Pasgeleden praatte ik je bij over het wel en wee van mijn oudste bloedje Max. Vandaag ga ik los over onze baby, de lieve, kleine Storm. Het zijn een roerige vijf maanden geweest en het is nog volop wennen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het alleen maar genieten is, maar dat doen we ook echt wel.

Pittig

Dan ons onverwachte wonder: Storm a.k.a. Stormpiedepormpie. Storm is vijf maanden oud en de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik het best pittig vind, dit mannetje. Hij is ontzettend lief, leuk en blij, maar hij huilt vaak en dat gaat door merg en been. Zelfs voor een slechthorend persoon als ik. Eerst was het spugen, toen krampjes en nu komen tandjes door. En net als we denken een fijne modus gevonden te hebben, komt er iets anders roet in het eten gooien. We zijn gewoon enorm verpest door het zoete kind dat Max was…

Groei/Slapen/Eten

Groei/Slapen/Eten

Vorige week was ik met Storm op het Consultatiebureau om het te laten wegen en meten. Storm is nu 7.750 gram en 66,5 centimeter. Hij draagt nu bovenkleding in maat 74 en zijn onderkant past nog prima in maat 68.

’s Nachts slaapt Storm sinds enkele weken door. We leggen hem na het avondeten op bed, zo rond 18.00/19.00 uur en maken hem de volgende ochtend wakker rond 7.00 uur.

Storm krijgt 4 a 5 keer op een dag een fles van 180ml. We merken dat er steeds korter tussen de flessen zit, dus zijn het langzaam aan het ophogen naar 210ml. We geven hem, omdat hij zoveel spuugde en krampjes had, Hero Baby 1 Nutrasense Comfort+. Of dit beter helpt dan gewone voeding is altijd maar de vraag, maar om nu weer over te stappen naar andere voeding vonden we ook heftig. Bij vier maanden mag je ook starten met bijvoeden, maar daar wachten we nog even mee. Over het hoe en waarom zal ik binnenkort een artikel plaatsen.

Poepen/Luiers/Badderen

Poepen/Luiers/Badderen

Storm is niet zo goed in het creëren van poepluiers. Dit komt ongeveer eens per vier a vijf dagen voor en hij heeft dan dunne, soms wat groenige ontlasting. De huisarts heeft hiervoor Lactulose voorgeschreven, maar zelfs de hoogste dosering gaf geen resultaat. We laten het daarom hier maar bij.

Voor Storm gebruiken we niet echt een vast merk qua luiers. En ik ben ook niet zo goed in koopjes jagen, dus vaak gris ik een pak mee met de weekboodschappen of als ik toevallig in de Kruidvat of Etos ben. We wisselen dus af tussen Bumblies (eigen merk Plus Supermarkt) en eigen merk van Kruidvat of Etos. Laatst probeerde ik ook de luiers van Jumbo, maar die koop ik niet weer, verschrikkelijk!

In bad of onder de douche gaan lijkt Storm heerlijk te vinden. We doen dit niet zo vaak, omdat ik niet wil dat zijn huidje onnodig uitdroogt. Ook speelt hij nog niet in de modder of zo, dus zo’n 2 a 3x per week vinden wij voldoende.

Opvang/Ontwikkeling

Storm gaat nu sinds een maand naar een gastouder, de geweldige Joke. Hij gaat hier twee dagen per week naar toe, op maandag en donderdag. Dezelfde dagen als Max naar de BSO gaat. Je denkt misschien: “Yo, je bent werkloos, waarom gaan je kinderen naar de opvang??” Ik kan je vertellen dat het niet heel relaxed vacatures zoeken en brieven schrijven is met een vrij onrustige baby om je heen. Tuurlijk slaapt hij ook wel eens, maar ik kan daar helaas niet van op aan. Ook ben ik nog steeds in de veronderstelling dat ik snel weer een baan heb, dus dan is het fijn als de opvang van de kinderen in ieder geval geregeld is.

Ik zit hard na te denken wat ik nog meer over Storm zou kunnen vertellen, haha. Hij stopt graag zijn handen in zijn mond, want zijn ondertandjes doen hun best om door te komen. Ook rolt hij als een malle op zijn buik en weer terug. Hij kakelt veel en ook lachen kan hij best wel, ondanks dat hij ook veel huilt.

Nou, dat was een update over onze lieve pup! Mocht je vaker een update willen lezen, laat het gerust weten!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.