Ik was een beetje inspiratieloos wat betreft een nieuw artikel voor deze eerste nieuwe week van 2017. Ik had iets in mijn hoofd met goede voornemens, maar er kwam maar niks uit mij over dat onderwerp. Misschien omdat ik het suf vind om het nieuwe jaar met nieuwe voornemens te beginnen? Waarom niet in april of oktober? Iets waar ik me aan erger. Daarom een artikel met vijf dingen waar ik mij aan erger.

Laat ik wel even voorop stellen dat ik een persoon ben die zich snel ergert aan mensen of situaties. Mocht je na dit artikel denken: “mens, chill!”, bedenk dan dat ik het heel erg uitvergroot en geprobeerd heb met een vleugje humor te brengen (als is de waarheid gevaarlijk in de buurt, haha).

Iemand die beeldend praat

blah blah

Ken je dat? Van die mensen die te uitgebreid en beeldend praten, so annoying! Ik probeer het met een voorbeeld: “En toen zaten we daar aan de rivier met onze voeten in het water, terwijl achter ons de auto’s parkeerden en wij in de verte keken naar die blauwe kerktoren met die roze klok”. Echt. I. Don’t. Care. Maak je punt, hou het vooral kort en vertel wat je te zeggen hebt. Maar laat me niet uren naar jouw overheersende geblaat luisteren terwijl we op die saaie verjaardag in een kringetje zitten met troosteloze hapjes als gevulde eieren en leverworst.

Langzaam verkeer

Verkeer

Verkeer is wel een dingetje voor mij, het gaat mij namelijk nooit snel genoeg. Sowieso vind ik het al vervelend dat er uberhaupt ander verkeer op de weg is, haha. Maar men, dat trage gedonder bij rotondes en kruispunten. Het eeuwige gewacht van een bejaarde, onzekere vrouw of onderdrukte man totdat ze besluiten om wel/niet te gaan rijden. Het liefst zou ik ze een zetje geven, maar daar worden ze vast nog onzekerder door. Of van die mensen die langzaam rijden. Kom op, neem eens een risico en trap dat gaspedaal in! Echt, je kan harder dan 100 op de snelweg, helemaal als je die vrachtwagen of caravan inhaalt. Mijn veelgebruikte kreet in de auto is dan ook: “Toe maarrrrr”. Iets beter dan al die verwensingen die ik uitte voordat Max kon praten, haha.

Mensen in supermarkten

Supermarkt

Ik heb echt een enorme hekel aan boodschappen doen. Niet omdat ik dat an sich niet leuk vind, maar meer de mensen die ronddolen in zo’n winkel. Van die mensen die uitgebreid de verpakking van Honig mix voor Boerenomelet gaan staan bestuderen met hun kar net voor het vak waar jij moet zijn. Dan wacht ik vaak even geduldig in de hoop dat ze mijn aanwezigheid opmerken en denken: “hey, ik sta in de weg. Laat ik mijn kar even verplaatsen”. Maar nee, dat is echt heel erg lastig. Of mensen die bekenden tegenkomen en dan uitgebreid over de ingegroeide teennagel van neef Sjaak gaan ouwenelen, terwijl hun karren, jawel, gruwelijk in de weg staan. Of gezellig met het hele gezin boodschappen doen en niet kunnen beslissen of ze kroketten of kaassoufle’s meenemen. Zelfs Gertje van drie mag meebeslissen. Je snapt nu vast waarom Jeroen de wekelijkse boodschappen doet.

Mensen die geen rekening houden met mijn gehoor

Gehoor

Je weet het inmiddels wel, mijn gehoor is niet al te best. Zonder mijn botverankerd hoortoestel hoor ik hetzelfde als jij zou horen met oordopjes in. Das niet zo veel he? Kan ik huilie over doen, maar ik geniet soms ook heerlijk van de stilte, haha. Wanneer is het dan lastig? Als je van die mensen hebt die op fluistertoon praten. En dat je dan een keer of drie zegt: “Sorry, ik versta je slecht, kun je iets harder praten?” en dit dan niet doen. Ik probeer de Wisperers ook te mijden als de pest, want we zijn geen match. Hoe aardig sommige ook zijn, helaas, ik zal het nooit ontdekken. En echt JE HOEFT ECHT NIET HEEL O-VER-DRE-VEN TE AR-TI-CU-LE-REN, want ik ben wel gewoon vol bij mijn verstand. Gewoon iets harder praten en mij aankijken, that’s all.

