Vanaf deze maand ben ik officieel werkloos. There I said it. Geen “mijlpaal” waar ik ontzettend trots op ben, maar aangezien er doorgaans geen zweem van mysterie om mij heen hangt, neem ik jullie mee in mijn hopelijk korte serie Het leven van een werkloze. Wat kun je verwachten? Mijn ervaringen met het zoeken van een fijne baan en alle dingen die ik daar in tegenkom. Dit alles natuurlijk op een luchtige en tikkeltje sarcastische manier. Er moet tenslotte ook gelachen worden. Are you ready?

Mijn vorige baan

De afgelopen zes jaar ben ik werkzaam geweest in een administratieve functie bij een Jeugdzorginstelling die Pleegzorg aanbiedt in de Provincie Flevoland. Ik ga niet uit de doeken doen over het hoe en waarom van het eindigen van mijn dienstverband. Dat vind ik niet sjiek tegenover mijn werkgever, maar wees gerust: het was geheel vrij van drama en intriges. De afgelopen zes jaar ging ik veelal met plezier naar mijn werk. Eerlijk is eerlijk, zes jaar dag in dag uit hetzelfde werk bood niet heel veel uitdaging. Dus eigenlijk ben ik ook wel een soort van blij dat ik nu gedwongen word om een andere baan te zoeken.

De zoektocht

De zoektocht

Vanaf het moment dat ik wist dat het dienstverband zou eindigen, ben ik als een malle werk gaan zoeken. Ik moet bekennen dat het best een uitdaging is met een baby die vrij onrustig is. We hebben daarom toch een gastouder voor Storm gezocht, waar hij nu twee dagen per week heen gaat. Zo kan ik even twee dagen flink knallen met vacatures zoeken, brieven schrijven en sollicitatiegesprekken voeren. Waar mijn zoektocht tot dusver uit bestond? Talloze vacatures uitgeplozen, tientallen brieven geschreven, een aantal uitzendbureau’s bezocht en wat sollicitatiegesprekken gehad. Ik hoop dat ik met die twee kindloze dagen echt even goed aan de bak kan om optimaal te zoeken en te reageren,

Wat ik precies zoek? Mijn droombaan is content medewerker. In zo’n functie zorg je dat “de voorkant” van een website en Social Media up to date zijn. Eigenlijk wat ik met mijn blog dus ook doe, maar dan voor een bedrijf. Deze functies zijn schaars en daar ik wel de ervaring maar geen opleiding heb, ligt het voor de hand dat ik enorm veel mazzel moet hebben, wil ik voor zo’n functie geselecteerd worden. Daarnaast solliciteer ik op functies als administratief medewerker, een job waarvan ik weet dat ik het kan en dat bied me toch ook wel een stukje zelfvertrouwen en houvast. Iets wat ik echt even goed kan gebruiken, haha.

Tip me!

Heb jij een functie gezien waarvan je denkt dat het bij me past? Wat maximaal drie kwartier tot een uur rijden of met het OV is vanaf Lelystad? Welke voor 24 a 32 uur per week is? Tip me dan gerust! Ook mag je me altijd linken op LinkedIn. Nou, ik ga weer even verder met mijn zoektocht, tot de volgende update!

Author

Na jarenlang enkel sporadisch mascara en een lippenbalsem gebruikt te hebben, heb ik mij sinds begin 2016 ondergedompeld in de wereld van make-up! Verder ben ik 32 jaar, werk ik als administratief medewerker en heb ik naast mijn liefde voor make-up een groot hart voor High Tea's.

3 Comments

  1. Wat balen Eke, dat je je baan kwijt bent. Ik heb het zelf helaas vaak meegemaakt en het blijft pittig. Komt vast weer iets moois op je pad, maar de onzekerheid wat dat dan gaat zijn is killing. Succes met solliciteren!

  2. Succes met de zoektocht Eke! Hier ook net weer een zoektocht begonnen. Vorige week te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd gaat worden. Beetje jammer, maar het is niet anders. Wie weet opent het ook wel weer deuren 😉

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.