Ein-de-lijk is ‘ie dan af: de babykamer van het kereltje wat lekker aan het bewegen is in mijn buik! Het duurde voor mijn gevoel enorm lang voordat we de laatste hand konden leggen, maar gelukkig was het moment afgelopen zaterdag daar. Jeroen heeft de stoel in elkaar gezet, een nieuw rolgordijntje, een plank en een lamp opgehangen en ik bevestigde de nieuwe kastknoppen en puzzelde wat met alle decoraties. Lees en kijk snel verder voor het eindresultaat!

Het ledikantje

Wasmand

Je ziet het niet heel goed, maar deze mintgroene draadmand wil ik eigenlijk gaan gebruiken als wasmand. Ik vond het voor nu even leuk om er wat dekentjes half in te draperen. Ik kocht de draadmand bij Leenbakker of Kwantum, een jaar of twee geleden. Het grijswitte dekentje maakte een vrouw van Jeroen’s collega toen ik zwanger was van Max. De twee groene dekentjes zijn te koop bij Zeeman. Het roomwitte dekentje komt van Action.

Het ledikantje

Het ledikantje kreeg ik van vriendin Erica. Het schapenvachtje wat er over gedrapeerd ligt kocht ik een tijd geleden bij Blokker. Het matrashoesje kocht ik bij Zeeman en het dekentje is van Jollein, ik kreeg deze van vriendin Sharon. De kruikenhoezen zijn van Babylook en te koop bij Baby Dump. Het muziekmobieltje wat aan de buitenkant van het ledikantje hangt, heeft hetzelfde printje als het matrashoesje en kocht ik eveneens bij Zeeman. De accessoires op het plankje van Ikea zijn allen van Kwantum.

Luiertas, luieremmer en lampenkapje

Luieremmer

Toen ik deze mintgroene luieremmer zag, was ik op slag verliefd! Hij is van het merk Korbell en ik kocht hem bij Baby Dump.

Luiertas

Om toch ook een beetje toe te geven aan Jeroen zijn smaak, liet ik alle hysterisch gekleurde luiertassen hangen en kocht ik deze van het merk Koelstra. Het is een canvastas met lederen hengsel en er zit een fijn verschoningsmatje bij.

Lampenkapje

Tijdens een struinsessie bij Action viel mijn oog op dit stoere lampenkapje! Helaas zag ik er geen leuk lampenvoetje bij, dus die moeten we nog even ergens scoren.

De commode

De commode

De commode stamt nog uit de babyperiode van Max. Hij is niet helemaal puntgaaf en krasvrij, maar kan nog prima een ronde mee en is te koop bij Ikea.  Boven op het plankje staat een houten letterbord, deze kocht ik bij Zeeman. De grijze slofjes kocht ik toen ik zwanger was van Max bij Prenatal en de panterslofjes zijn verkrijgbaar bij Wibra. Het houten stinkdiertje kocht ik bij Kwantum. Het zwart-witte boxpakje kwam ik tegen bij Zeeman.

Verschoningskussenhoes

Dit verschoningskussenhoes heeft hetzelfde printje als de kruikenzakken in het ledikantje en is dus ook van het merk Babylook wat te koop is bij Baby Dump.

Rekje

Dit rekje kocht ik afgelopen december bij Action. Toen wisten we het geslacht van ons kereltje nog niet, maar ik wist al wel dat ik deze groene kleur in de babykamer wilde gebruiken.

Hydrofielen

Dit draadmandje kocht ik twee jaar geleden samen met de grote draadmand. De voorste drie hydrofielen zijn te koop bij Prenatal. De hydrofiel met het luipaardprintje is van Bondi Beach Baby en verkrijgbaar bij Hydrofieledoeken.nl. Alle andere doeken kocht ik bij Zeeman.

Kastknopjes

Kastknopjes

Toch wel mijn grote trots in deze babykamer zijn deze kastknopjes. Ze zijn van het merk Sass & Belle en ik kocht ze bij Kidzsupplies. Een aankoop die ik normaal niet zo snel zou doen, maar ik moest ze gewoon hebben, haha.

