Vorige week kon je het eerste deel lezen van Als alles mogelijk kon zijn… Ik vertelde je over wat mijn ideale werksituatie zou zijn en hoe realistisch dit wel of niet was.

Omdat het een heel lang artikel zou worden als ik ook het gedeelte uit mijn persoonlijke leven erbij zou schrijven, heb ik er voor gekozen het op te delen in twee delen. Vandaag kun je lezen wat ik anders zou doen als alles mogelijk kon zijn op het gebied van mijn relatie, vriendschappen, gezin, familie, gezondheid en vrije tijd.

Relatie

Relatie

Jeroen en ik zijn ruim 14,5 jaar samen, waarvan 7,5 jaar getrouwd. Wat mij betreft worden we samen 100 of op zijn minst 85. Wat betreft onze relatie heb ik weinig wensen of behoefte aan verandering. Ik hoop vooral dat deze goed blijft, wat we ook nog voor onze kiezen krijgen de komende 50 jaar.

Het enige wat ik echt jammer vind, is dat we weinig tot geen gezamenlijke interesses of hobby’s hebben. Begrijp me niet verkeerd, ik hoef echt niet avond aan avond samen te kantklossen of te sjoelen. Jeroen houdt ontzettend van sporten en bewegen en ik houd van alles waarbij je niet hoeft te sporten of bewegen, haha.

Ach, we genieten sowieso van heerlijk samen uit eten gaan, dagjes weg met Max en gewoon thuis zijn met zijn drieën en rondscharrelen. Wat mij betreft ben ik een tevreden mens!

Gezin

Gezin

Ik geloof dat mijn vaste lezers het inmiddels wel weten: gezinsuitbreiding is meer dan welkom! Het lijkt ons supergaaf om een groot gezin te hebben met drie of vier kinderen. Op dit moment is de hoop op een groot gezin stukken minder, bij mij in ieder geval. Vooral omdat het krijgen van een tweede kindje niet zonder slag of stoot gaat.

Elke maand hopen we weer dat een zwangerschap ons gegeven is. Op dit moment hebben we een aantal afspraken gehad op de fertiliteitsafdeling en wachten we op een oproep voor een kijkoperatie van mijn buik. De verwachting is dat ik over twee maanden opgeroepen zal worden. Hoe gaaf zou het zijn als ik ondertussen wel zwanger raak? Maar stiekem durf ik daar al niet meer op te hopen. To be continued!

Familie

Familie

Ik kom uit een groot gezin, maar liefst vier broers zijn er voor mij geboren. Ik kijk terug op mijn jeugd als een gezellige maar ook roerige periode. Als alles mogelijk kon zijn zou ik op het vlak van familie meer tijd willen doorbrengen met mijn ouders, broers, schoonzussen, neefjes en nichtjes. Nu ontbreekt vaak de tijd om elkaar veel te zien en ik moet eerlijk bekennen dat ik daarin ook te weinig initiatieven neem. Dit geldt ook voor het gezin waaruit Jeroen komt.

Het lijkt mij echt fantastisch om (meerdere keren) jaarlijks een weekend samen weg te zijn en tijd door te brengen. Wel op voorwaarde dat iedereen de vrijheid heeft om te doen wat hij zou willen, het moet immers geen verplichting worden.

Misschien moet ik gewoon eens beginnen met iets kleins, een etentje plannen met mijn broers bijvoorbeeld. Gewoon, just the five of us. Weet je wat, ik ga ze meteen mailen!

Vriendschappen

Vriendschap

Ik ben gezegend met een aantal ontzettend lieve, leuke en soms hilarische vriendinnen waarmee ik echt te weinig tijd doorbreng. Dus als alles mogelijk kon zijn bracht ik ook met hen veel meer tijd door! Dan waren er bakken met geld om leuke dingen te doen, zoals weekendjes weg, heerlijk eten samen, noem maar op!

Ik zou ze grote boeketten en veel chocola sturen als ze het nodig hebben. Ze lekker mee uit nemen als ze even weg willen uit de dagelijkse sleur en ze kado’s geven om te laten zien hoe dierbaar ze me zijn.

Vrije tijd  

Vrije tijd

Ik denk dat mijn ultieme Als alles mogelijk kon zijn-wens is om meer vrije tijd te hebben. Dat is voor mij echt vrijheid. Hoe zeer ik ook geniet van mijn gezin en werk, hoe lekker zou het zijn als je zelf kon bepalen hoe je je tijd in kan delen? En hoewel ik weinig om geld geef (ik vind het fijn dat we rond kunnen komen en kunnen sparen), zou een mate van rijkdom toch ook wel zijn dat je je geen zorgen hoeft te maken.

Je kan dan bijvoorbeeld dat oh zo gewenste stedentrip met een vriendin zonder morren plannen. Wakker worden en besluiten dat je eens lekker gaat shoppen. Niet hoeven sparen voor die verbouwing van je huis of het vervangen van je auto. Iemand die je huis wekelijks even lekker uitsopt.

