Voordat ik uitgebreid mijn ervaringen ga vertellen over mijn Brazilian Wax, wil ik even een TMI-alert (Too Much Information) geven. Deze is vooral voor mijn nieuwsgierige broers, (schoon-)ouders en andere preutse familieleden en vrienden. Wil je niks weten over mijn down under, skip dit artikel dan maar en ga lekker de krant lezen of een puzzel maken.

naked-girl

Model

Vorige week vertelde ik jullie over mijn eerste Spray Tan en jullie herinneren je vast Joyce nog wel, de leuke eigenaresse van Tan Francisco. Omdat zij meer diensten wil aanbieden dan Spray Tan, volgt zij een opleiding tot Wax Specialist. Ik mocht haar model zijn voor haar les in Brazilian Waxen. Voor het geval dat je niet weet wat een Brazilian Wax is: het is het harsen/waxen van je onderkantje, schaamstreek, vayaya of hoe je het ook wilt noemen. You get it?

Voorbereiding

En ook deze behandeling vergt weer wat voorbereiding. Het is niet zo makkelijk hoor, om er knap bij te lopen 😀

Je haartjes dienen namelijk wel wat langer te zijn. Tussen de 0,5 en de 1,5 cm ongeveer. Dat betekent, als je normaal gewend bent om alles bij te houden, je dit dus zeker 1,5 tot 2 weken niet hoeft te doen. Back to the ’70s, darling! Verder is het belangrijk dat alles fris en schoon is en je comfortabele kleding draagt voor afterwards. Ook hoeft het niet ingesmeerd te zijn met een lekker lotionnetje en is het fijn om 2 dagen van te voren even te scrubben zodat ingegroeide haartjes wat losser komen.

De behandeling

Voor de behandeling krijg je de tijd om je zelf even op te frissen en rustig uit te kleden. Daarna kan het spektakel beginnen. Er werd gebruik gemaakt van filmhars. Zelf was ik bekend met harsstrips voor mijn gezicht, maar dit is hars waar geen strip voor nodig is om deze te verwijderen. met een speciale techniek kun je de hars vastpakken en lostrekken. Het harsen begint aan de buitenkant en gaat zo steeds verder naar het midden toe.

En daarna?

Draag de 24 uur erna even losse kleding. Die skinny jeans dus even niet en dat kittige kanten stringetje mag ook even terug de kast in. Skip de zonnebank of zonlicht maar even voor een dag of twee en begin rond die tijd met rustig scrubben. En smeer de boel lekker in met sudocreme als het wat gevoelig is.

Mijn ervaring?

Auw. Heel. Erg. Veel. Pijn. Serieus, ik vond mijn persweeën beter te doen (en echt, dat was ook best wel een traumaatje voor mij), maar dat was ook zo gepiept.

Nee, ik geloof niet dat ik de persoon ben die nu bij iedereen een Brazilian Wax gaat aanbevelen, want het deed ondanks de goedbedoelde ademhalingsoefeningen, echt mega veel pijn.

Nu had ik ook de “mazzel” dat Joyce op mij oefende en tja, als je dit voor het eerst doet, met een toch wel speciale techniek, dan gaat het niet razendsnel. Dus wellicht gaat het normaal stukken sneller en sta je ook minder stil bij de pijn. Ook hoorde ik van iemand die dit vaker ondergaan heeft, dat de eerste keer het meeste pijn doet, het zal minder worden. Ik heb nog niet genoeg moed verzamelt om dit weer te ondergaan, maar hey, ik hoef ook al 3 weken amper te scheren, dus dat vind ik echt wel een hele grote pré. Ook liet Joyce weten een verdovende creme te hebben gevonden. Wie weet. Ooit. Als ik de pijn vergeten ben.

Heb jij wel eens een Waxing gehad? Of ben je nieuwsgierig? Laat een reactie achter in de comments!

34 Comments

 1. Hoi Eke! Het klopt dat de eerste Brazilian/Hollywoodwax het gevoeligst is. Daarna komen de haartjes zachter terug. Na gemiddeld drie keer waxen zijn alle groeicicly ondervangen en heb je optimaal plezier van je ‘hairlessness”. 🙂

 2. au au au…..ik denk dat ik scheren dan toch minder erg vind. Bikinilijn harsen prima, maar de rest! Ik pas. ( Respect dat je het hebt aangedurfd! )

  • Ik ben het best wel met je eens, Hilde, hahaha. Ik prentte mezelf in dat het echt niet zoveel pijn zou doen en dat ik geen mietjes was enzo. Uhuh.
   Maar ik vond wel het langdurige gladde resultaat erg fijn!

 3. Wauw, respect!! Ik heb wel een keer de bikinilijn laten harsen en ik vond het wel superrelaxt dat ik daarna een paar weken scheervrij was. Maar brazilian is net even wat meer toch? aiaiaia…

  • Eke Reply

   Dat is ook enorm relaxt, maar the full shizzle was toch even minder, hahahaha.

