Twee jaar geleden begon ik aan een, wat mij betreft, levens veranderende stap. Op een zondagmorgen in oktober 2020 downloadde ik de Noom-app waarmee ik een start maakte met afvallen. Hoewel ik het liever gezonder gaan leven wil noemen, of een nieuwe levenstijl. Hoe is het mij de afgelopen tijd vergaan en hoe gaat het nu? Ik vertel je vandaag alles over hoe het verlopen is en wat mijn verdere plannen zijn.

Het eerste jaar

Vorig jaar schreef ik al een update, toen er een aantal kilo’s af was. Maar hoe het verder dat jaar ging: Het eerste jaar viel ik ik 13,9 kilo af. Dit deed ik door zo’n maand of drie de Noom-app te gebruiken, daardoor enorm veel inzichten op te doen wat mijn relatie met eten was en dit te veranderen. Ik dacht altijd dat lekkere dingen mij blijdschap boden, maar dat heb ik om weten te draaien. Juist het afvallen en me beter in mijn vel voelen gaf mij nu dat blije gevoel. Dat ik het volhield om me aan mijn nieuwe gewoontes te houden vond ik zo’n kick geven.

Het tweede jaar

Het tweede jaar was en is het pittigste jaar wat ik ooit gehad heb. Ik heb me nog zo verdrietig, gestresst, boos en eenzaam gevoeld. Gelukkig waren er ook een hoop blije momenten, maar vooral het verdriet en de stress zorgde er in de eerste pakweg 3 a 4 maanden voor dat ik weinig at. Het zal je dan ook niet verbazen dat ik daardoor in vrij korte tijd 14,3 kilo afviel. Sneller dan de bedoeling was, maar stiekem een fijn bij-effect. Inmiddels zit ik alweer een aantal maanden op hetzelfde gewicht met af en toe een kilo meer of minder.

Hoe nu verder?

Op dit moment blijft mijn gewicht stabiel. Ik heb het gevoel dat ik er nu minder moeite voor doe dan het eerste jaar, maar dat kan ook komen doordat het een totaal nieuwe levensstijl is geworden en niet aanvoelt als een dieet. Ik drink dus ook echt wel zo nu en dan een lekkere cocktail met daarbij lekkere hapjes. Die eenmaal in de week zo’n lekkere puntzak friet van de Frietkraam hier gaat er ook nog altijd goed in en chips eten ben ik ook echt niet verleerd. Het is alleen echt niet meer de hoeveelheden die ik tot twee jaar geleden at. Ik hoop oprecht dat dit mijn gewicht blijft en mocht ik om wat voor reden dan ook weer wat aankomen, ik me weer kan herpakken.

Ik besef me dat het promoten van afvallen in een tijd van body positivity misschien gek is. Het heeft bij mij alleen zoveel meer opgeleverd dan een slanker lijf. Ik voel me beter, heb meer energie en ook ergens nog wel spijt dat ik deze stap niet eerder gezet heb. Maar ik weet ook dat ik er eerder mentaal niet klaar voor was. Ik hoop dus niet dat je het gevoel hebt dat ik afvallen verheerlijk. Wel gun ik iedereen die mind set om het ook te kunnen, omdat het je zoveel voordelen oplevert qua fitheid, energie en goed in je vel zitten. Dat is het allerbelangrijkste wat mij betreft.

2 Comments

  1. Hi Eke,
    Hier je oud-collega, misschien ken je me nog?
    Je mag mega trots zijn op jezelf! Je ziet er fantastisch uit, hopelijk voel je je ook zo, je verdient het. Groetjes van Marit

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.