Alweer een jaar wonen wij in ons heerlijke huis. Het jaar is omgevlogen en we genieten zo ontzettend van elke ruimte. De weken voor onze verhuizing hebben we het huis eigen proberen te maken, zonder al te ingrijpende verbouwingen. Maar nu we hier dus een tijdje wonen, beginnen we toch tegen zaken aan te lopen die we willen veranderen. Omdat het niet mooi of niet praktisch is. Hoog op het veranderlijstje staat de keuken. Nu ben je vast nieuwsgierig: Hoe ziet onze droomkeuken eruit?

De huidige keuken

De huidige keuken in onze woning is een jaar of zes oud. Op zich van prima kwaliteit en het heeft een landelijke look. Crème-witte kastjes met uitsnijdingen en verweerd stalen handgreepjes. Kleine, oud gemaakte tegeltjes tegen de gehele achterwand en een natuurstenen zwart aanrechtblad. Dat laatste is heel eerlijk gezegd een van de weinige dingen die we wel mooi en praktisch vinden aan onze keuken. De koelkast is erg klein en heeft geen vriesgedeelte en de opbergruimte die er is, is weinig praktisch. Daarnaast maakt de afzuigkap het geluid van een opstijgende Boeing 747, met nauwelijks effect overigens. De ruimte zelf is klein en ik weet zeker dat de vorige bewoners er het beste van hebben proberen te maken. Maar mochten we dus onze droomkeuken realiseren, dan is daar meer voor nodig.

Uitbouw

Ik noemde het al eerder, de wens voor een uitbouw aan de achterzijde van onze woning. Want dan zou er namelijk zoveel meer ruimte ontstaan en zal een nieuwe keuken niet meer alleen een nieuwe keuken zijn, maar bijna een leefruimte. We denken er de laatste tijd zelfs over om de keuken naar de voorkant van de woning te verplaatsen en aan de achterzijde een woonkamer te creëren. Maar goed, eerst een heleboel geld sparen, want we zijn zo 50.000 euro verder als we alles goed aan willen pakken.

Onze droomkeuken

Terug naar de keuken, onze droomkeuken wel te verstaan! De huidige keuken hebben we in kleine mate aangepast. Eerder heb je al kunnen lezen dat we de kookplaat en oven vervangen hebben, de vloer eruit gehakt hebben en een kokend waterkraan hebben geïnstalleerd. Deze items zouden we dus zeker terug willen zien in onze droomkeuken. Voor meer inspiratie moeten we binnenkort maar eens een showroom bezoeken met exclusieve keukens. Want hoewel we er nog niet samen uit zijn hoe onze droomkeuken er qua uiterlijk uit zou moeten zien, zal het zeker niet weer een landelijke look worden maar meer in de richting van een design keuken. Een vaatwasser met Zeoliet-techniek (waardoor alles echt droog uit je vaatwasser komt) staat hoog op ons wensenlijstje. Maar ook veel opbergruimte, het liefst in de vorm van lades en een kookeiland waar de eettafel tegenaan staat, zodat je de rest van je gezin ook kan zien en horen tijdens het koken. Ik krijg er helemaal zin in, die nieuwe keuken!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.