Geïnspireerd door de fijne updates die Anouk van Anoukzwager.nl over haar bloedjes geeft, wilde ik jullie ook bijpraten over mijn jochies. We zijn alweer bijna vijf maanden een gezin van vier en ik vertel je alle ins en outs over hoe het gaat met onze zoons. Aanvankelijk wilde ik één artikel schrijven, maar ik splits het op in twee delen. Vandaag is Max aan de beurt! Are you Ready?

Maximus

Laat ik beginnen met onze oudste zoon, Max/Maxi/MaxiTaxi/Maximus of gewoon Apie. Max is nu 4,5 jaar oud en gaat sinds maart naar school. Hij is een jongetje wat altijd even de kat uit de boom kijkt, maar als hij zich ergens veilig voelt, dan kan hij goed loskomen. Hij begint met wat vriendjes te maken maar vind al snel iemand stom als hij afgewezen is door een van zijn klasgenootjes. Over school vertelt hij nooit zoveel, als ik hem vraag hoe het was op school en wat hij heeft gedaan is het standaard antwoord: “Weet ik niet”. Hij gymt het liefst op school of speelt buiten. Knutselen/tekenen en ander gefröbel vindt hij verschrikkelijk.

Zindelijkheid/Eten/Slapen

Zindelijkheid/Eten/Slapen

Max is overdag zindelijk en heeft eigenlijk nooit ongelukjes. ’s Nachts draagt hij een luier, wat vooral komt door onze luiheid om daarin door te pakken. Misschien binnenkort maar eens oppakken, haha.

Tot zijn tweede jaar at Max alles zonder morren. Sindsdien is het elke avond bak. Zolang we geen pizza of pannenkoeken eten, moeten we praten als Brugman om er toch een aantal happen in te krijgen. Hij doet dit uiteindelijk wel, maar echt soepel gaat het niet. Wel eet hij graag rauwkost zoals minitomaatjes, komkommer en paprika, dus dat stoppen we er maar flink in.

Het slapen van Max gaat perfect. Als we hem naar bed brengen lezen we hem nog even voor of dollen we wat op ons bed. Daarna leggen we hem op bed en mag hij nog even een half uurtje spelen. Vaak komt hij dan nog wel een aantal keer naar beneden, maar als je hem naar boven stuurt, doet hij dat ook zonder morren.

Kleding/Kletsen/Hobby’s

Kleding/Kletsen/Hobby's

Max heeft op dit moment kledingmaat 116. Zijn bovenlijf is langer dan zijn benen, dus de broeken worden nog even omgeslagen. Kan hij in ieder geval de winter mee door.

Het is heerlijk om Max te horen kletsen. Dat doet hij namelijk niet bizar veel en soms komen er de grappigste dingen uit zijn mond. Als ik hem corrigeer en Jeroen is niet thuis zegt hij gerust dat hij nu de man in huis is en ik naar hem moet luisteren, haha. Geen idee waar hij deze anti-feministische ideologie vandaan heeft.

Naast dat Max graag buiten speelt, kijkt hij ook dolgraag filmpjes op Netflix. Hij kan er soms al vanaf ’s ochtends vroeg om zeuren. Hij mag als Jeroen of ik aan het koken slaan kijken totdat het eten klaar is. Na het eten mag hij niet meer kijken, behalve op vrijdagavond. Hij kijkt dan graag Buurman&Buurman, Oggy en de kakkerlakken, Tip de Muis en nog vele andere series.

Sinds kort kan Max fietsen zonder zijwieltjes, iets waar we enorm trots op zijn! Gewoon in een keer oefenen gelukt! Ik vind het zelf nog een beetje spannend om met hem te fietsen naar school, maar dat is het wel de snelste weg. Ik moet gewoon even van die a-relaxedheid af en in chillmodus.

Zo, dat was update numero uno! Binnenkort kun je de update over Storm verwachten, Houd mijn website dus in de gaten!

1 Comment

  1. Pingback: Kidsupdate deel 2: hoe gaat het met Storm? - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.