Wij Nederlanders staan bekend om onze gierigheid. Als het goedkoop kan: graag! Niet voor niets zijn winkels zoals Action en Primark zo populair. Eerder gaf ik al een aantal bespaartips en vandaag geef ik je er nog meer. Dit keer zes tips om te besparen op je smartphone.

Smartphone

Bijna iedereen heeft wel een smartphone. Tenzij je onder de tien of boven de tachtig bent, of gewoon digibeet. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven en ik zou zelf niet meer zonder kunnen, of beter gezegd: willen. Stiekem ben ik gewoon hartstikke verslaafd aan mijn smartphone en zou ik mijn gebruik echt wel kunnen minderen. Tot dat moment geniet ik vooral van alle opties die het me bied. Contact met de buitenwereld via Whatsapp en Facebook. Het nieuws volgen via Nu.nl en de regionale omroep. Het checken van mijn banksaldo of even snel een Tikkie betalen. En zo kan ik nog wel tien dingen noemen. Maar hoe zorg je nou dat je niet failliet gaat op een smartphone? Ik geef je zes tips om te besparen op je smartphone.

Zes tips om te besparen op je smartphone

smartphone

Zit je er klaar voor? Om flink wat pegels over te houden? Zodat je lekker uit eten kunt, nog even kunt shoppen of gewoon heel verstandig kunt sparen?

  1. Bedenk of je echt wel dat nieuwste model van je favo merk nodig hebt. Natuurlijk is hij mooier, beter, sneller en weet ik veel wat nog meer, maar een model wat net een jaartje (of twee) ouder is kan er ook vaak nog wel mee door. Die nieuwe is namelijk na een jaar ook gewoon weer hartstikke gedateerd.
  2. Na het lezen van de tip hierboven denk je: joh, als ik een nieuw abonnement afsluit krijg ik toch dat nieuwe toestel? Klopt. Alleen betaal je daar ook flink voor en dan is aan het einde van je abonnementsperiode alsnog die smartphone niet van jou. Verdiep je eens in een goedkoop abonnement, zoals sim only. Scheelt mij al een jaar of vier zo’n € 50,- per maand.
  3. Ja leuk joh, zo’n sim only abonnement, maar mijn smartphone is nu echt aan vervanging toe en ik heb geen honderden euro’s liggen om een nieuwe smartphone te kopen. Snap ik, had ik ook niet direct. Gelukkig heeft mijn werkgever een fiscale regeling waardoor ik voordelig toch een kek model smartphone kon kopen. Vaak kan dit maandelijks verrekend worden met je salaris of kan het in mindering worden gebracht op je vakantiegeld of eindejaarsuitkering. Check ook even of jouw werkgever dit ook heeft!
  4. Als je een beetje duurzaam en recycle-minded bent, overweeg dan een refurbished smartphone. Dit zijn tweedehands smartphones en dat scheelt geld. Ook is het toestel nagekeken en je denkt ook nog een beetje aan het milieu.
  5. Heb je al een smartphone, maar wil je direct besparen? Installeer dan een app die je gebruik van data en belminuten in de gaten houdt. De minuten en data buiten je bundel zijn schrikbarend duur dus dat moet je zien te voorkomen. Vaak kun je ook je bundel maandelijks up- en downgraden, dus als je weet dat er een periode aankomt waarin je meer of minder gaat verbruiken, kun je dat makkelijk aanpassen.
  6. Wees zuinig op je toestel. Plak een screenprotectortje op je scherm (goedkoop te vinden bij Action en AliExpress) en doe een hoesje om je smartphone. Je bent me echt dankbaar als je smartphone uit je handen valt. Geloof me, ik ben ruim ervaren, haha.

Ik hoop dat ik je op weg heb kunnen helpen naar een goedgevulde bankrekening. Mocht jij nog de ultieme bespaartip hebben voor je smartphone, laat het dan weten!

Dit artikel bevat een samenwerking

 

2 Comments

  1. Screenpotectors zijn echt amazing! Zelf heb ik vooral tweede hands telefoons. 🙂 Leuke blogpost!

  2. Pingback: Twee jaar Ekebrouwer.nl: de feiten op een rijtje - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.