Voordat ik uitgebreid mijn ervaringen ga vertellen over mijn Brazilian Wax, wil ik even een TMI-alert geven. Ben je wat preuts aangelegd en zit je niet te wachten op gedetailleerde informatie, skip dit artikel dan en ga lekker een puzzel maken, lekker een potje Diamond Painten of de krant lezen. Wil je wel mijn eerlijke mening weten over mijn ervaringen met Brazilian Wax? Ik vertel je er alles over!

Model

Eerder kon je al lezen over mijn eerste ervaring met Spray Tan. Joyce, de eigenares van Tan Francisco, wilde haar diensten uitbreiden en volgde daarom een opleiding tot Wax Specialist. Voor deze opleiding had zij per lichaamsdeel een model nodig en ik mocht haar model zijn voor haar les in Brazilian Wax. 

De behandeling

De behandeling
De behandeling

Mocht je nog niet weten wat een Brazilian Wax exact is, dan ga ik je dat even uitleggen. Een Brazilian Wax is het weghalen van de haren down under met wax. Hiermee bedoel ik de venusheuvel, bikinilijn, schaamlippen en bilnaad. Alles daar dus. Indien je dat wenst kun je een streepje/driehoek/bliksemschicht laten staan, maar het is niet zoals vele denken enkel het weghalen van de haartjes op de bikinilijn. Het weghalen van de haartjes gebeurt door wax of hars, in mijn geval filmhars. Dit wordt op de te ontharen plekken gesmeerd en daarna eraf getrokken zodat haartjes en dode huidcellen er in een ruk afgetrokken worden.

Voorbereiding en nazorg

Een Brazilian Wax vergt het een en ander aan voorbereiding. Tja lieve lezers, het kost een beetje moeite om er knap bij te lopen, haha. Wat belangrijk is, is dat je wel wat haargroei hebt op het te waxen lichaamsgedeelte. Je haartjes dienen tussen de 0,5 en 1,5 cm lang te zijn. Concreet: je hoeft je anderhalf tot twee weken niet te scheren of epileren. Back to the ’70s, darling! Verder is het belangrijk dat alles fris en schoon is en je comfortabele kleding draagt voor afterwards. Om ervoor te zorgen dat de wax alle haren en huidcellen meepakt, is het verstandig om je even niet in te smeren met bodylotion, voor hoever je dat al deed in je schaamstreek… Wil je die ingegroeide haartjes ook weg hebben, scrub dan twee dagen van te voren als je dat prettig lijkt.

Na de behandeling is het verstandig om even wat losse kleding te dragen. Vergeet die skinny jeans en dat kittige kanten stringetje, je mag gewoon even lekker in iets comfortabels. Ga ook de twee dagen na de behandeling niet onder de zonnebank of in de zon en begin rustig met wat scrubben om te zorgen dat er geen haartjes ingroeien. Blijft het allemaal wat gevoelig? Sudocrem is de oplossing!

Mijn ervaring en conclusie

Mijn ervaring en conclusie
Mijn ervaring en conclusie

Het is natuurlijk wel een dingetje, je vayaya opengooien voor een vreemde. Maar een beetje kundig Wax Specialist zorgt dat je je op je gemak voelt. Voordat de behandeling begint krijg je de tijd om je even op te frissen en rustig uit te kleden. Zodra je op de behandeltafel ligt en je je op je gemak voelt, kan er begonnen worden. In mijn geval werd er gebruik gemaakt van filmhars. Voor deze hars is er geen strip nodig om op de hars te plakken. Door een speciale techniek tijdens het aanbrengen, kan de Wax Specialist de hars vastpakken en lostrekken. Het harsen begint bij je bikinilijn en op deze manier wordt er van buiten naar binnen gewerkt, net zo lang totdat er geen haartje meer te bekennen is.

Misschien denk je nu: “Leuk joh, maar vertel nu eens hoe het voelt?” Tja, ik ga er geen doekjes om winden. Het doet pijn. Wat mij betreft te veel pijn om te herhalen (en toch ging ik een aantal maanden later nog een keer). Ik beval nog liever, dan dat ik een Brazilian Wax onderga. Aan de Wax Specialist lag dit zeker niet, ondanks dat het misschien niet handig was om als oefenmodel het voor het eerst te ervaren. Ik vond de wax er af trekken, en dan helemaal bij de schaamlippen echt te pijnlijk. Toch liet ik het nog een keer doen, maar ook dit keer vond ik het niet te harden. Een kennis liet weten dat het minder gevoelig zal zijn naarmate je het vaker doet, maar ik geloof niet dat ik dat wil uittesten, haha.

Heb jij een hogere pijngrens dan dat ik heb, dan zou ik het zeker een keer uitproberen. Ik weet namelijk zeker dat het echt gemakkelijker is dan scheren.

Heb jij wel eens een Brazilian Wax gehad? 

37 Comments

 1. Hoi Eke! Het klopt dat de eerste Brazilian/Hollywoodwax het gevoeligst is. Daarna komen de haartjes zachter terug. Na gemiddeld drie keer waxen zijn alle groeicicly ondervangen en heb je optimaal plezier van je ‘hairlessness”. 🙂

 2. au au au…..ik denk dat ik scheren dan toch minder erg vind. Bikinilijn harsen prima, maar de rest! Ik pas. ( Respect dat je het hebt aangedurfd! )

  • Ik ben het best wel met je eens, Hilde, hahaha. Ik prentte mezelf in dat het echt niet zoveel pijn zou doen en dat ik geen mietjes was enzo. Uhuh.
   Maar ik vond wel het langdurige gladde resultaat erg fijn!

