Een paar weken geleden bezocht ik een huidtherapeut (Ineke Sommer Huidtherapie). Ik heb namelijk al een flink aantal jaar een rood plekje op mijn neus wat me enorm stoort en ik wilde informatie over huidverzorging.
Het plekje op mijn neus kan worden weggelaserd en ik zit er sterk aan te denken dit te laten doen. Het kost € 75,- maar dat heb ik er wel voor over.

Maar dan mijn huidje. Ik merk nu ik meer met mijn gezicht bezig ben, mijn huid niet meer zo blakend en zac…ht is als een jaar of 5 a 10 geleden. Ik heb veel rode vlekken en onzuiverheden die niet weggaan ondanks mijn schoonmaakroutine.

Maar dat is ook niet vreemd: de huidtherapeute diagnosticeerde mij met Rosacea. Dit is (and i quote:) een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar.

Ook dit kan worden weggelaserd. Omdat het chronisch is, komt het wel weer terug, maar dan wel stukken minder. Dit kost wel iets meer, maar kan, mits je een flinke zorgverzekering hebt, wel voor een deel vergoed worden.

Ik ga er nog maar eens even over nadenken. Misschien eerst maar eens wat andere huidverzorgingsproducten gebruiken en stoppen met scrubben. Mocht jij bekend zijn met Rosacea en je hebt tips, dan hoor het ik het natuurlijk graag!

13315505_512433782287518_1719094315948083881_n

2 Comments

  1. Ik heb het ook 🙁 heb rozex gel gehad maar die werkt niet heel goed. Het is of idd laseren of ermee leren leven denk ik! Gelukkig zijn er veel ergere dingen maar leuk is het niet!

    • Eke Reply

      Yay! Ik denk dat ik een keer een lasertje eroverheen gooi. Maar tis zo duur, haha

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.