Maar zonder financiële vrijheid zou ik het heerlijk vinden om zonder schuldgevoel een dag te lezen. Naar de schoonheidsspecialiste gaan. Een flinke knip- en verfbeurt bij de kapper. Gewoon, tijd voor mezelf zonder dat een ander daarvoor hoeft in te leveren.

Gezondheid

Gezondheid

Op zich heb ik niks te klagen over mijn gezondheid, want ik heb (gelukkig!) geen ernstige aandoeningen. Een minpuntje is mijn slechte gehoor, maar ik weet niet of ik dat beter zou willen hebben als alles mogelijk kon zijn. Het lijkt me namelijk verschrikkelijk als je alles hoort, zoals een snurkende man (geloof me, het is zo fijn dat als je het wel hoort je je gewoon om kan draaien en je er geen last meer van hebt). Ook een koelkast die aanslaat, de wasmachine die centrifugeert, de klussende buurman. Nee, als het zo mag blijven zoals het nu is, dikke prima!

Wat ik wel zou willen is een grote liefde voor sport. Hoe fijn lijkt me dat zeg! Dat je dartel je bed uitspringt om eens lekker een kilometertje of vijf te hollen. Of dat je na je werk fluitend naar huis gaat omdat je na het eten naar de sportschool mag. Je niet kan wachten totdat het weekend is zodat je lekker kan volleyballen met je team. Helaas is er ergens in mijn ontwikkeling iets drastisch misgegaan want ik haat elke vorm van beweging. Fietsen vind ik dan nog wel oké, maar that’s it. Ik ben gewoon zo intens lui dat de tranen in ogen springen. En weet je wat? Als ik nou dol zou zijn op sporten, zou ik ook een topconditie hebben en reteslank zijn! Wie oh wie geeft mij die wonderpil?

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn dromen te lezen. Het was in ieder geval enorm leuk om dit artikel te schrijven. ik ben heel erg benieuwd wat jij zou willen als alles mogelijk kon zijn. Laat je een reactie achter in de comments?

20 Comments

 1. Wat een leuke blog heb je zeg, heb gelijk even oudere artikelen van je doorgespit 🙂 Vond het wel leuk om op deze te reageren want veel dingen zijn herkenbaar haha. Ik heb geen idee wat ik concreet anders zou doen als alles mogelijk zou zijn, denk dat het voornamelijk om kleine dingen gaat.

 2. Mooie dromen!
  Ik ben zelf meer als de helft van mijn leven bij mijn man (en ik ben nu 36).
  Ik wil ook samen 100 worden, of ten minste 85 🙂

 3. Wat een mooi artikel! En wat een mooie wensen! Hoewel ik deel 1 niet gelezen heb, en deze zeer waarschijnlijk net zo vol zal staan als deze, hoop ik dat de wensen die jij ziet komen gaan lukken en de dingen die je geaag zo houd zo blijven! Geniet van het mooie leven:)

 4. Toevallig beantwoord ik je vraag, op mijn blog vandaag 😉 Leuk om jou verdere dromen te lezen en dat je eigenlijk een heel blij en tevreden mens bent. Je laatste stukje over het missen van de sportiviteitsgen, zo herkenbaar. Ik hou ook absoluut niet van rennen, zwemmen, nou ja eigenlijk alle sporten die heel intensief zijn en goed voor de lijn ;-). Daarom ben ik maar gaan golfen, wat de beste zet was in mijn leven. Ik wandel, ik krijg mijn hoofd ermee leeg en ben lekker buiten, ik ben dan een tevreden mens.

 5. Mooie dromen die toch wel realistisch kunnen zijn denk ik. Als koppel hoef je niet de zelfde hobby’s te hebben. Je vult elkaar aan op andere manieren. Wat leuk dat je al zolang samen bent.

 6. Ik hoop zo dat het jullie gegund is, zo’n groot gezin! Tijd voor de familie en vrienden… ook super herkenbaar. Waarom zitten er maar 24 uur in een dag? Leuke tag 🙂

  • Eke Reply

   Ik hoop het ook, al denk ik dat die kans op de natuurlijke weg steeds kleiner zal zijn, mweh. Maar hey, hoop doet leven! En echt he, 48 uur zou beter zijn!

 7. Super leuk om te lezen! Nu was ik ook heel erg a-sportief, maar inmiddels ga ik al 2 jaar 3x per week naar de sportschool ik heb mijzelf gedwongen om sterk te worden. Ik was ook veel te dik dus ik moest wel, en zo ben ik verslaafd geworden aan krachttraining. Ja, het is een stap maar nu een onderdeel van mij leven. En ik voel mij beter dan ooit!

 8. Pingback: Eke's week: week 5 met hard werken, teleurstelling en een gezellige zaterdag - EkeBrouwer.nl

 9. Kijjjk, een jaar geleden en nu ben je zwanger! Superleuk dat het “gelukt” is! Als alles toch eens kon wat ik wou, dan was m’n man wat vaker thuis. Maar aan de andere kant; werken = money = leuke dingen doen = goed voor je relatie dus uiteindelijk moet ik gewoon niet janken, haha…

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.