Als je mij een jaar geleden had gevraagd wat mijn beauty-routine in de ochtend zou zijn, dan had ik je met alle waarschijnlijkheid een beetje wazig aangekeken. Beauty-routine? Je bedoelt tanden poetsen, mijn haar borstelen en deodorant opdoen? Want voor meer uitspattingen had ik geen kracht. Dacht ik. Inmiddels pak ik het wel anders aan en ik ga je uitgebreid uit de doeken doen wat ik op beauty-gebied voor fratsen uithaal in de morgen.

Geen ochtendmens

Een beetje verbazend was ik altijd wel. Over hoe die piekfijne types het voor elkaar kregen in de ochtend. Helemaal in combinatie met kinderen. Want dat ik geen ochtendmens ben, is je inmiddels vast wel bekend. Dus dat ik al blij ben dat ik een beetje heelhuids en zen de eerste uren van de dag door kom, is ook geen verrassing. Mijn gedachte was dus altijd: waarom zou ik mijzelf dan martelen door ook nog eens lang door te brengen voor de spiegel als ik die tijd ook kan gebruiken om in zombie-modus wakker te worden?

Omslag

Wat misschien wel meespeelt in de grote omslag is dat ik sinds vorig jaar oktober anders ben gaan eten. Hierdoor ben ik inmiddels al ruim 12 kilo afgevallen en zit ik beter in mijn vel. Dat heeft er voor gezorgd dat ik periodiek naar de kapper ga voor niet meer alleen een knip- maar ook een verfbeurt en dat ik elke maand bij de schoonheidsspecialiste in de stoel lig. Dat laatste doet wonderen voor mijn huid en dat had ik echt wel nodig met mijn Rosacea. En als je haar sexy zit en je huid ziet er rustiger uit, dan voel je er misschien er ook net even wat meer voor om wat extra’s te doen aan je uiterlijk. En zo geschiedde.

Mijn ochtend-routine

Ik reinig mijn gezicht eerst met een melk-achtige cleanser van het merk Belletrice door deze over mijn huid te masseren. Na een minuutje spoel ik dit af met water. Om mijn wimpers en de huid bij mijn ogen goed te reinigen, doe ik wat eye make-up remover (lekker basic van Lidl) op twee wattenschijfjes en die hou ik even op mijn ogen zodat alle eventuele mascararestjes goed loskomen en veeg ik de rest rondom mijn ogen schoon. Daarna doe ik wat tonic-achtige freshener (eveneens van het merk Belletrice) op een een aantal wattenschijfjes en daarmee maak ik mijn gezicht en ogen schoon.

Dan is het tijd om mijn huid heel even kort wat rust te gunnen en poets ik mijn tanden. Als ik mijn haren gewassen heb die ochtend, dan föhn ik ook mijn haar. Ik doe eerst een heat protector in mijn haar en tijdens het föhnen hou ik mijn hoofd onderste boven om wat volume in die lokken te krijgen.

Als ik mijn haar geföhnd en geborsteld heb, is het tijd voor wat verzorging op mijn gezichtshuid. Eerst smeer ik een serum en daarna volgt een crème. Het was een goede zoektocht, maar ik heb echt het perfecte serum en crème gevonden die wonderen doen voor mijn huid. Ik heb veel minder last van puistjes, bultjes en roodheid en daar ben zo meer dan blij mee!

Mijn ochtend-routine met make-up

Als eerste kleur ik mijn wenkbrauwen in met dit fantastische setje van Benefit (tot mijn schrik zie ik dat deze in Nederland niet meer verkrijgbaar is. Bummer!). Het heeft precies de juiste kleur om net even mijn wenkbrauwen wat aan te zetten. Daarna gebruik ik de beste mascara ever: Le Volume Révolution De Chanel. Kost flink wat, maar ik koop hem altijd met een leuke kortingsactie. Tijd voor wat kleur op mijn wangen met wat bronzer, want vooral in de zomer vind ik dat net even wat extra’s geven. Als finishing touches breng ik graag een lip plumping glossje (vaak zit daar iets mintigs in verwerkt waardoor je lippen net iets opzwellen) aan op mijn lippen. Omdat ik dol ben op heerlijke geuren, spray ik ook wat parfum in mijn hals. Mijn absolute favoriet is This is Her van Zadig en Voltaire. Maar elke maand probeer ik nieuwe parfums uit door mijn abonnement op Parfumado. Een nieuwe favoriet is er nog niet, maar elke maand laat ik in mijn Insta-stories mijn bevindingen weten over het toegestuurde parfum.

En dan ben ik good to go! Ik voel me gewoon net even wat mooier en zelfverzekerder als ik wat verzorging er tegen aan heb gegooid en inmiddels weet ik dat het niet bizar veel extra tijd kost. Voor mij is het die tijd absoluut waard!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.