Als je in verwachting bent, vliegen de uitzetlijstjes voor de baby je om de oren. Ellenlange lijsten, vaak van winkelketens, met items DIE JE ECHT NODIG HEBT! Omdat ik al eerder mocht baren, wist ik natuurlijk al zo ongeveer wat vet handig was en wat ik (vaak ongebruikt) weggegeven of verkocht heb. Tijdens mijn zwangerschap schreef ik al een artikel met aan- en afraders van de befaamde uitzetlijst. In dit artikel lees je meer over welke aankopen ik op dit moment superfijn vind. 

Bugaboo Buffalo 3 Black Frame Limited Edition

Bugaboo Buffalo 3 Black Frame Limited Edition

Een rib uit ons lijf, vooral voor de Miss Budget die ik ben. Maar wat is deze Bugaboo Buffalo 3 Black Frame Limited Edition een fijne wagen! Toen Max een baby was hadden we een tweedehands kinderwagen via Marktplaats, maar dit is wel even een verschilletje hoor. Alsof je in een Audi rijdt in plaats van een Dacia. Je ziet het er niet aan af, maar wij kochten deze rakker ook tweedehands. Via internet stuitten we op een handelaar in tweedehands Bugaboo’s in Den Haag. De twee heren van deze zaak kopen tweedehands Bugaboo’s, knappen ze op en geven bij verkoop ook nog eens garantie. Dit voelde voor ons net even wat fijner als via een particulier.

Wat deze wagen zo fijn maakt?

 • Je kunt hem heel makkelijk met een hand besturen. Dit gaat supersoepel en is er fijn als je een drukke weg over moet steken. Kan ik Max ook nog een hand geven.
 • Ook is de kinderwagenbak lekker groot. Storm heeft nog genoeg ruimte, terwijl we Max al te snel in het wandelzitje moesten zetten, omdat de bak te klein was geworden.
 • De zonnekap kan nog een stukje verder dicht. Er kan dan nog steeds genoeg zuurstof in de wagen komen, maar er priemt dan geen zon in de ogen van je baby. Want geloof mij, die parasolletjes zijn echt een hel.
 • Als je kindje eenmaal klaar is om te zitten, kun je het naar je toe en van je af plaatsen. Helemaal in het begin erg fijn zodat je contact kan maken met je dreumes.

Strandmom Oorfauteuil

Strandmom Oorfauteuil

In de roomtour van de babykamer heb je hem al zien shinen: de superfijne stoel van Ikea. Het was tijdens de nachtvoedingen een fijn ding, maar nu ook nog goed in gebruik als we Storm in slaap voeden of troosten. Ook lees ik er wel eens boekjes in met Max. Zodra we de stoel boven niet meer veel gebruiken, verhuizen we hem naar de woonkamer, want daar past hij ook prima!

Korbell Luieremmer

Korbell Luieremmer

Hoewel ik hard riep dat ik een luieremmer echt onzin was, ben ik zo blij met dit exemplaar! De luieremmer van Korbell is geurloos en supermakkelijk in gebruik. Natuurlijk is het goedkoper om je luier direct in de kliko te mikken, maar met € 24,95 vind ik hem superscherp geprijsd. We doen al een half jaar met de cassettes die erin moeten a € 19,95, dus dat is ook prima te doen!

De beste baby-aankopen van andere moeders

Nu weet je welke items er voor mij uitsprongen, maar hoe zit dat bij andere moeders? Wat vinden hun fijne aankopen? Ik heb “Veldonderzoek” gedaan en dit is de top 10:

 1. Draagdoek of draagzak. De Tula Free to Grow en Ergobaby werden vaak genoemd. Opvallend en een leuke trend dat dragen wint tegenover het gebruik van een kinderwagen!
 2. Wipstoel, wipper of hoe je het ook wilt noemen. Er zijn verschillende varianten voorbij gekomen. BabyBjörn was grote favoriet!
 3. Hydrofiele doeken. Zowel XXL of het normale formaat. Lichtgewicht en gemakkelijk in gebruik.
 4. Kinderwagen, op plaats vier staat hij dan eindelijk!
 5. De box is ook een veelgenoemde favoriet!
 6. De bevestigingsystemen van Maxi Cosi zijn in trek. Denk aan de Easy Base en Isofix.
 7. Babygym, babyboog en speelmatjes. Ik heb ze allemaal even verzameld onder een noemer. De baby’s lijken zich prima te kunnen vermaken!
 8. Cosleeper, want wat vinden veel ouders het fijn om hun kleintje dichtbij zich te hebben.
 9. Voedingskussen, gehaat, maar zeker ook geliefd bij een groot aantal van jullie.
 10. Stokke Tripp Trapp. En dan met name de New Born Set. Een aantal moeders liet zelfs weten dat ze wilden dat ze hem eerder aangeschaft hadden.

Ben jij het eens met deze items of vind je bepaalde dingen echt verschrikkelijk?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.