Het is vrijdagavond 20 december. Ik plof op de bank na een supergezellig etentje van mijn werk. Op standje half comateus scroll ik door mijn Instastories en mijn oog valt op een nieuwsbericht van Omroep Brabant. Geplaatst door mijn neef die daar werkt. Het gaat over gedupeerden van een ontharingskliniek, brandwonden en schimmelinfecties worden genoemd. En de naam van de ontharingskliniek waar ik sinds een maand of 14 onder behandeling ben.

Just Wellness

In de zomer van 2018 zie ik op Facebook advertenties van Just Wellness, een ontharingskliniek. Zij bieden betaalbare pakketten aan voor het ontharen van lichaamzones door middel van OPT-behandeling. OPT ( Optimum Pulse-light Technology ) is een ontharingsmethode die werkt via lichtpulsen. Er ontstaat warmte waardoor de haarzakjes verschroeien. Het is een verbeterde en meer geavanceerde techniek dan IPL-ontharen en het belooft pijnloos te zijn.

Op de website is te lezen dat je binnen een jaar tot anderhalf haar-vrij zou moeten zijn. Mochten je haartjes hierna toch terug groeien, dan mag je de rest van je leven terugkomen voor herhaalbehandelingen. Dit vind ik veelbelovend klinken. Geen gedoe meer met scheermesjes of waxen en altijd zeker van onthaarde lichaamsdelen. Ik besluit een afspraak te maken bij Just Wellness Alkmaar voor een intake en een eerste behandeling en kies ervoor om oksels, schaamstreek en mijn benen te laten behandelen. Kosten: € 247,-.

Het resultaat

Het resultaat

Op dit moment heb ik twaalf behandelingen achter de rug en zie ik op mijn benen wel wat kale plekjes, maar ik denk dat ik nog wel even een paar behandelingen te gaan heb. Maar ja, daar kan ik denk ik naar fluiten. De website is offline gegaan en ik weet dus niet of mijn afspraak van 4 januari doorgaat. Inmiddels heb ik mij aangemeld voor een Facebookgroep met andere gedupeerden. Hierin lees ik verhalen van mensen die al drie jaar bezig zijn, zonder effect, maar ook succesverhalen. Ook de schrijnende brandwonden komen voorbij. En dat rare plekje bij mij, is dat ontstaan door het scheren of toch iets wat ik heb gekregen door de behandelingen?

Een hoop vragen, maar weinig antwoorden. Er wordt gesproken over een mogelijke doorstart. Zal ik dan mijn behandelingen hervatten? Of is het toch beter om te stoppen? De verhalen zijn er wisselend en ik vind het lastig op welke ik kan vertrouwen. Ik heb er immers wel bijna € 250,- in gestopt en dat is best veel geld. Maar dat rare plekje zit me ook dwars. Komen er daar meer van? In hoeverre is het dan schadelijk, deze behandelingen? Iets waar ik sowieso veel kritischer naar had moeten kijken voordat ik dit bedrag uitgaf…

Ik ga me er de komende tijd maar even mee bezig houden en besluiten waar ik goed aan doe.

Wat adviseer jij?

2 Comments

 1. Wat ik je adviseer?
  Ga naar een huidtherapeut, betaal wat meer. Dan loop je geen gevaar.
  De meisjes die er werkten worden niet eens betaald. Denk dat hier niemand aan mee moet willen helpen.
  3 jaar geleden heb ik dit al voorspeld (ik ben zelf schoonheidsspecialiste). Hij heeft hier heel goed over nagedacht… heel veel geld gevangen en dan falliet.
  Ipl kan doen kijken of je ervan komt, stop er maar een paar maanden mee dan Zul je zien dat alles terug komt…
  Succes met je beslissing..

 2. Soms is het wereldje dan ineens heel klein. Ik hoorde de nieuwsberichten hierover een tijdje terug, maar niemand in mijn omgeving had ermee te maken. Tot nu dan. Wat een tegenvaller. Denk je een goede beslissing te hebben genomen met vertrouwen in de kliniek, kom je zo bedrogen uit. Ben heel benieuwd naar het vervolg hierop. Al duim ik natuurlijk voor je dat je in elk geval een stukje van je investering terugkrijgt en dat het plekje niets geks is.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.