Weekend, ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik er niet elke week toch weer een beetje naar uitkijk. Ik denk dat we
dat allemaal wel een beetje hebben, hoe leuk en uitdagend we ons werk ook vinden. Zeker als je een
weekend hebt wat je helemaal zelf kun inrichten wat betreft plannen. Want stiekem vind ik
weekenden die ramvol semi-verplichtingen zitten, hoe leuk die ook zijn, best benauwend. Maar
goed, sommige dingen moeten nu eenmaal en kom je niet onderuit. Maar hoe mijn ideale weekend
er uit zou zien als ik dit helemaal zelf mocht bepalen? Ik vertel je alles, tot in detail!

Vrijdag

Hoewel ik werk op vrijdag, mag ik niet klagen, want om 15.00 uur zet ik mijn computer uit, wens mijn
collega’s een fijn weekend en fiets op mijn gemakje naar school om Max op te halen. Als het meezit
klets ik daar nog even bij met een leuke mede-schoolpleinouder (en als het tegenzit word ik gebruikt
als klaagmuur, haha). Max en ik fietsen samen richting huis en ploffen met wat drinken en wat
lekkers op de bank. Normaal zouden we eerst naar de supermarkt gaan voor wat eerste
weekendboodschapjes, maar in mijn ideale weekend hoeft dat niet, want dan worden deze
thuisbezorgd. Inmiddels komen Jeroen en Storm ook thuis en rond etenstijd schuiven we zo’n lekkere verse pizza de oven in. Na het eten lezen we wat boekjes met de kinderen en mogen de kinderen nog even lekker opblijven met wat chippies. Jeroen gaat sporten, ik kruip op de bank en app wat met vriendinnen en kijk een serietje.

Zaterdag

We worden allemaal heerlijk rustig wakker. Ik blijf nog even lekker lamtakken in bed en doe een rondje Instagram, Whatsapp en andere social media. Als ik beneden kom, zitten Max en Storm op de bank te Netflixen en zorgen Jeroen en ik voor een lekker ontbijtje. In dit perfecte weekend ontbijten we natuurlijk met de magisch lekkere croissantjes van Crisp (Echt. Probeer ze uit. Je wilt nooit meer anders!). Na het ontbijt ga ik even lekker rustig douchen en aankleden. Daarna start ik de was op, want ondanks dat dit een ideaal weekend is, gaat dit wel door. Daarna gaan we even naar het Centrum, waar we een rondje lopen langs de winkels en over de markt. We nemen voor tussen de middag wat vis mee. In middag doen we weinig, de kinderen spelen lekker, terwijl wij luieren met een boek of tijdschrift terwijl we tussendoor wat huishoudelijke klusjes doen op ons gemak. Tegen de avond ga ik lekker uitgebreid koken. Een lekker stukje vlees met een fijn sausje. We leggen de kinderen na een snelle pannenkoek op bed en eten met zijn tweeën wat uitgebreider, zodat we even goed bij kunnen praten. Na het eten ploffen we op de bank en kijken we een filmpje of serie.

Zondag

We beginnen onze dag wederom relaxed. Ik vind niets heerlijker dan in alle rust wakker te worden in mijn eentje terwijl ik een beetje op mijn smartphone kijk. We ontbijten weer gezellig samen en spreken de plannen voor deze dag door. Even een frisse neus door een bos- of strandwandeling te maken, waarna we thuis hongerig gaan lunchen. In de middag bak ik koekjes of cakejes met de kinderen en daarna gaan we allemaal nog even onze eigen gang. Na zo’n weekend te teugels qua eten iets los te hebben gelaten, sluiten we het weekend af met een lekkere gezonde maaltijd. Terwijl Jeroen na het eten de kinderen onder de douche zet en naar bed brengt, loop ik nog een rondje hard. Nadat ik terug en lekker gedoucht heb, eindigen we het weekend met een van onze favoriete Netflixseries.

Een weekend is natuurlijk altijd te kort, maar balans vind ik erg belangrijk. Niets vervelender wanneer ik het te druk heb gehad en mijn zondag gestresst afsluit. Maar de volgende dingen doe ik natuurlijk ook graag in het weekend: Afspreken met vriendinnen om ergens lekker te eten, familiebezoekjes, date night buiten de deur met Jeroen. Een lekker middagje shoppen, een zaterdagavond borrelen met hapjes voor de tv (vinden de kinderen fantastisch!) en eigenlijk kan ik zo nog tien dingen bedenken!

Wat doe jij het liefste in het weekend?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.