Als iemand 50.000 berichten deelt op Facebook

Facebook

Je kent ze wel, die types die geen ene bal te doen hebben en daarom dus maar allerlei berichten delen op Facebook. Vaak is dit je eenzame tante/buurvrouw/vriendin van je moeder of je ietwat rechtse oom/vader/ontspoorde neef. Je ziet berichten voorbij komen met schreeuwende koppen als: “ze pakken alles van ons af, nu ook al zwarte piet!” of “Alle vluchtelingen zijn boeven en naaien ons land”, maar ook pareltjes als: “als je dit bericht deelt genees je een kind met kanker” of “als je dit bericht deelt maak je kans op een miljoen”. Kijk, dat je dit een keertje in een dolle bui doet, prima. Maar als je elke poep en scheet gaat delen van een net overleden artiest, dan begint mijn nijdigheid toe te slaan.

Maar ik blij mezelf kwellen door met deze mensen bevriend te blijven op Facebook. Gewoonweg omdat ik het zielig vind om hen te ontvrienden (maar eigenlijk dat ik niet zit te wachten op de vraag waarom ik ze ontvriend heb). Gelukkig bestaat er een ontvolg-knop. Die schakel ik bij een aantal mensen ook in, om hem na een tijdje weer uit te zetten, en weer spijt te krijgen, haha.

Je beeld van mij zal nu wel erg vertekend zijn, maar ik ben inderdaad een tiepje wat zich snel ergert. Ik vind dat niet zo erg, want verder ben ik echt wel lief hoor.

Ik ben erg benieuwd wat jouw ergert. Laat je een berichtje achter in de comments?

 

 

36 Comments

 1. Hoi

  Leuk artikel weer. Ik erger me ook enorm aan ander verkeer (al het andere verkeer motorloos ook) en boodschappen. Van die vrouwen die al koffie drinken iedere dag bij elkaar en dan ook nog lekker in de weg gaan staan als jij net dat bovenste pakje boter wil pakken. 🙁 lang leven het online bestellen 🙂 verder erger ik me aan mensen die elke kus met hun nieuwe of al eeuwen oude lover op fb moeten zetten en wat ze wel niet met der lieffie, schatje en scheetje gaan doen en hebben gedaan. Pffff mensen hou dat lekker prive IK hoef het in ieder geval niet te weten als ik er niet na vraag 😉

  Dit zijn ze wel een beetje hihi

  Groetjes

 2. Oooo dat boodschappen doen, echt irritant! Mijn man heeft een supermarkt dus hij mag mooi de boodschappen meenemen want ik doe het echt niet 😛

 3. My god wat een mooi artikle Eke. Weet je waar ik mij aan erger aan die mensen die spelletjes dien via Facebook en jou dan honderduizend keer blijven uitnodigen omdat ze het spel anders niet af kunnen maken of het zogenaamd gezellig vinden dat je meedoet. Of wat jij schrijft van die bange poeperts in het verkeer hahahah ja ik kan nog wel even door gaan….maar eerlijk gezegd je schrijft geweldig mooi dank je wel daar voor mijn dag is weer goed. Groetjes

  • Eke Reply

   Wat een lieve reactie! En inderdaad, die spelletjes! Wist je dat je dat zelf uit kunt zetten in Facebook? Krijg je geen meldingen meer. Scheelt een hoop erger-energie, haha.

 4. Mensen die zeuren. Ik doe het zelf ook natuurlijk! Maar mensen die zeuren over van alles en er dan niks aan doen! Bloedirritant. En de wekker, Hihi.

  • Eke Reply

   Oeh, heel herkenbaar! Ook dat het altijd de schuld is van een ander! Al zie ik steeds meer in dat het te wijten is aan intelligentie, dus misschien kunnen ze er wel niks aan doen, haha

  • Eke Reply

   Hahaha, gelukkig heb je je gehoor niet nodig bij bloggen 😀 En zo fijn dat het trage verkeer bij anderen ook een irritatiepunt is. Ik voel me soms zo niet-zen hierin, haha.

