Misschien interesseert het je geen bal, maar het leek mij leuk om jou te vertellen wat mijn tien meest gebruikte apps zijn. Wellicht ontdek je een leuke app of kun je in de comments onder dit artikel laten weten welke apps jij gebruikt!

Smartphone

Smartphone

Ik ben al jaren een grote Android-liefhebber, dus ik heb natuurlijk dan ook een Samsung Smartphone: de Samsung Galaxy Note 4. Twee jaar geleden heb ik gebruik mogen maken van een I-pad van Apple, maar ik kon er niet mee overweg. Ik denk dat ik daarom ook niet snel zou overstappen naar een Iphone.

Apps

Maar goed, laten we snel doorgaan naar de apps die ik gebruik! Als ik ’s ochtends wakker word, begin mijn “rondje” altijd linksonder: Twitter, Facebook, Instagram, Timehop, Nu.nl, Whatsapp (alleen als er berichten zijn of als ik wat wil versturen), ING, Youtube en Gmail. Als ik tijd over heb, speel ik nog even een spelletje (Candy Crush Soda Saga en BubbleWitch). Laten we ze allemaal even doornemen.

Twitter

Twitter

Mijn eerste tweet (weliswaar onder een ander twitteraccount, die ik nu niet meer gebruik) stamt uit 2009. Ik gebruikte het om op de hoogte te blijven van al het (lokale politieke) nieuws en om te netwerken. Nu gebruik ik het als verlengstuk van mijn website en probeer er af en toe ook iets persoonlijks in te gooien.

Facebook

Facebook

Ik vind Facebook een heerlijk medium om op te hoogte te blijven van familie, vrienden, kennissen, oud-klasgenoten etc. Zo af en toe houd ik een schoonmaakrondje, vaak niets persoonlijks, maar ik vind het wel leuk dat als ik vrienden met je ben op Facebook, dat je af en toe een like uitdeelt of zelf iets plaatst. Ook gebruik ik Facebook voor mijn website, want hier ben ik met mijn beautyblog begonnen. Het startte met een klein groepje bekenden en langzaamaan groeit het.

Instagram

Instagram

Eindelijk begin ik Instagram te begrijpen. Toen ik mijn persoonlijke Instagramaccount veranderde naar een account die bij mijn website past, maakte ik de veelgemaakte fout door heel veel mensen te gaan volgen (en daarna weer te ontvolgen) om zo meer volgers te krijgen. Helaas is karma a bitch want het gebeurt mij nu ook veel dat ik gevolgd word en een paar dagen later weer ontvolgd, haha. Maar het gebruik van Hashtags begin ik steeds beter te snappen en dat levert veel likes op, altijd leuk!

Timehop

Timehop

Je kent het fenomeen wellicht al van Facebook: je krijgt elke dag te zien wat je de jaren daarvoor op de zelfde datum plaatste. Timehop is een app die dat van al je social media-kanalen bijhoudt, erg leuk dus. Ook foto’s die naar je geappt zijn worden hierin weergegeven. Ik vind het vooral leuk om herinnerd te worden aan de babytijd van Max, hoe cliché, maar de tijd gaat zo snel!

Nu.nl

Achterklap

Ik was altijd best wel een nieuwsjunkie. Sinds dat we Max hebben is dit stukken minder. Alsof ik mij wil afschermen van alle shit in de wereld. Ik weet wel wat er gaande is, maar de details dan weer niet, dat werk. Wel ben en blijf ik dol op showbizznieuws, dus de Achterklap sla ik nooit over. Ik kan je precies vertellen wie met wie gaat, of juist niet meer. Wie er bevallen is of zwanger, ga zo maar door.

Whatsapp

Whatsapp

Kun je je voorstellen dat we leefden in een wereld zonder whatsapp? Ik bijna niet meer. Het is zo handig! Doorgeven aan collega’s dat je later bent. Eindeloos appen met een vriendinnengroep. Een leuke uitspraak van Max naar mijn vader appen. Foute grappen naar mijn broers. Ik houd ervan!

Mijn ING

Mijn ING

(Bron foto: LetsGoDigital)

Ook de app van Mijn ING vind ik er een in de categorie: “hoe deden we het ooit zonder!”. In een oogopslag je saldo checken. Even kijken of dat ene bedrijf al heeft afgeschreven. Snel wat overmaken naar de persoon die nog geld van je krijgt. Je weet direct of je iets kan kopen of het beter nog even uit kan stellen, zo fijn!

YouTube

Youtube

Sinds dat ik zelf video’s maak en plaats is dit een favo app. Ik kan meteen zien hoeveel mensen mijn video hebben bekeken en hoeveel abonnee’s ik heb. Ook kan ik makkelijk reageren op reacties die krijg. Ik kijk zelf nauwelijks video’s via mijn telefoon, ondanks dat ik een belachelijk groot toestel heb. Mijn laptop is my friend, haha.

Gmail

screenshot_2016-11-29-13-51-46

Tja, wat kan ik voor spannends vertellen over mijn mail, niet zo heel veel toch? Ik vind het een fijn communicatiemiddel, alhoewel ik grotendeels nieuwsbrieven krijg die ik toch weer direct delete. Wel mail ik gedurende de dag af en toe met Jeroen, hij kan op zijn werk als docent niet met zijn telefoon bezig zijn, dus mailen we af en toe. Op zondag vind ik het ook altijd leuk om de folders van Trekpleister en Kruidvat te bekijken, die krijg ik per mail binnen.

Spelletje

Candy Crush

Als laatste, een app die ik gebruik als ik me verveel of als ik een film o.i.d. zit te kijken die niet al mijn aandacht vereist: de apps van King en in het bijzonder Candy Crush Soda Saga. Heerlijk dom spelletjes spelen kan soms zo fijn zijn!

Ik ben heel erg benieuwd welke apps jij veel gebruikt! Laat je het weten in de comments?

13 Comments

 1. Vooral de social media apps gebruik ik heel veel (facebook, instagram / snapchat) en natuurlijk Whatsapp!

 2. Timehop is een goede tip! Moet ik ook eens downloaden. Twitter vergeet ik steeds vaker eerlijk gezegd maar instagram gebruik ik dan wel weer vaak!

  • Eke Reply

   Ik merk zelf niet echt wat van een effect van twitter, ben er nog niet zo lang (voor mijn blog dan) mee begonnen, maar krijg nauwelijks reacties of volgers, haha. Enne, Timehop is een echte aanrader hoor!

 3. Ik gebruik erg veel socialmedia (instagram, facebook, whatsapp, twitter en pinterest) verder heb ik ook nog een paar spelletjes voor als ik me verveel!

 4. Die bankapp is echt geweldig hé, eindelijk overal een overzicht hebben en betalingen uitvoeren zonder dat je dat bakje ervoor nodig hebt.

 5. Pingback: Eke's week: week 49 met Sinterklaas deel twee, gourmetten en buikgriep! - EkeBrouwer.nl

 6. Dit overzicht had mijn overzicht kunnen zijn! Alleen mist de simcity en Canva nog! Leuk lijstje!

 7. Pingback: Een ode aan mijn alles - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.