Ik hoor vaak mensen zeggen die nog nooit wat op AliExpress hebben besteld, dat ze bang zijn voor een miskoop. Dat ze een slecht product krijgen of zelfs helemaal niks. Wellicht ter geruststelling: ik denk dat ik over de 80 items heb besteld en 5 daarvan waren miskopen te noemen. Ontvang je een product helemaal niet, dan kun je door middel van een “dispute” je geld terugkrijgen. Maar terug naar de miskopen, welke producten kun je beter overslaan?

Oorringen

Je kent het vast wel, zo’n prinsessenspeelsetje met zo’n plastic fantastic tiara, oorbellen en andere kitcherige meuk. Deze oorringen passen daar perfect bij, want ze zijn van datzelfde materiaal gemaakt. Dus niet verfijnd zoals het een beetje lijkt op de foto.

Babyoutfit

Op zich zijn er genoeg (soms zelfs lachwekkende) miskopen qua kleding van AliExpress te vinden als je even googlet. Toch dacht ik: “Ach, wat kan er nou misgaan met een leuke outfit voor een baby?” Nou ja, dat de stof als een zweterige trainingspak uit de jaren ’90 voelt? En dan het even breed is dat het lang is? Het printje was wel leuk, maar daar hield het dan ook wel mee op.

Nog meer oorringen

Yes! Nog meer oorringen! Zijn ze niet tof? Iets minder plastic fantastic, maar het gedeelte wat je door je oor steekt brak af toen ik het uit de verpakking haalde. Bij allebei de oorringen. Tja.

Tasje

Dit fijne tasje is klein, handzaam maar heeft toch genoeg ruimte voor een portemonnee, telefoon, sleutelbos en wat make-upjes. Tweemaal bestelde ik hem. Tweemaal ging het hengsel kapot. For no reason.

Douchepuff

Ik vind het erg fijn om me onder de douche te wassen met zo’n lekkere fluffy douchepuff. Maar omdat ik het niet heel erg hygienisch vind om er maanden mee te doen, koop ik regelmatig een nieuwe douchepuff. Toen ik deze op Ali zag werd ik blij. Tien stuks! Voor nog geen drie euro! Ware het niet dat ze zo groot waren als een (kleine) mandarijn…

Deze bovenstaande items moet je dus niet kopen, haha. Maar er is echt een heleboel leuks te koop. Ben je nog steeds een beetje huiverig? In dit artikel leg ik je meer uit over hoe AliExpress werkt.

Wat is jouw grootste miskoop via AliExpress?

3 Comments

  1. Ik lach me geregeld te pletter bij foto’s van mensen die hun duizend maten te kleine Chinese miskopen laten zien, haha. Dat had een goede indicatie kunnen zijn voor de shower puffs. 😉

  2. Pingback: Mijn 9 best gelezen artikelen van 2019 - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.