 5. Hahaha grappig je ergernissen en ik denk veel heel veel mensen herkenbaar. Ikzelf kan het slecht hebben als mensen voor mij lopen en dan op eens stoppen om rond te kijken ofzo. Stap dan even opzij… En mensen in de sportschool die mer gewichten gooien. Als je het niet normaal kan neer leggen, moet je een lager gewicht pakken egotripper

  • Eke Reply

   Oh ja! Die vallen echt in de categorie “geennotievandewereldomjeheen”-types. Vaak kortpittig, met rugzak en makkelijk windjack. Ik voel een deel twee van dit artikel aankomen, haha.

 6. Wat een feest van herkenning. Ik erger me ook ma-te-loos aan het verkeer. Het was overigens ook exact daarom dat ik mijn vakanties juist niet in de vakantieperiodes plande… zodat ik ín de vakantie kon doorrijden en na de vakantie zelf niet aan hoefde te sluiten. En stiekem is het ook een van de redenen waarom we ver weg van de randstad gaan wonen binnenkort 😉

  En ohja, dat Facebook-delen… brrr. Maar ik heb een heleboel van de notoire delers gewoon op “niet volgen” gezet. Anders dan jij, heb ik daar to-taal geen spijt van, en ik heb geen gezeik van “hey, waarom heb je me ontvriend?”

  Ik erger me zelf overigens aan mensen die hun mening als feiten proberen te voorkomen. Ik probeer me zelf te verdiepen in de onderwerpen waar ik over mee wil praten, maar als iemand zijn mening luid staat te verkondigen en ik weet dat hij geen flauw benul heeft waar hij over praat… Dan ben ik meteen chagrijnig 😉

 7. Pingback: Eke's week: week 1 met Nieuwjaarsdag, taartje eten en verwaarlozing -

 8. Vooral het verhaal van de kar in de supermarkt komt mij zeer bekend voor. Ik durf wel eens karren die echt in de weg staan weg te schuiven en een boze blik te werpen :-).

 9. Hahaha!! Beeldend praten en supermarkt. Kan ik wel zijn. Heel leuk geschreven.

  Ik hou ook van kort en bondig. Wees duidelijk anders val ik onderweg in slaap.

  En dat delen op fb, zucht!!!!

 10. Joris en ik ergeren ons altijd aan de “slow walkers” van de schuivel types die voor je lopen in de stad en dan opeens stilstaan en nog moeten bedenken welke kant ze op moeten. En in de supermarkt.. je karretje rechts zetten om links je spulletjes te pakken… werkt ook heel vervelend hahaha

 11. Ik erger me vooral aan mensen die van die populistische (haat) berichten delen op FB. Dan denk je dat mensen OK zijn, krijg ik dat om m’n oren….

  • Eke Reply

   Oh ja!!!! Ik krijg meteen de behoefte om een deel twee te schrijven, haha

 12. Pingback: 15 dingen die niemand aan je vraagt - EkeBrouwer.nl

 13. At the moment irriteer ik mij het meest aan instagram en dat kut gedoe met dat volgen en ontvolgen wat mensen doen. Of dat ze volgers kopen ‍♀️‍♀️‍♀️

 14. Oh wat haat ik traag rijden in het verkeer! Of mensen die de voorrangsregels niet begrijpen of die hun knipperlichten niet gebruiken als ze van baanvak veranderen..

 15. Ik erger me rot aan mensen die geen rekening met anderen houden. Zo irritant. Oh en je hond uitlaten in de achtertuin, in de zomer vooral, vind ik ook niet cool. Bleh. Wel grappig om te lezen zo.

 16. Wat een herkenbaar lijstje, hilarisch! Al zou ik dat van dat harder praten misschien ook wel fout doen. Ik word dan ineens heel bewust van hoe ik praat en zou denk ik dan automatisch ook langzamer of duidelijker proberen te praten. Heel stom, sorry!

 17. Hahahaha geweldig lijstje!! Vooral dat laatste punt. En domheid vind ik ook irritant, ook al kunnen mensen er geloof ik niets aan doen dat ze als een schaap anderen napraten. Toch stoort het me enorm!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.