrouw – Cathy Kelly

In Het hart van een een vrouw (€ 22,50) van Cathy Kelly lees je over de Ierse Michael en Katy die op het punt staan te gaan trouwen. Ook komen de beste vriendin van Katy, Michaels moeder en de bakker van hun bruidstaart voorbij met hun dagelijkse beslommeringen. Het boek belooft weg te lezen alsof je een avond met vriendinnen aan het kletsen bent.

Mijn oudste broer verraste me afgelopen jaar op mijn verjaardag met dit boek van mijn favoriete schrijfster, Cathy Kelly. Zij heeft al vele romans op haar naam staan, welke bijna allemaal een plekje hebben in mijn boekenkast. Kenmerkend voor de romans is dat ze allemaal het leven omschrijven van verschillende vrouwen en hun kringen, in het prachtige Ierland. Je wordt op een beeldende manier meegezogen in de levens van de vrouwen en je ziet hun leefomgeving zo voor je. Dus houd je van een fijne roman, dan is deze schrijfster echt wat voor jou.

How blogs work – Stephanie Duval

Ben jij ook aan het bloggen geslagen of wil je dit graag doen? How blogs work (€ 19,99) is HET boek vol met tips en tricks voor beginnende en ervaren bloggers. Het boek is geschreven door de Belgische Stephanie Duval, journaliste en al meer dan 10 jaar blogger.

Ik heb al meerdere keren in dit boek gelezen, maar steeds met flinke tussenpozen. Ik ben nu zo ongeveer op de helft, dus nog wel even te gaan. Nu ben ik wel van plan het helemaal uit te lezen in een aantal dagen of weken. Mocht je blogger zijn of er mee willen beginnen, dan is dit echt de must read. In principe kun je ook alles wel vinden op internet, maar het is fijn om alles bijdehand te hebben. Ook staan er ervaringsverhalen in van bloggers en die zijn erg inspirerend.

Speciaal voor jou – Cathy Kelly

In Speciaal voor jou maken we kennis met Francesca, Peggy en Lillie die in het gezellige Ierse stadje Redstone wonen. Allen hebben zo hun eigen sores, zo wil Francesca het gezin bijeenhouden, Peggy wil graag de grote liefde ontmoeten en Lillie weet niet of ze met haar grote verdriet om kan gaan.

Daar hebben we mijn favoriete schrijfster weer. Al menigmaal ben ik de afgelopen vijf jaar begonnen in dit boek, maar door concentratieproblemen kwam ik er niet lekker in. Ik begin er nog een keer in, om hem heel rap uit te lezen. Gaat vast lukken!

Binnenkort kun je kennismaken met de overige vier boeken op mijn lijstje.

Welke boeken heb jij op je to read-lijstje staan?

2 Comments

  1. Pingback: Snoezebol | Luistersprookjes van nu - EkeBrouwer.nl

  2. Pingback: Cadeautips voor een eerste verjaardag - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.