Maxicosibekleding

Niets is vervelender wanneer je baby je Maxicosi onderkotst, vooral als je er geen hoes om heen hebt. Een wijze les geleerd bij Max die last had van Reflux. Ik zoch een leuke hoes met matching zonnekap en vond deze van het merk Dooky en kocht het bij Baby Dump.

Zithoekje

Het zithoekje

Waar we bij Max een eettafelstoel gebruikten voor de nachtvoedingen, was mijn wens nu om een fijne fauteuil voor de nachten te hebben waar je desnoods zelf ook nog een beetje halfslapend zo’n voeding doorkomt. Deze fauteuil kochten we bij Ikea en Jeroen ging toch overstag voor dit gave printje!

Slinger

Deze slinger kreeg ik van de enorm lieve Irma van Irmatennapel.nl. Op de achterkant staan stippellijntjes zodat je de onderkant in een leuk patroontje kan knippen, maar ik vond het zo ook ontzettend leuk!

Wandplankje

En dan last but not least: het zelfde wandplankje als boven het ledikantje met daarop een afbeelding van een kever welke ik kocht bij Kwantum. Daarnaast een echte boekklassieker “Raad eens hoeveel ik van je hou”, deze zat in de kraammand die ik kreeg van collega’s. De messing Libelle kocht ik bij H&M Home en het spiegeltje is mij een beetje een raadsel waar ik dat ook alweer kocht. Het gouden ananasfotolijstje kocht ik bij Action, evenals de afbeelding van bladeren die erin zit.

Dat was hem dan, een blik in mijn grote trots van een babykamer! Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te nemen. Mocht je ook nog bewegend beeld willen zien, dan kun je hieronder de Babykamer Roomtour bekijken via YouTube.

25 Comments

 1. Wat superleuke stoel! Ik heb zelf een Jenny Lund stoel van Ikea. Het leuke is dat je daarvan de hoezen ook nog kunt wisselen. Het kinderkamertje ziet er verder aangenaam rustig uit.

 2. Geesje Westerhof Reply

  Wat een leuke rondleiding zeg top ga nu maar lekker genieten voor dat de kleine man geboren is. Rustig aan doen lieverd denk aan je zelf.
  Groetjes Geesje xx

 3. Wat een heerlijke kamer. Ik vind dat zwartwitte babypakje heel erg leuk.
  Misschien kun je ergens een basis lampenkapvoet kopen en die wit verven. Of mintgroen.

 4. wat ontzettend leuk om mee te kkijken. hier al lang uit de lueirs maar toch leuk om weer eens te zien

 5. Daar is die dan eindelijk! Ik was er al zo nieuwsgierig naar. Wat heb je het mooi ingericht en wat leuk al die dieren details! Ik vind hem heel erg mooi geworden en snap dat je niet kan wachten tot de kleine er is.

 6. Wat een lief kamertje! Ik kan mij voorstellen dat je nu bijna niet meer kan wachten, totdat dat bedje gevuld is

 7. Hor schattig! Ik heb geen baby en dat komt er ook nog of niet maar ik houd zo van deze style.

 8. Echt heel mooi geworden. De kleuren, maar ook de details zoals de knoppen voor de commode. Nu het lampenvoetje nog en je bent klaar. Geeft ook weer wat rust hoop ik.

 9. wat een prachtige kamer!
  alles mooi georganiseerd en op zijn plaats,je hebt ook gekozen voor hele mooie meubelen

  Liefs
  Karlien

 10. Wat leuk ingericht zeg! Als ik weer een baby zou hebben zou ik dit keer ook gaan voor wat meer neutrale kleuren

 11. Wat een leuk kamertje! Wij gaan voor dezelfde commode maar zijn nu wel geïnspireerd door de knopjes. Ik vind ze leuk!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.