Je badkamer is aan vervanging toe, in je net gekochte huis is het net je smaak niet of je hebt gewoon zin in totaal wat anders. Misschien heb je juist wel in je hoofd wat je anders zou willen, of mis je juist wat inspiratie en tips. Ga dan zeker verder met het lezen van dit artikel, want ik ga je uit de doeken doen waar je op moet letten en natuurlijk inspiratie geven met mooie foto’s. Lees je snel verder?

Praktische tips voor jouw nieuwe badkamer

Dat je een mooie badkamer wilt, is natuurlijk logisch. Maar voordat je overgaat naar het kiezen van kleuren, materialen en de verdere styling is het eerst even tijd om logisch na te denken over de volgende zaken:

  • Wil je een bad en een douche? En wil je dan douchen in bad of juist een aparte doucheruimte?;
  • Zorg ervoor dat je badkamer goed kunt ventileren (tenzij je drie keer per jaar alle schimmel weg wil werken);
  • Denk aan goede verlichting, zeker ook boven de spiegel;
  • Vloerverwarming is echt de moeite waard. Qua comfort maar ook voor het sneller drogen van de badkamer;
  • Denk goed na op welke plekken je stopcontacten wilt hebben.

Stylish tips voor jouw nieuwe badkamer

Nu je nagedacht hebt over de praktische zaken, is het tijd voor het leuke gedeelte wat mij betreft. Ga je voor tegels of past een gladde wandafwerking meer bij het idee wat je in je hoofd hebt? En wil je strakke hoogglans meubels of passen meubels van hout of houtlook beter bij jouw smaak? Als je dol bent op schoonmaken, dan zou ik lekker kiezen voor zo klein mogelijke tegeltjes met miljoen uit te schrobben voegen. Maar ben je net als ik meer van het gemak en voel je daar weinig voor, dan zijn glad afgewerkte muren misschien een beter idee. Meer tips nodig? Hier komen ze:

  • Een rechte spiegel? Saai! Hoe leuk is zo’n grote ronde spiegel?;
  • CreĆ«er optisch meer ruimte door te kiezen voor een glazen douchewand. Je badkamer lijkt hier groter door.;
  • Investeer in goede kwaliteit badkamermeubelen. Niets is zo frustrerend als het fineer na een jaar of drie al los begint te laten;
  • Zorg voor veel opbergruimte. Bij de wastafel, maar ook in de buurt van het toilet met een toiletmeubel. Dan kun je mooi dat toiletpapier, schoonmaakmiddel en je tampons opbergen.

Mijn persoonlijke wensen

Het is nu niet aan de orde, want onze badkamer is op zich prima. Maar als ik dan toch geld genoeg zou hebben, zou ik onze badkamer graag laten verbouwen. Mijn persoonlijke wensen? Ik hou van natuurlijke materialen, dus een badkamermeubel hout heeft zeker mijn voorkeur. Ook graag een bad dat groot genoeg is, niet zo’n lullig hotelkamerbadje. Spiegelverwarming is gewoon noodzaak. Ik wil direct gebruik kunnen maken van de spiegel voor mij dagelijkse beauty-routine. Ook wil ik genoeg ruimte hebben om mijn spulletjes in op te bergen. Niet alleen make-up en skin care-producten, maar denk ook aan stapels schone handdoeken, toiletbenodigdheden, schoonmaakspullen en een goede voorraad aan persoonlijke verzorgingsproducten zoals douchegels, shampoo’s en scheermesjes. En belangrijkste van allemaal, het moet makkelijk schoon te houden zijn.

Wat zijn de wensen voor jouw droombadkamer?

De foto’s die zijn gebruikt in dit artikel zijn eigendom van Van Heck badkamers.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.