 4. Het lijkt mij wel wat! Ik heb gelukkig heel licht, dun haar. Maar lijkt mij heerlijk om even niet te scheren en alle irritatie die daar bijkomt kijken.

  • Moet zeggen dat het niet helemaal irritatievrij was hoor. Ook nu kreeg ik wat bultjes. Maar ik denk dat als je het vaker zou doen, het dan ook minder zal zijn.

 5. Het heeft er echt mee te maken wie het bij je doet. Ik heb een adresje gevonden waarbij het echt niet pijn doen. Alleen zij mag het nog bij mij doen. Want plaatsen waar de zon niet schijnt zijn nou eenmaal erg gevoelig en daar moet voorzichtig geharst worden. Rondom je cyclus is je huid ook gevoeliger, dat is ook een tip om te onthouden mocht je ooit weer durven.

  • Eke Reply

   Ik denk dat het niet meezat dat Joyce op mij moest oefenen. Voor mij niet, maar voor haar ook niet. Ik ga nog even moed verzamelen. De komende 5 jaar ofzo, hahaha.

 6. Oh God, ik ben net enkele weken aan het twijfelen om voor het eerst een afspraak te maken lees ik dit! Hahaha, ik weet niet of ik nu nog wel durf door te zetten 😉 ben heel benieuwd of het resultaat lang mooi blijft bij jou!

 7. Hoi Eke,. Ik heb ooit mijn benen en de bikinilijn laten harsen, maar dat was eens maar nooit weer. De benen vielen nog wel mee, vooral de onderbenen. De bovenbenen en dan vooral de binnenkant deden ontzettend pijn. De bikinilijn… daar heb ik een trauma van. Het bloedde helemaal, allemaal van die kleine bloedinkjes waar de haren hadden gezeten. Kennelijk heb ik een erg gevoelige huid. Ik wist dat natuurlijk al, maar dat het zó erg was had ik niet verwacht. Nu scheer ik helemaal niet meer, want als je ouder wordt krijg je van die dikke plekjes op je huid en dan kan je die openhalen met een scheermes. Echt niet leuk. Ik heb nu een Depilator, die scheert niet, maar trilt de haartjes er van af. Die kun je bijvoorbeeld ook gebruiken voor je wenkbrauwen of, zoals ik, voor je oksels. Ik heb ook ooit zo’n Epilady gehad, maar daar heb ik nu nog littekens van op mijn benen, omdat die er de haren gewoon uit”rukt”!

 8. Ik heb wel vaker een brazilian wax gehad bij Delete Waxing. Eerste keer doet idd het meeste pijn daarna is het echt pieces of cake…. ik laat mijn armen ook waxen, maar ik zeg altijd…. ik doe liever 10x down under dan 1x mijn armen! Dat doet echt veel pijn!

  • Eke Reply

   Ik zit er steeds vaker aan te denken om het nog maar eens uit te proberen. Even doorbijten, haha

 9. Pingback: Oud en Nieuw - EkeBrouwer.nl

 10. Brrrr haha. Ik wil mijn benen laten laseren! Kost wat, maar dan heb je ook wat. Nu eerst nog doorsparen…

 11. Haha je alert aan het begin is erg leuk 🙂 Ik geloof nie t dat ik dit zelf aan zou durven. Heb daar de boel ooit laten laseren en dat deed echt zo’n pijn!! Helaas is het na verschillende laserbehandelingen bij mij nog niet weg dus ik hou het voortaan lekker bij een scheermesje haha

 12. Nou, da’s ook wat… Mij lijkt het ook wel handig om te doen met de bevalling in ‘t vooruitzicht. Lig je er toch nog een béetje normaal bij, haha. Knap dat je het hebt gedaan en succes met de traumaverwerking!

 13. Whahaha nou ik was serieus aan t overwegen het te laten doen voor de bevalling. Maar na het lezen van jouw verhaal denk ik… never mind.

 14. Ik heb het ooit eens zelf geprobeerd, maar the pain, the horror!!! Nooit meer! 😉 misschien laseren is nog een optie 🙂

 15. Ik zou het graag een keer doen, maar durf het niet goed. Heb wel eens gelezen dat je vooraf sowieso ook wel een paracetamolletje of twee naar binnen kunt werken, dat zou ook schelen. Ik vind je in ieder geval dapper!

 16. Mijn benen hem ik wel eens laten waxen en dat viel wel mee, maar een BW laat ik toch maar even aan mij voorbij gaan

 17. Ohhh dit voelt zoo pijnlijk!! Ik heb het wel eens gedeeltelijk geepileerd, maar dat was al pijnlijk.. Ik zou het wel doen, ook al is het maar om eens gedaan te hebben! Leuk artikel weer.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.