 3. Wauw, respect!! Ik heb wel een keer de bikinilijn laten harsen en ik vond het wel superrelaxt dat ik daarna een paar weken scheervrij was. Maar brazilian is net even wat meer toch? aiaiaia…

  • Eke Reply

   Dat is ook enorm relaxt, maar the full shizzle was toch even minder, hahahaha.

 4. Het lijkt mij wel wat! Ik heb gelukkig heel licht, dun haar. Maar lijkt mij heerlijk om even niet te scheren en alle irritatie die daar bijkomt kijken.

  • Moet zeggen dat het niet helemaal irritatievrij was hoor. Ook nu kreeg ik wat bultjes. Maar ik denk dat als je het vaker zou doen, het dan ook minder zal zijn.

 5. Het heeft er echt mee te maken wie het bij je doet. Ik heb een adresje gevonden waarbij het echt niet pijn doen. Alleen zij mag het nog bij mij doen. Want plaatsen waar de zon niet schijnt zijn nou eenmaal erg gevoelig en daar moet voorzichtig geharst worden. Rondom je cyclus is je huid ook gevoeliger, dat is ook een tip om te onthouden mocht je ooit weer durven.

  • Eke Reply

   Ik denk dat het niet meezat dat Joyce op mij moest oefenen. Voor mij niet, maar voor haar ook niet. Ik ga nog even moed verzamelen. De komende 5 jaar ofzo, hahaha.

 6. Oh God, ik ben net enkele weken aan het twijfelen om voor het eerst een afspraak te maken lees ik dit! Hahaha, ik weet niet of ik nu nog wel durf door te zetten 😉 ben heel benieuwd of het resultaat lang mooi blijft bij jou!

 7. Hoi Eke,. Ik heb ooit mijn benen en de bikinilijn laten harsen, maar dat was eens maar nooit weer. De benen vielen nog wel mee, vooral de onderbenen. De bovenbenen en dan vooral de binnenkant deden ontzettend pijn. De bikinilijn… daar heb ik een trauma van. Het bloedde helemaal, allemaal van die kleine bloedinkjes waar de haren hadden gezeten. Kennelijk heb ik een erg gevoelige huid. Ik wist dat natuurlijk al, maar dat het zó erg was had ik niet verwacht. Nu scheer ik helemaal niet meer, want als je ouder wordt krijg je van die dikke plekjes op je huid en dan kan je die openhalen met een scheermes. Echt niet leuk. Ik heb nu een Depilator, die scheert niet, maar trilt de haartjes er van af. Die kun je bijvoorbeeld ook gebruiken voor je wenkbrauwen of, zoals ik, voor je oksels. Ik heb ook ooit zo’n Epilady gehad, maar daar heb ik nu nog littekens van op mijn benen, omdat die er de haren gewoon uit”rukt”!

 8. Ik heb wel vaker een brazilian wax gehad bij Delete Waxing. Eerste keer doet idd het meeste pijn daarna is het echt pieces of cake…. ik laat mijn armen ook waxen, maar ik zeg altijd…. ik doe liever 10x down under dan 1x mijn armen! Dat doet echt veel pijn!

  • Eke Reply

   Ik zit er steeds vaker aan te denken om het nog maar eens uit te proberen. Even doorbijten, haha

 9. Pingback: Oud en Nieuw - EkeBrouwer.nl

 10. Brrrr haha. Ik wil mijn benen laten laseren! Kost wat, maar dan heb je ook wat. Nu eerst nog doorsparen…

 11. Haha je alert aan het begin is erg leuk 🙂 Ik geloof nie t dat ik dit zelf aan zou durven. Heb daar de boel ooit laten laseren en dat deed echt zo’n pijn!! Helaas is het na verschillende laserbehandelingen bij mij nog niet weg dus ik hou het voortaan lekker bij een scheermesje haha

 12. Nou, da’s ook wat… Mij lijkt het ook wel handig om te doen met de bevalling in ’t vooruitzicht. Lig je er toch nog een béetje normaal bij, haha. Knap dat je het hebt gedaan en succes met de traumaverwerking!

 13. Whahaha nou ik was serieus aan t overwegen het te laten doen voor de bevalling. Maar na het lezen van jouw verhaal denk ik… never mind.

 14. Ik heb het ooit eens zelf geprobeerd, maar the pain, the horror!!! Nooit meer! 😉 misschien laseren is nog een optie 🙂

 15. Ik zou het graag een keer doen, maar durf het niet goed. Heb wel eens gelezen dat je vooraf sowieso ook wel een paracetamolletje of twee naar binnen kunt werken, dat zou ook schelen. Ik vind je in ieder geval dapper!

 16. Mijn benen hem ik wel eens laten waxen en dat viel wel mee, maar een BW laat ik toch maar even aan mij voorbij gaan

 17. Ohhh dit voelt zoo pijnlijk!! Ik heb het wel eens gedeeltelijk geepileerd, maar dat was al pijnlijk.. Ik zou het wel doen, ook al is het maar om eens gedaan te hebben! Leuk artikel weer.

 18. Leuk om dit eens te lezen Eke. Ik zat er toevallig over na te denken om dit voor de bevalling te laten doen. Maar ik ben bang als ik het gedeelte over pijn lees, dat ik misschien spontaan ga bevallen? hahah… het bijhouden van je vayaya valt niet mee als je zwanger bent…

  • Eke Reply

   Ik snap je gedachten voor dichterbij de bevalling, want het is geen doen, dat scheren, haha. Alleen die pijn….

 19. Pingback: Opgelicht door ontharingskliniek? - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.