Het idee voor het onderwerp van dit artikel spookte al een tijd door mijn hoofd. Het leefde helemaal op door een gesprek wat ik had waarin ik daadwerkelijk uit “moest” spreken hoe mijn leven er uit zou zien als alles mogelijk kon zijn.

Werk

We fantaseren allemaal wel eens wat we zouden doen als we de jackpot van de loterij zouden winnen, maar dat is niet zo zeer de strekking van dit artikel. Het zou natuurlijk wel handig zijn als je financiële vrijheid zou hebben en dat kan een hoop mogelijk maken. Ik neem je mee per onderwerp uit mijn leven hoe ik het anders aan zou pakken. Vandaag over werk!

Werk

Ik werk nu ongeveer vierenhalf jaar als Administratief Medewerker bij een Jeugdzorginstelling. Anderhalf jaar voordat ik aan deze baan begon, had ik via het uitzendburo een klusje voor deze instelling gedaan van een paar weken. Aan het einde van de zomer van 2012 hadden zij opnieuw een klus voor een aantal weken en belden mij of ik dit wilde doen. De aantal weken werden door personeel wat wegging (en de enorme stapels werk die er lagen) telkens verlengd. Uiteindelijk kreeg ik in juni 2013 mijn ooit zo gewenste vaste contract. And we all know how that ended up, zeg maar.

Droombaan?

Maar is dit dan nu echt mijn droombaan? En als ik echt alles kon wensen, zou ik hetzelfde werk dan nog doen? Geen idee. Dat komt niet omdat ik mijn werk, collega’s of wat dan ook niet leuk vind, maar meer omdat werken in combinatie met mijn gehoorverlies ONT-ZET-TEND veel energie vreet. Natuurlijk, iedere baan kost energie en iedereen is moe ’s avonds. Maar stiekem baal ik vaak dat ik niet meer de energie heb om een boek te lezen, met vriendinnen af te spreken en na een druk weekend met veel verplichtingen ik zonder energie aan een nieuwe week begin.

Blog

blog

Genoeg geleuterd, wat zou je dan willen? Ik zou wensen dat ik thuis, op mijn gemakje, deze blog naar een hoger niveau (yak, dat ik ooit deze term zou gebruiken, haha) zou kunnen brengen. Ik ben er namelijk van overtuigd, zonder dit arrogant te bedoelen, dat ik van deze blog een succesvol iets zou kunnen maken. Maar hey, dat kost tijd en energie. Die ik naast drie dagen werken, een leuke man en dito zoon van bijna drie, niet in overvloed heb. Wel zou ik financieel onafhankelijk willen blijven van Jeroen. Niet dat ik denk dat er een scheiding in het verschiet ligt (want je weet wel, together forever), maar omdat ik het gezond vind dat ik mijn eigen geld heb.

Dromen en wensen

Wensen

Dromen en wensen zijn natuurlijk leuk, maar ik weet wel dat ik van niks doen (als in: miljonair zijn en enkel op mijn gat zitten) niet gelukkiger ga worden. Ik ga het komend jaar gebruiken om weer de oude te worden op mijn werk (korte termijn), zodat ik er weer vol voor ga. Fijn voor mijn collega’s en mijzelf. Daarnaast wil ik door heel veel vrije tijd te steken in mijn blog, en deze zo professioneel mogelijk te maken, gaan zorgen voor een stabiele basis. En wie weet waar ik dan in 2018 sta!

Wat zou jij willen doen, als alles zou kunnen op werkgebied?

19 Comments

 1. Ik droom nog steeds van een baan bij de Recherche, maar ook op de ambulance / eerste hulp lijkt me geweldig. Tja met een diploma voor grafisch vormgever komt je er niet mee 😉

  • Eke Reply

   Klinkt supergoed! Maarre, waarom ga je je droom niet gewoon achterna meid?

   • Mijn grootste droom is mijn blog en ons dochtertje 😉 Dus ik wil er nu graag voor haar zijn en ondertussen mijn blog naar een iets beter nivo brengen 😀

 2. Mijn droom is eigenlijk dezelfde als de jouwe. Door een hartaandoening wordt werken voor een baas zeer lastig. Ook ik geloof dat mijn blog een succes kan worden! Nu nog genoeg energie krijgen om erin te steken en wie weet komt mijn droom dan uit!

 3. Ik zou het ontzettend leuk voor je vinden als je je dromen kunt waarmaken en je blog kunt laten groeien! Als alles kon en een dag 60 uur had, wil ik ontzettend graag neurochirurg worden, en om het luchtig te houden groot worden met Blonde Blossom! Malou x

  • Eke Reply

   Oeh, dat klinkt superstoer, neurochirurg! Enne, die blog doe je er dan toch gewoon ff naast 🙂

 4. Maak een moodboard voor het jaar 2017. Misschien dat het helpt.

  Mijn droombaan wacht op mij en die pak ik met beide handen aan. Jij binnenkort ook!!

  xxx

  • Eke Reply

   Dat klinkt als een mooi statement! Moodboards zijn gaaf, alleen steek ik nu liever even mijn tijd in het bloggen, haha

 5. Het is altijd fijn om te dromen…. en de dromen (deels) waar te komen maken. Gewoon kleine stapjes blijven zetten naar je einddoel en wie weet waar je dan nog komt 🙂 zet hem op!

  • Eke Reply

   Ja toch? Zonder dromen is het leven wel heel saai. We werken stug door en zien wel waar het schip strandt.

 6. Ik vind het een mooie en duidelijke blog. Je kan nog zoveel wensen, maar een beetje geluk heb je wel nodig. Ik zou graag iets doen met geluk, in de trant van een blog zou kunnen, maar bijvoorbeeld ‘geluk-trainingen’ geven lijkt me ook wel wat. Een klein woordje, maar zoveel over te leren.

  • Eke Reply

   Leuk idee! En inderdaad, een beetje geluk is handig. Al denk ik dat je met hard werken ook een eind kan komen, paar procent geluk erbij en hoppa!

 7. Pingback: Eke's week: week 4 met een begrafenis, gynaecoloog en tapas - EkeBrouwer.nl

 8. Pingback: Als alles mogelijk kon zijn... deel twee: Privé - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.