Je hebt het vast al eerder gelezen, ik ben een groot voorstander en liefhebber van lezen en voorlezen. Ik wil dolgraag mijn liefde voor lezen overbrengen op mijn zoontjes. Maar hey, soms ben ik ook moe of heb ik echt geen zin om dat ene boek voor de 500e keer voor te lezen. Om dan toch even een relaxmomentje te hebben, zonder dat er direct een tv-scherm voor aangezet hoeft te worden, luisteren we sindskort naar Snoezebol: Luistersprookjes van nu.

Cassettebandjes

Ik herinner me nog van vroeger dat mijn moeder regelmatig een cassettebandje opzette met sprookjes of verhaaltjes. Heerlijk op de bank wegdromen en luisteren. Nu zijn die dingen natuurlijk zowat antiek, maar online zijn goede alternatieven te vinden. Ontzettend leuk dus dat ik Max (en over een tijdje Storm) een soortgelijke jeugdherinnering mee kan geven.

Snoezebol

Snoezebol
Snoezebol

Max en ik mochten kennis maken met de luistersprookjes van Snoezebol. Een stoere sprookjesprinses, dat is precies de juiste omschrijving van Snoezebol. Ze stapt in het leven vol avonturen en ontdekkingstochten. Zo gaat Snoezebol op zoek naar een verdwenen stip van een jurk en komt ze er achter wat konijnen ’s nachts uitspoken. Snoezebol is geen oud sprookje want ze leeft nu. Daarom zijn de verhalen ontzettend herkenbaar en dat is superfijn.

Sprookjesabonnement

Weet je wat zo leuk en superhandig is? Je kunt een sprookjesabonnement nemen op de luistersprookjes van Snoezebol. Als je een abonnement afsluit, krijg je gegevens om in te loggen. In jouw persoonlijke omgeving staat er elke week een nieuw sprookje voor je klaar. Het mooie is dat je elke week een mail krijgt als het nieuwe sprookje is toegevoegd. Ik zou het zelf namelijk anders vergeten, dus dit is ideaal. De sprookjes blijven bewaard in jouw inlogomgeving zodat je ze opnieuw kunt beluisteren. Ook kun je ze downloaden, zodat je niet afhankelijk bent van internet. Het sprookjesabonnement kost € 29,90 voor een jaar, dat is minder dan € 0,60 per sprookje. Geen geld wat mij betreft!

Je kunt op de website van Snoezebol je eerste twee sprookjes nu gratis luisteren. Wij zijn fan, voor als dat nog niet duidelijk was. Het is echt even een wekelijks momentje samen voor Max en mij. Even onthaasten en ontspannen, lekker samen op de bank. En weet je wat ik superfijn vind? ik ben slechthorend en vaak kan ik dit soort dingen dan niet goed verstaan, maar ik hoor gewoon alles luid en duidelijk, zonder dat het irritant hard is. Dus: hup hup, snel een kijkje nemen op de website en ga lekker zitten luisteren!

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.